IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 02 Temmuz 2022, 21:17   #1
SosiN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Göz Sağlığı İçin İhmal Etmemeniz Gereken Semptomlar

Göz Kızarıklığı

Göz Sağlığı İçin İhmal Etmemeniz Gereken Semptomlar

Herkesin gözünde zaman zaman kızarıklık meydana gelebilir. Gözde kızarıklık alerji benzeri kolaylıkla tedavi edilebilecek nedenlerle oluşabileceği gibi kornea çizilmesi, keratit ya da konjonktivit gibi ciddi ve derhal tedavi edilmesi gereken hastalıklar yüzünden de meydana gelebilir.

Yine de göz kapağı ve çevresinde kızarıklık yüzünden hemen paniğe kapılmanız gerekmez. Bir günden uzun süredir geçmeyen göz kızarıklığı varsa ve göz kızarıklığına şişlik, kaşıntı, ağrı gibi durumlar da eşlik ediyorsa zaman kaybetmeden bir göz doktoruna başvurmalısınız.

Göz Sulanması

Göz Sağlığı İçin İhmal Etmemeniz Gereken Semptomlar

Gözde sulanma da her seferinde endişe etmeniz gereken bir semptom değildir. Aynı gözde kırmızılık gibi başka semptomlarla beraber görüldüğünde (gözde yanma ve sulanma, göz kaşıntısı ve sulanma vb.) oldukça ciddi bir hastalığın belirtisi olabilir.

Bu hastalıklar arasında kornea çizikleri, kirpik veya göz kapağı problemleri, gözyaşı kanalı tıkanıklıkları, alerji ya da konjonktivit bulunmaktadır. Devam eden gözlerde sulanma durumunda bir doktora görünmek bir hastalığın erken teşhis ve tedavisi için önemlidir.

Gözde Uçuşan Cisimler

Göz Sağlığı İçin İhmal Etmemeniz Gereken Semptomlar

Göz önünde uçuşan siyah noktalar yada göz önünde uçuşan cisimler görmek aslında oldukça yaygın bir durumdur. Bu noktalar bazen yarı saydam değişik şekillerde cisimler olarak da görülebilir. Bu durumu sık sık ve uzun süreli yaşamak ise bazı sorunların habercisi olabilir. Özellikle gözde siyah noktalar uçuşması ile birlikte ışık parlaması, gözde ağrı veya görüş kaybı önemli hastalıkların belirtisi olabilir.

Retinada yırtılma, retina dekolmanı, enfeksiyon ve göz travmaları bu hastalıklardan bazılarıdır. Bu belirtiler bir göz kanaması nedeniyle de ortaya çıkabilir. Bu sebeple bu semptom ile sık sık karşılaşıyorsanız bir göz doktoruna görünmekte fayda var.

Göz Kuruluğu


Zaman zaman ortam koşulları veya alerji nedeniyle oluşan göz kuruluğu sürekli bir hale gelirse bunun nedeni kuru göz sendromu olabilir. Kuru göz sendromu, gözlerin yeterli gözyaşı üretememesi durumunda ortaya çıkar. Gözyaşının az üretilmesi gözü koruyacak tabakanın yeterince olmaması ve toz gibi tahriş edici maddelere karşı gözün korunmasız kalması anlamına gelir.

Gözde kuruluk uzun süreli olduğu durumlarda bir göz doktoruna giderek tedavi olabilir ve yaşam kalitesini düşeren bu hastalıktan kurtulabilirsiniz.

Göz Akıntısı

Göz Sağlığı İçin İhmal Etmemeniz Gereken Semptomlar

Göz akıntısı aslında gözün kendisini korumak için geliştirdiği bir sistemdir. Özellikle uykuda oluşur. Sabahları çapak olarak nitelendirdiğimiz kalıntı gözün kendisini temizlerken oluşturduğu akıntının kurumuş halidir.

Göz akıntısının kıvamı veya rengi değişirse bu durum bir hastalığın habercisi olabilir. Bu hastalıkların en yaygını ise göz enfeksiyonudur. Gözünüzdeki akıntının kıvamı, miktarı ya da rengi ile ilgili bir değişiklik fark ederseniz en kısa sürede bir göz doktoruna görünmelisiniz.

Göz Kapağı Sarkması


Göz Sağlığı İçin İhmal Etmemeniz Gereken Semptomlar

Yine bana sorulan en sık sorulardan biri de ''Göz kapağı sarkması neden olur? '' Bu durum bir çok sebepten dolayı gelişebilir ve bunların çoğu önemli hastalıklardır. Diyabet, felç, beyin tümörü ya da sinir ve kas sistemini etkileyen bir kanser türü bunlardan bazılarıdır.

Üst göz kapağı sarkması yada alt göz kapağı sarkması şeklinde gelişebilir. Göz kapağı sarkması kolaylıkla tespit edebileceğiniz bir belirtidir ve bu durumu fark eder etmez bir göz doktoruna görünmeniz gerekir.




"Alıntı"
________________


Göz Sağlığı İçin İhmal Etmemeniz Gereken Semptomlar
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:58.