IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Global IRC Sunucuları Türkiye'de ve Dünya'da yer edinmiş Global IRC sunucuların tanıtımlarına bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

47Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 04 Ekim 2021, 07:45   #11
Something will always be missing in your life, try to be happy with what you have.
Fromhell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Güzel zamanlardı vesselam.

 
Alt 04 Ekim 2021, 07:47   #12
Mix
★ GeneraL ★
Mix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğine yüreğine saglik @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] .

 
Alt 04 Ekim 2021, 16:28   #13
Euzu billahi mineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim
BLueMooN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
dae Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ObseSsiOn doruk netteki ObseSsiOn mu ? Ve Bronx nebuladaki admin mi ? .^^ Bu arada emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Merhaba arkadaşlar, 2000li yılların başında açıldığını hatırladığım, irc aleminde en fazla zevk aldığım ve doruk.net.tr den sonra 2. takıldığım irc sunucusu olması sebebiyle Showtvnet.com benim için çok özel bir yere sahiptir.

Öncelikle kanal topici United Colors of #Beginner olan #Beginner founderi ObseSsiOn yani Oray abi doruk.net.tr deki kişidir, doğrudur. #izmir founder'i #izmirLee'nin ismi de Hakan'dır. Üçümüz aynı internet cafeden bağlanırdık. Server Admin (CR'de Network Admin yetkisidir) Sufi, Uğur abi ile istanbul'da dördümüz buluşmuştuk, çok saygı duyduğum, sevdiğim bir abimdir. Daha sonraları sizce.net üzerinden irc'e bir süre devam etmiştir.

Showtvnet.Com #Onlineshow kanalında haftanın konuklarına sorular sorardık, Adminlerin seçtiği sorular /action komutuyla kanala yansıtılırdı. Canlı yayında Showtv'de bu sorular konuklara sunucular tarafından sorulurdu. Bir keresinde benim şuan da hatırlıyamadığım bir sorum o zamanlar yeni tanınmaya başlayan rahmetli Kemal Sunal'ın oğlu Ali Sunal'a sorulmuştu.

Hossohbet.com Sergen abinin sunucusu showtvnet.com'a bir dönem linkliydi. Sonra tek başına yola devam etmişti.

#Turkchat kanalı Baha abiden, Tolga'ya geçmişti ve o kanalda asla Türkçe harici bir rumuz +voice bile olamazdı. Bende alternatif bir Türkçe rumuzla Baha abinin bilgisi dahilinde orada yetki almıştım. :)

En büyük global kanalı @Diyalog ve #Zurna'ydı.

Kendi açımdan ilk helperlik yaptığım yerdi. Yetkilerimi aldığım ilk büyük sunucu orasıydı. O zamanlar meşhur olan Solucan Scripten dolayı #solucan kanal founderiydim . Bir dönem #Hollanda kanalı benim kanala linkliydi. Ayrıca #İzmir kanalı ya benim ya izmirLee'nin olacakken kanalı istemeyip izmirLee'ye bırakmıştım. Deepblue, services admin bunu sağlayan kişiydi.

Hiç unutmam bir yılbaşı akşamıydı, büyük ihtimal 2001 yılına girerkendi. Zurna ve Diyalog kanallarındaki belli başlı kullanıcıları raw komutlarıyla renklendirmişlerdi. Ben rumuzdan dolayı mavi beyaz renklere sahiptim. Yazdığım yazılarda mavi içinde beyaz olarak görünüyordu. Çok güzel, unutulmaz anılarım oldu.

Anlatılmayacak kadar güzel , yaşanması gereken bir irc platformuydu.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kardeşimin ve Kara @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'ımın emeklerine sağlık.

________________

"Vatan ne Türkiyedir Türklere, ne Türkistan Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan"

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Showtvnet.COM / Bir Döneme Damga Vurmuş Sunucu
 
Alt 04 Ekim 2021, 20:24   #14
kral-benim! ..
Lord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

çok iyi değil mi ya, tam kapanmadan denk gelmiştim sonrasın ekolaya mazi kalbimde bir yara :(

________________

" ruhum çalkalanıyor!. "
 
Alt 05 Ekim 2021, 21:59   #15
IRCRehberi
RevivaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bronx benim realden tanıdığım bir kişidir sowtv'de takıldı evet kendiside haydi.net'i kuran kişidir.

 
Alt 06 Ekim 2021, 00:25   #16
Ayva.Org
Danger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
ZaLim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Çok değerli[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] üyeleri, yukarı da ki cümleleri tamamıyla okuduysanız eğer az çok bir kanıya varmışsınızdır. Yukarıda ki cümleler Showtvnet.com adlı Show TV kanalına ait resmi irc sunucusunun @Sufi nickli kurucu adminlerinden 08 Mayıs 2003 tarihinde farklı bir forumda yazdığı bir konuya aittir. Kendisiyle her ne kadar 1 yıl öncesinden irtibata geçsem de online olmasına rağmen dönüş yapmaması beni her ne kadar hayal kırıklığına uğratsa da yine de yılmadan araştırmaya devam ettim.

İçerisinde bulunduğumuz konu showtvnet.com sunucusuna ait ve kısa süreli aktif olmasına rağmen bir çok efsaneyi yetiştirmiş bir sunucudur. Bu sunucuyla alakalı araştırmalar yaparken bu sunucuda yer alması nedeniyle bana tecrübesi ve anılarıyla bildiklerini aktaran @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] üye adlı çok değerli arkadaşım Şahin'e teşekkür ederim.

Ne yazık ki sunucuyla alakalı çok fazla bir şey elde edemedim ancak yine de siz değerli üyelerle kısa da olsa paylaşmak istedim.

Showtvnet.NET 1999 yılının son aylarında yada 2000'li yılların başlarında açılmış olan Show Tv kanalının resmi IRCd sunucusu idi. Eskiler bilir o dönemlerde IRCd sunucuları çok popülerdi, E-Kolay.NET, SuperOnline gibi büyük şirketlerin bile kendine ait IRCd sunucuları vardı..
Showtvnet.com IRCd sunucusunun en büyük avantajı Show Tv'de haftada bir OnlineShow adı altında canlı yayın yapılırdı. Bu yayına bazı ünlü konuklar davet edilirdi. Konuk olan ünlülere program saati #onlineshow kanalından yönetimin belirlediği bir kaç kişi tarafından soru sorulur konuk olan kişi cevaplardı.

CR servisini kullanan Showtvnet.com yönetimin en başında Root admin @Sergen nickli şahıs vardı sonrasında
@Astronbnx
@Bronx,
@Sufi
@Mahir,
@Fırat

nickli üyeler admin grubunu oluşturmakta idi.

#Help kanalında ise;

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ,
@victor ,
@boromir
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

yer almaktaydı..


#izmir founderi izmirLee
#Ankara founderi Puma
#Beginner founderi ObseSsiOn
#Turkchat founderi Baha

nickli kişiler idi. Yaklaşık olarak 2003 yılının ortalarında aşırı saldırılar sonucu Show TV kanal yönetimi aldığı karar ile IRCd sunucusunu kapatmıştır.

Showtv kanalının resmi web sitesinden giriş yapılan #Diyalog kanalıydı.
İkinci kanal #Zurna kanalı idi.
NinjaTIRTIL koruma botunun ismiydi.

Showtvnet.COM / Bir Döneme Damga Vurmuş Sunucu

Showtvnet.COM / Bir Döneme Damga Vurmuş Sunucu

Showtvnet.COM / Bir Döneme Damga Vurmuş Sunucu

Showtvnet.COM / Bir Döneme Damga Vurmuş Sunucu

Showtvnet.COM / Bir Döneme Damga Vurmuş Sunucu

Showtvnet.COM / Bir Döneme Damga Vurmuş Sunucu


NOT: 2008 yada 2009 yılında x7evin tekrardan açılan Showtvnet.com sunucusu saldırı ve şikayetlerin çokluğu nedeniyle tekrardan kapatılmıştır.
NOT: Şahsım olarak ben Showtvnet.com adlı sunucuda hiç yer almadım. Yukarı da verdiğim bilgileri tamamıyla kendi araştırmalarım sonucunda elde ettim. Yanlış olduğunu düşündüğünüz yerler var ise lütfen pm atarak yada konuyu report ederek düzelttirin. Saygılar.
Baybaşin seninle ölüme gitmeyen kendine mezar kazsin canımsın

________________

Kaçıranlar ve tekrar yaşamak isteyenler için gelmedik biz bu dünyaya zamanında kıymet bilmeyenlere ne tekrarımız olur nede özetimiz herkes bir yaşam seçer biriyle yada bir şekilde ve seçtiği yaşamın BEDELİNİ kendisi öder...
 
Alt 06 Ekim 2021, 22:13   #17
Ada
Banlı Üye
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Showtvnet.com İsmini çok duymuştum. Ama orda olmak nasip olmadı. Cidden de o ortamı kıskandım ve birlikte çalışmak isterdim :) @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] paylaşım için teşekkürler. Ama üzülmeyin hersey nasip kısmet.

 
Alt 07 Ekim 2021, 10:39   #18
LnX
GeyikTR.Net
LnX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Vay be Zaman çabuk geçiyor

________________

PORTFÖY: SiberTR.Net | Flort.Net | Webhane.Net | ArkadasTR.Com
 
Alt 09 Ekim 2021, 16:47   #19
✰ ÖzeL..
oMeN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Öncelikle emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] uzun zamandır üzerinde çalıştığın bizimde merakla beklediğimiz sunucu ile alakalı konu muazzam bir şekilde işlenip hazırlanmış eline emeğine sağlık kardeşim. Showtvnet ; bizler o zaman Mynette takılırken saldırı ve kapanmalar yaşandığında uğradığımız 2. mekanımızdı. Hatta bir ara Mynete girmeyip Showtv yi tercih ettiğim zamanlar bile olmuştu. O kadar ki hareketli ve neşeli bir ortama sahipti. Bilmeyen merak eden arkadaşlar içinde kısa bir özet yapabilirim.

Showtvnet genel anlamda Gurbetçilerimizin en yoğun giriş yaptığı irc platformuydu.
En gözde kanalları Diyalog ve Zurna kanallarıydı
Renkli yazı olarak Türkiyede ilk kez Diyalog kanalında izin verilmiş kullanıcı veya yönetici renkli yazı kullanabiliyordu.
Yine Türkiye de ilk defa Eğlence amaçlı bir Ünlünün 15 günde bir olması lazım yanlış hatırlamıyorsam kanaldaki userlerin sorularını Showtv kanalında Canlı yayınlanan programda yanıtlaması gibi güzel bir aktiviteye imza atılmıştı.
O dönemden Aklıma gelen yöneticiler ; AstronBnx Firat Mahir` Sufi simitci PuMa Ozgur_Adam
Bir ara şöyle birşeyde yaşanmıştı, Fikir ayrılıklarından dolayı Sunucuyu AstronBnx ten alıp Firat ve Mahir` e teslim etmişlerdi. AstronBnx Kanal D ile anlaşıp Kanal D sunucusunu açmıştı, fakat Kanal D yeterli desteği vermediği için hayal kırıklığı yaşanmıştı ve sunucu kapanmıştı.
O Dönem hafızalarda iz bırakan olaylardan biride şuydu, Mynet mirc girişini kapatıp web girişe geçince Kullanıcılarının bir çoğu Showtvnet e akın etmeye başlamıştı. Buda haliyle Yönetim için hem mutluluk veriyordu hemde tedirginlik yaşatmıştı.Zira o dönem şuanki teknolojiler yoktu sunucular Cr üzeri olduğu için lag oluşturup donmalara sebep veriyordu ve yapılan ağır saldırılarda cabası.

Derken Showtvnet ; Mynet başardıysa bende başarırım hayaline kapılıp Mirc girişini kapatıp Web girişine geçince en büyük hayal kırıklığını yaşayıp O şekilde Tarih oldu diyebiliriz.

Yıllar sonra tesadüfen bi bakayım demiştim halen aktifmi tekrar açılmışmı diye, x7even tarafından açıldığını gördüm bir süre bulunduğumda @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve bi çok dostumu tekrar görme sevincini yaşamıştım. Ama bu çok kısa sürmüştü x7even Superonline ile anlaşınca Showtv net tekrar kapanıp Sol ile devam edildi.

Kısaca Sözün Özü, Bir Devrin En Popüler ve büyük Sunucuları arasında Adını Altın harflerle yazdırdı diyebiliriz, Saygılarımla

________________

Edep; aklın Tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, Aklı kadar şerefli, Şerefi kadar Kıymetlidir. Massive..




~ E & B ~
 
Alt 09 Ekim 2021, 17:50   #20
Standart

Konuyu ve sonrasında o zamanlar, o sunucuda görev yapmış olan arkadaşların yorumlarını okuduğumda gerçekten o ortamda olmayı istedim.
İsmini çokça duyduğumuz ShowTvNet'i sizlerden dinlemekte çok harika. O zamanlardan süre gelen dostlukların hala varoluşu da ayrı bi imrendirdi beni.
Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , paylaşım için teşekkür ederim.

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:35.