IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 29 Ağustos 2022, 13:41   #1
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Çocuğunuz şaşı kalmasın

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Gözlerin birbiri ile olan paralelliğinin kaybolmasına göz kayması veya şaşılık denir. Kaymalar gizli, ara ara veya devamlı olabilir. Gizli kaymalar sadece muayene sırasında tespit edilip binoküler görmenin en üst seviyesi olan derinlik hissi normaldir. Kaymalar genellikle ara ara olarak başlar, zamanla devamlı kaymaya dönüşür. İçe kaymalar genellikle aylar içinde devamlı kaymaya dönüşürken dışa kaymalarda bu süre çok uzun olabilir.

Belli bir genetik geçiş olmamakla birlikte ailede şaşılık, göz tembelliği, yüksek kırma kusuru olanlarda şaşılık daha sık görülür. Kas felçlerine bağlı oluşan şaşılıklarda hasta erişkin yaşta ise genellikle felce neden olan yüksek tansiyon, şeker hastalığı, damar hastalığı ve kafa travması gibi bir durum söz konusudur. Bu tip kaymalar doğumsal da olabilir. Kas felçlerinin neden olmadığı şaşılıklarda yüksek hipermetropi, miyopi veya astigmatizma kaymaya neden olabilir.

Şaşılık ve göz tembelliği birbiri ile neden/sonuç olarak ilişkili olabilir. Devamlı aynı gözün kayması göz tembelliğine neden olurken, bazen de göz tembelliği gözün kaymasına neden olabilir.

Bir kısım şaşılıkta gözlükle tedavi çok başarılıdır. Çocuk gözlüğünü taktığında şaşılığı düzelir. Yaş ilerledikçe kaymayı kontrol edebilme özelliği kazanabilir ve gözlüğü çıkardığında da artık gözü kaymaz. Bazen gözlük ile kaymalar kısmen düzelir, bu durumda gözlüğe ilaveten şaşılık ameliyatı gerekir. Göz tembelliği varsa kapama tedavisine devam edilir. Gözlükle düzelmeyen kaymalarda tedavi cerrahidir. Kaymaya neden olan kasların yerleri değiştirilerek veya kısaltıp, kuvvetleri artırılarak yapılır. Şaşılık ilk başta estetik bir problem olarak görülse de tedavi edilmediğinde ciddi görme kaybına kadar gidebilen bir sorun haline gelebilir. Çocuklarda tedaviye ne kadar erken başlanırsa başarı şansı o kadar artar Şaşılıkta her ne kadar erken cerrahi tedavi tercih edilse de erişkin yaşlarda da tedavi mümkündür. Erişkinler de çocuklarda olduğu gibi kayma ameliyatlarına beyinsel olarak uyum sağlayıp her iki gözü birlikte kullanmaya adapte olabilir.

(Alıntıdır)
________________

Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu..
Sever, kırılır, küser..
Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler...
 
Alt 29 Ağustos 2022, 13:44   #2
Standart

cocuklukta cok dikkat edilmesi gereken rutin kontrol

________________

No MoRe DramA
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:43.