IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Google Admob ve Adsense Google adsense ve admob ile alakalı tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

7Beğeni(ler)
  • 4 Post By She
  • 1 Post By She
  • 1 Post By Berru
  • 1 Post By Berru


 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Temmuz 2020, 00:02   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Dünyanın En Çok Kazanan 20 İnternet Sitesi

* Dünyanın En Çok Kazanan 20 İnternet Sitesi *


1- AMAZON

Yıllık kazanç: 34 milyar dolar

Saniyelik kazanç: 1084 dolar

1994 yılında Jeff Bezos tarafından kurulan e-ticaret dünyasının bir numarası Amazon, şu anda 33.700 kişiyi istihdam ediyor. Dünyanın en büyük e-ticaret sitesi olan Amazon dünyanın en çok kazanan web sitesi durumunda. Aklınıza gelebilecek her şeyin satıldığı Amazon’un İngiltere, Japonya, Çin, Almanya, İspanya gibi ülkeler için özel siteleri de bulunuyor.Hatta geçtiğimiz yıl Amazon.de sayesinde Türkiye’ye de ücretsiz kargoyla alışveriş imkanı sunuldu.

Amazon grubu aynı zamanda dünyanın en büyük film sitesi IMDB ve ayrıca Lovefilm, Zappos, Alexa gibi siteleri de bünyesinde barındırıyor.


2- GOOGLE

Yıllık kazanç: 30 milyar dolar

Saniyelik kazanç: 930 dolar

Google’u tarif etmeye gerek yok. Gün içinde onlarca kez kullandığımız Google, internet dünyasının liderlerinden biri. 1996 yılında Larry Page ve Sergey Brin tarafından kurulan Google, arama motorunun yanısıra Gmail, Google Drive, Google Maps ve Youtube gibi markaları da bünyesinde barındırıyor.


3- EBAY

Yıllık kazanç: 9 milyar dolar

Saniyelik kazanç: 290 dolar

1995 yılında İran asıllı Fransız girişimci Pierre Omidyar tarafından kurulan eBay, Amazon’dan farklı olarak satıcı ve alıcıyı buluşturuyor. Sistem olarak bizdeki gittigidiyor.com’a benzeyen eBay, elbette yerli versiyondan yüzlerce kat büyük. ABD, Güney Kore, Hindistan, Fransa ve İsveç için özel versiyonları da bulunan eBay, bir dönem mesajlaşma ve video konferans programı Skype’yi satın almıştı. Ayrıca eBay, Paypal’ın Elon Musk’tan sonraki sahibi..


4- YAHOO!

Yıllık kazanç: 6.3 milyar dolar

Saniyelik kazanç: 200 dolar

Yahoo, genelde Google’un gölgesinde kalmış bir platform olarak bilinir. Ancak aslında durum pek de öyle değil. 1995 yılında kurulan Yahoo şu anda 60 farklı şirketi bünyesinde barındırıyor. Ayrıca Flickr gibi popüler fotoğraf paylaşma sitesi de Yahoo’ya ait. (Sözü açılmışken söyleyelim, Flickr tüm üyelerine ücretsiz 1 terabayt alan sağlıyor.



5- ALİ EXSPREES


Yıllık kazanç: 5.5 milyar dolar

Saniyelik kazanç: 176 dolar

Alibaba dış ticaret alanında toptan satışın merkezi olan ve 240 farklı ülkeye hizmet veren bir platform. Aynı şekilde tüketiciler için de Aliexpress adıyla faaliyet gösteriyor. Şu anda 65 milyondan fazla üyesi bulunan Alibaba ve Aliexpress, dış ticaret konusunda lider konumda. Özellikle Aliexpress üzerinden 1 dolara dahi satınalınan şeylerin Anadolu’nun en ücra kasabasına kadar ücretsiz kargoyla gelmesi ise “Bu adamlar nasıl kar ediyor?” sorusunu istemsizce sormanıza neden oluyor .


6- EXPEDİA


Yıllık kazanç : 3.3 milyar dolar

Saniyelik kazanç: 106 dolar

Microsoft’un bir alt şirketi olarak 1996 yılında kurulan Expedia’nın bünyesinde Tripadvisor, Hotel.com gibi şirketler yer alıyor. 2008 yılında Fortune dergisi Expedia’yı en çok hayran kalınan 3 web sitesinden biri ve en iyi yönetilen internet sitesi olarak ilan etti. Expedia, internet üzerinden tatil rezervasyonu yapma konusunda zirveyi uzun süre kimseye bırakmayacak gibi duruyor.


7-PRİCELİNE.COM


Yıllık kazanç : 3 Milyar dolar

Saniyelik kazanç : 97 dolar

Uçak bileti, otel, satılık ve kiralık araç, gemi seyahati gibi şeylerin satın alınabileceği Priceline’da ödemek istediğiniz miktarı ve gitmek istediğiniz bölgeyi seçiyorsunuz, site sizin bütçenize uygun seçenekler sunuyor. Yani siz bütçenizi söylüyorsunuz, karşıdaki otel kabul ederse orada konaklıyorsunuz. Oldukça sıradışı bir fikir olmasına rağmen ünlü kişilerin desteğiyle Priceline şimdiye kadar çok iyi bir performans sergilemiş durumda. Söylemeden geçmeyelim, Priceline’ı iyi takip ederseniz çok ucuza uçak bileti de satın alabilirsiniz.


8- AOL


Yıllık kazanç: 2.4 milyar dolar

Saniyelik kazanç: 77 dolar

1991 yılında America Online adıyla kurulan AOL, online yazılımları ve internet sağlayıcısı ile biliniyor. Gerçi son yıllarda demode yazılımlar ve hizmet kalitesindeki düşüş nedeniyle şirketin performansında da büyük bir düşüş olsa da yine de çok kazanan bir web sitesi AOL… Önümüzdeki dönemde bu listede yer alması ise pek mümkün görünmüyor.


9- NETFLİX


Yıllık kazanç: 2.1 milyar dolar

Saniyelik kazanç: 68 dolar

1997 yılında kurulan Netflix aslında DVD kiralama hizmeti veriyordu. Şimdiyse film kiralama sektörünün yerine online film izleme hizmeti sağlıyor. Dünyaca ünlü pek çok dizinin yapımcılığını da üstlenen Netlix, şu anda dünyanın farklı bölgelerine açılma faaliyeti yürütüyor. Ülkemiz piyasasına da yeni giren şirket, zayıf içeriği nedeniyle ülkemizde henüz beklenen ilgiyi görmedi.


10- FACEBOOK


Yıllık kazanç :2 milyar dolar

Saniyelik kazanç: 63 dolar

Facebook bu listedeki en genç şirketlerden biri. 2004 yılında Mark Zuckerberg tarafından kurulan Facebook, kurulduğu dönemde çok popüler olarak Myspace’i yerle bir etti desek abartmış olmayız. Zuckerberg’i de dünyanın en genç milyarderi yapan Facebook, Instagram ve Whatsapp gibi yine çok popüler uygulamaları da satın alarak adeta Google’a rakip olma yolunda ilerliyor diyebiliriz.


11- SKYPE


Yıllık kazanç: 860 milyon dolar

Saniyelik kazanç: 27 dolar

Günümüzde 1 milyara yakın kayıtlı kullanıcısı bulunan Skype, şu an Microsoft’a ait. 2003 yılında kurulan ve video görüşme alanında devrim yaratan Skype, özellikle yurtdışı görüşmeleri için oldukça hesaplı bir alternatifti. Günümüzde Skype’ın yaptığı işleri daha iyi yapan pek çok uygulama bulunmasına rağmen Skype da hala iyi bir seçenek.


12- BAİDU



Yıllık kazanç: 1.2 milyar dolar

Saniyelik kazanç: 38 dolar


Yaklaşık 1.2 milyar nüfusa sahip Çin’in en popüler arama motoru olan Baidu’ya, Çin’in Google’u denebilir. 740 milyon sayfayı, 80 milyon fotoğrafı ve 10 milyon multimedyayı barındıran Baidu, ayrıca oyun ve televizyon alanında da faaliyet gösteriyor.


13- OVERSTOCK


Yıllık kazanç: 1.1 milyar dolar

Saniyelik kazanç: 35 dolar

Overstock, şirketlerin stoklarındaki fazla malları satmalarını sağlayan bir platform. Yani şirketiniz battı ve elinizde 1000 adet laptop kaldı diyelim. Bunları Overstock üzerinden satabilirsiniz. ABD’nin en iyi müşteri hizmetlerine sahip web sitelerinden biri olarak görülen Overstock’un ivmesi artarak devam edecek gibi görünüyor.



14- ZYNGA


Yıllık kazanç: 850 milyon dolar

Saniyelik kazanç: 27 dolar

2007 yılında kurulan Zynga, Farmville, Texas Hold’em Poker gibi oyunlar sayesinde oldukça başarılı oldu. Bir dönem Facebook’taki Farmville çılgınlığını hatırlarsınız muhtelemen. Oyunun bazı bölümlerini geçmek için ödeme yapılması nedeniyle para kazanan şirket, özellikle Facebook üzerinden büyük bir trafik elde ediyor.



15 - GROUPON


Yıllık kazanç :

Saniyelik kazanç: 24 dolar

Groupon tam olarak “Günün Kampanyası” konseptine sahip bir web sitesi. 2008 yılında kurulan site şu an 50 milyona yakın kullanıcıya sahip ve 100 farklı ülkede faaliyet gösteriyor. Sitenin işlevi de oldukça basit. Bulunduğunuz şehrin e-mail listesine üye oluyorsunuz. Gün içinde şehrinizdeki indirimlerden haberdar oluyorsunuz. Groupon için kısaca kelepir avcıları için biçilmiş kaftan diyebiliriz. Google’ın siteye 6 milyar dolar teklif etmesine rağmen satın alamadığını da belirtelim.



16- TAOBAO


Yıllık kazanç: 774 milyon dolar

Saniyelik kazanç: 25 dolar

Taobao için Amazon veya eBay’in Çin versiyonu diyebiliriz. Alibaba Group’a bağlı olan Taobao genelde Çin ve çevre ülkelere yönelik hizmet veriyor. Yani Aliexpress uluslararası faaliyet gösterirken Taoboa Çin içi hizmet veriyor denebilir. Taobao’nun esas gelir modeli Amazon veya eBay gibi satışlardan komisyon almak şeklinde değil, daha ziyade satıcıların verdikleri reklamlar odaklı.




17 - ORBİTZ


Yıllık kazanç: 750 milyon dolar

Saniyelik kazanç: 24 dolar

Orbitz; otel ve uçak bileti alma hizmeti veren ve 2001’de kurulan bir web sitesi. Çeşitli havayolları şirketleriyle ortaklığı bulunan Orbitz’in arama motoru günde yaklaşık 1 milyon kez kullanılıyor.



18 - YANDEX


Yıllık kazanç: 440 milyon dolar

Saniyelik kazanç: 14 dolar

Bu listede yer alan bir diğer arama motoru ise Rusya kökenli Yandex. Yandex’in esas gelir kaynağı ise reklamlar. Ayrıca harita, depolama servisi, e-ticaret ödeme sistemi gibi hizmetler de veren Yandex, 1.3 milyarlık bir ülkeye hizmet veren Baidu’ya göre oldukça iyi bir ivme yakalamışa benziyor.




19 - GLİCBANK


Yıllık kazanç: 350 milyon dolar

Saniyelik kazanç: 11 dolar

Eğer blog yazarıysanız ClickBank’e aşinasınızdır. Amazon’un Affiliates programına benzer olan ClickBank’te ürünlerin linkini kendi blogunuza koyuyorsunuz. Bu blog üzerinden alışveriş yapıldığı zaman belli bir komisyon alıyorsunuz.

Yani: Örneğin kaktüslerle ilgili bir blogunuz var diyelim. Clickbank üzerinden piyasada satılan kaktüslerin satın alma linkini yazınızda paylaşırsanız ve sitenizi ziyaret eden insanlar bu ürünü satın alırsa bu işlemden komisyon alıyorsunuz.

Bu bağlamda Clickbank satış ortaklığı için oldukça iyi bir opsiyon olarak göze çarpıyor.



20- LİNKLEDIN


Yıllık kazanç: 215 milyon dolar

Saniyelik kazanç: 7 dolar


LinkedIn, 2003 yılında kurulan bir şirket. Esasında LinkedIn için Facebook’un iş dünyası için olanı diyebiliriz. 150 milyona yakın kullanıcısı olan LinkedIn, özellikle iş arayanlar ve network yapmak isteyenler için ideal bir platform. Yani LinkedIn üzerinde CV’nizi paylaşabilir, ilgi duyduğunuz
şirketleri ve iş insanlarını takip edebilirsiniz.




* Alıntı *

________________

~ E & B ~
 
Alt 10 Temmuz 2020, 14:50   #2
Editör
Hümaşah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Ben de mi internet sitesi kursam napsam? Köşeyi dönerim ;mlk

 
Alt 10 Temmuz 2020, 15:43   #3
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Hümaşah Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben de mi internet sitesi kursam napsam? Köşeyi dönerim ;mlk
Kesin dönersin sen canım ;khv

________________

~ E & B ~
 
Alt 10 Temmuz 2020, 15:53   #4
Edebî
Publisher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] :cici:

 
Alt 10 Temmuz 2020, 15:54   #5
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Publisher Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] :cici:
Teşekkür ederim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ;ççk

________________

~ E & B ~
 
Alt 10 Temmuz 2020, 15:55   #6
Standart

Forum satış sitesi kurayım ben de;skandal

________________

*Samimiyetiniz değil

-Pazarlığınız içten !
 
Alt 10 Temmuz 2020, 16:25   #7
Edebî
Publisher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Berru Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Forum satış sitesi kurayım ben de;skandal

Neden olmasın @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alt 10 Temmuz 2020, 23:50   #8
Standart

Ay hiç anlamam @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] beraber yapalım;gul

________________

*Samimiyetiniz değil

-Pazarlığınız içten !
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:26.