IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 19 Temmuz 2022, 14:24   #1
SosiN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Göz sulanması

Gözlerde hijyenin sağlanması, toz ve yabancı cisimlerin uzaklaştırılması ve yağ oranının korunması için vücut tarafından sürekli olarak gözyaşı üretilir. Normal şartlarda üretilen gözyaşı gözün olması gereken nem seviyesini korumasını sağlar ve damlamaya neden olmaz. Fakat çeşitli nedenlere bağlı olarak gözyaşı üretimi arttığında veya gözyaşının gözlerden drenajı etkilendiğinde göz sulanması sorunu ortaya çıkabilir. Halk arasında oldukça yaygın şekilde görülen göz sulanması genellikle ciddiye alınmamasına karşın bazı göz hastalıkların veya alerjilerin habercisi olabilmektedir. Gün içerisinde ağlama veya acı hissetme gibi bir etkene bağlı olmaksızın sürekli olarak gözlerden yaş gelmesi sorunu yaşayan bireylerin mutlaka sağlık kuruluşlarına başvurarak detaylı bir göz muayenesinden geçmesi gerekmektedir. Sulanmaya neden olan sorunlar belirlendikten sonra çoğu durumda basit tedaviler yardımıyla bu sorun tamamen ortadan kaldırılabilmektedir.

Göz sulanması neden olur?

Gözyaşı, vücutta göz sağlığına çok önemli işlevlerin yerine getirilmesini sağlayan bir salgı türüdür. Gözyaşı bezleri tarafından salgılanan bu sıvı gözü enfeksiyonlara karşı korurken kuruluğu, yabancı cisimlerin göz içerisinde kalmasını ve göz tabakalarının zarar görmesini önler. Aynı zamanda bağışıklık sisteminin de bir parçası olan gözyaşı salgısı üst göz kapaklarının derisinin altında bulunan bezler tarafından yapılır. İçeriğinde su ve tuz bulunan gözyaşı, gözler her kırpıldığında buradan gözün tamamına yayılır. Gözde bulunan diğer bezler ise gözyaşının çok hızlı buharlaşmasını önleyen ve gözün kendine has kaygan yapısının elde edilmesini sağlayan yağlar üretir. Gözyaşı kanalları yardımıyla boşaltılan gözyaşı buharlaşarak kayboldukça gözyaşı üretimi devam eder. Herhangi bir nedene bağlı olarak gözyaşı üretiminin artması durumunda göz sulanması sorunu ortaya çıkar. Göz sulanması sorunu genellikle herhangi bir tedavi gerektirmez ve kısa bir süre içerisinde kendiliğinden çözülür. Ancak bu durum zaman içerisinde iyileşmeyerek kronik bir hal alırsa bir göz hastalığı söz konusu olabilir ve tıbbi destek alınmalıdır. Zahmetli tedavi süreçleri gerektirmeyen bu problemde bir uzmandan destek alındığı takdirde tedavi başarısı da oldukça yüksektir.

Göz sulanması belirtileri nelerdir?

Göz sulanması oldukça basit şekilde fark edilebilen bir sağlık sorunudur. En belirgin semptomu kişide üzülme, ağlama veya soğuk algınlığı, ağrı gibi durumların varlığı söz konusu olmadığında dahi gözlerde damlayacak ve yüze akacak miktarlarda gözyaşı salgılanmasıdır. Bu durum günde bir veya birkaç kez olabileceği gibi gün içerisinde sürekli tekrarlayarak günlük yaşamı zorlaştıracak boyutlarda da olabilir. Göz sulanması birkaç gün veya hafta içerisinde kendiliğinden kaybolduğu için genellikle medikal tedavi gerektirmez.
Sorunun bir sağlık kuruluşuna başvurmayı gerektirecek boyutta olduğunu işaret eden semptomlar ise şunlardır:

Görüşün azalması ve bulanık görme
Göz çevresinde ağrı ve şişlikler
Gözde yabancı bir madde bulunması hissi
Gözlerde sürekli devam eden kızarıklık sorunu
Gözlerin açılıp kapatılması esnasında acı hissetme
Gözlerde yaralanma ve çizilmenin fark edilmesi
Göz sorunlarına şiddetli baş ağrılarının eşlik etmesi
Göz çevresinde morarma
Gözden kan sızıntısı
Burun ve sinüsler etrafında ağrı hissiyatı
Yukarıdaki semptomların bulunduğu bireyler göz sulanmasının kendiliğinden iyileşmesini beklemeksizin derhal sağlık kuruluşlarına başvurmalıdır. Gözlerde yabancı cisim varlığı, kuruluk veya gözyaşı kanallarına ilişkin sorunlar bulunduğu takdirde bunların bir an önce tedavi edilmesi, kalıcı göz hasarlarının önlenebilmesi açısından büyük bir öneme sahiptir.




"Alıntı"
________________


Göz sulanması
 
Alt 19 Temmuz 2022, 14:28   #2
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Çok kötü birde tik mi desem bilemedim. Sulu göz görenin de gözü sulanabiliyor (:

________________

Göz sulanması
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:56.