IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Google Admob ve Adsense Google adsense ve admob ile alakalı tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By She


 
 
Seçenekler Stil
Alt 12 Haziran 2020, 00:35   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Google Adsense Nedir Ve Terimleri Nelerdir.?

Google Adsense Nedir Ve Terimleri Nelerdir.?


Google Adsense Nedir?

Adsense google’ın reklam hizmetlerine verdiği genel bir isim olarak nitelendirilebilir. Adsense sayesinde hem yayıncılar hem de bu reklamları sitelerinde yayınlayan kişiler bu reklam ürününe ortak olur. Arama sonuçlarında görünen reklamların gelirleri de paylaşılmak suretiyle reklamlar yayınlanabilir.

Google bu anlamda dünyanın en büyük reklam hizmetini sunmaktadır. Girdiğimiz, gördüğümüz nerdeyse her sitede adsense reklamlarını görmekteyiz.

Adsense Terimleri

En çok kullanılan, karşılaştığımız bazı terimlerin ne olduklarına birlikte göz gezdirelim:

TBM: Açılımı tıklama başına maliyet şeklinde olan terimdir. Tıklama başına düşen ortalama gelirin rakamını bizlere bildirmektedir. Örnek ile açıklamak gerekirse performans raporunda karşınıza çıkacak olan bu terim gün boyunca tıklamalardan kazandığınız gelirin tıklama sayısına bölünmesiyle ortaya çıkar.

BGBM/BGBG: Bu kavramların açılışları bin gösterim başına gelir ve bin gösterim başına maliyet şeklinde olmaktadır. Aldığımız 1000 gösterimden elde edeceğimiz tahmini kazançları ifade etmekte kullanılmaktadır. Bu terimi ifade etmenin en etkili yöntemi formülüze etmek olacaktır.
(Tahmini Kazanç / Sayfa Görüntülenmesi) x 1000
işlemi bize BGBM sonucunu verecektir.
Bu kavramı artırmak için izlemeniz birkaç yol bulunmaktadır.

Kitleinizin ve içeriklerinizin kalitesi,
organik trafik, anahtar kelimeler,
web sitesinde sorunların çözümleri,
reklam eleme (başarılı reklamların yayınlanması),
fazla reklam birimlerinden yararlanma,
doğru reklam boyutlandırmaları
şeklinde sıralanabilir.

Google Adsense Nedir Ve Terimleri Nelerdir.?

TO: Tıklama oranışeklinde açılıma sahip olan bu terim yüzde ifadesi ile gösterilmektedir. Ne kadar ziyaretçi ne kadar reklama tıklamış ifadesinde bir TO hesaplamak mümkündür. Reklam başarılının en önemli ölçütü de TO kavramıdır, ayrıca reklamlarda yüksek gelir sağlayabilmenin en önemli etkenlerinden bir tanesidir.

Aynı şekilde bu oranı da formülüze etmemiz mümkündür.
(Tıklanma Sayısı / Sayfa Görüntülenmesi) x 100
İfadesi ile bu oranı bulabiliriz. 4705 sayfa görüntülenmesine sahipsiniz ve reklamlarına toplamda 43 kere tıklanmış dersek, formül sonucu ile ulaşacağımız sonuç 0,91 yani %91 olacaktır.

EG: Bir diğer terimimiz olan EG açılım olarak etkin gösterim anlamına gelmektedir. Etkin görüntülenme sayısının işlenmesi için bazı kriterler mevcuttur.
Bir görüntülü reklamın %50’si en az 1 saniye,
Video reklamının kapladığı alan bazında %50’si en az 2 saniye oynadığında,
Büyük görüntülü reklamlarda reklamın %30’u 1 saniye görüntülendiği zaman
Etkin görülmüş olarak kabul edilmektedir.

Reklam İsteği: Web sitenize eklediğiniz kodlar aracılığıyla sitenizde yeni gösterilecek reklam isteği karşı tarafa bildirildiği zaman bu bir reklam isteği anlamına gelir. Bunlar genellikle içerik reklamları ve arama ağı reklamları için talep edilen reklam birimlerinin sayılarıdır.
Reklam isteği ile reklam gösterimi farklıdır, karıştırmamak gereklidir. Site her talep gönderdiğinde, kod çalıştığında istek 1 sayı artar, istek kabul görürde talep yerine getirilirse gösterim sayısı kesin olarak artacak değildir. Çünkü etkin görüntülenme şartlarının da yerine getirilmiş olması gereklidir.


Google Adsense Nedir Ve Terimleri Nelerdir.?

Teklif Türleri Nedir?

Adsense reklamlarından elde ettiğiniz kazançlar teklif türlerine göre belirlenmektedir. Yani bazı reklamverenler sadece tıklamalar için ödeme yapmak ister, bazıları sadece gösterimlere göre başkaları ise daha farklı şeylere göre. Pekin bunlar nedir diye soracak olacak arkadaşlar için bunları da kısa kısa ele almaya çalışalım.

Tıklama: En klasik teklif türlerinden birisidir. Reklamveren sadece kendisine ait reklam türüne bir tıklama olduğu zaman ödeme yapacağını belirtir. TBM teklifleri olarak raporda göreceğiniz ifade tam olarak bunu ifade etmektedir.

Bin görüntülenme: Bu teklif türünde reklamveren sadece reklamlarının 1000 kişi tarafından görülmüş olmasını istemektedir. Yapacağı ödeme de buna göre şekillenmiştir. Bu reklam türünde etkin görüntülenme şartı da bulunmamaktadır.

Aktif görüntülenme: Bu teklif türünü bin görüntülenme teklifinden ayıran en önemli etken gösterimlerin EG özelliği taşıyor olmalarıdır. Bu teklif türünde ödemeler bu etkin gösterim sayılarına göre belirlenmektedir.
ETBM: Hepimizin aslında fark etmeden yaptığı şeyin teklif türüne uyarlanmış halidir, özellikle e-ticaret reklamlarında gördüğümüz bu teklif türü reklamın üzerine fare imlecini taşıdığımız zaman olan değişiklikler, büyüme, şekil değişimi gibi özellikleri baz alarak teklif vermektedir. Reklamverenler bu etkileşimlere göre teklif vermektedir.





Alıntı
________________

~ E & B ~
 
Alt 14 Haziran 2020, 15:23   #2
Edebî
Publisher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ;ççk

 
Alt 14 Haziran 2020, 20:14   #3
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Teşekkür ederim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ;gul

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:47.