IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Gezi Rehberi Dünyayı Gezerken Yaşananlar!

 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Şubat 2020, 21:31   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Dubai’de gezilecek yerler

Dubai’de gezilecek yerler

Dubai’nin en popüler binası elbette Burj Khalifa. 829.8 metre yüksekliğe sahip olan bu gökdelen, dünyanın en yüksek yapısı ve bu nedenle en popüler yerlerinden birincisi. Pek çok ziyaretçi için 124. kattaki gözlem noktası kesinlikle çıkılması gereken bir yer. 124. kattaki bu noktadan tüm şehri ve çevresini kuşbakışı şekilde görebiliyorsunuz.

Dubai’de gezilecek yerler

Dubai Mall da şehrin en popüler noktaları arasında ve bir AVM olarak karşımıza çıkıyor. AVM’nin içerisinde buz pateni pisti, oyun alanı, sinema kompleksi gibi yerler de mevcut. Apple’dan Nike’a Tiffany’den Prada’ya dünyanın en lüks markalarının yer aldığı Alışveriş Merkezinde, Sınırsız alışveriş ve yeme seçeneklerinin olduğu bu yerde canlı müzik ve moda etkinlikleri de düzenleniyor.

Dubai’de gezilecek yerler

Al-Fahidi Kalesi içerisinde bulunan Dubai Müzesi, 1787’de inşa edilmiş olan bu kale ile oldukça uyumlu bir yapıda. Müzede petrolün bölgede keşfedilmesinin ardından yaşanan neredeyse her şeyi gözlemlemek mümkün.
Ayrıca kendine has tasarımı, ahşap ve palmiye detayları, emirlikteki yaşam, 3000-4000 yaşındaki mezarlıklardan gelen tarihi eserleri ile görülmesi gerekenler arasında.

Dubai’de gezilecek yerler

Bastakia mahallesi 19. yüzyılda zengin farsi tüccarlar tarafından inşa edilmiş ve genelde inci ile tekstil ticaretinde başrol oynamış. Zira Dubai bölgesinde vergisiz bir ticaret imkanı mevcutmuş. Bölgeye ait taşlardan yapılan binalarda aynı zamanda rüzgar kuleleri bulunuyor ve bu kulelerin antik klimalar olarak kullanıldıklarını belirtmek gerekli. Zira rüzgar kuleden aşağı eve doğru verilerek serinleme etkisi yaratılıyormuş. İran’da bol bulunan bu tip yapıları farsi tüccarlar Dubai’ye de getirmekten çekinmemişler.

Dubai’de gezilecek yerler

Şeyh Sait, 1921-1958 yılları arasında Dubai’yi yönetmiş ve şu anki yöneticinin büyükbabası. Yaşadığı ev bir müze olarak restore edilmiş ve Arap mimarisinin örnekleri arasında yer alıyor. İlk olarak 1896 yılında inşa edilen evin balkonlarından gemileri görmek de mümkünmüş. Ardından yıkılan ev daha sonra orijinaline sadık kalacak şekilde tekrar inşa edilmiş.

Dubai’de gezilecek yerler

Dubai nehri şehri iki bölgeye ayırıyor ve şehrin gelişiminde büyük bir rol oynamış. Zira nehir sayesinde ilk yerleşimciler buraya balıkçılık ve inci çıkartmak için gelmişler. Nehir boyunca 4000 yıldan bu yana küçük kasabalar kurulmuşlar ancak modern dönem 1830’da Bani Yas kabilesinin buraya yerleşmesi ile başlıyor. Nehrin kenarında bulunan marinada 100 yaşını aşmış tekneleri bulmak da mümkün.
Bu noktadan bir tekne turuna çıkmak ve Dubaililerin hayatlarını nasıl sürdürdüklerini görmek de mümkün.

Dubai’de gezilecek yerler

Jumeirah camisi, şehrin en güzel camisi olarak tanımlanıyor ve Kahire’deki Al-Azhar Camisi’nin birebir kopyası olsa da ondan sekiz kat daha büyük. İslami mimarinin en iyi örneklerinden bir tanesi. Özellikle geceleri çok güzel görünüyor. Şeyh Muhammed Bin Raşit Kültürel Anlayış Merkezi tarafından düzenlenen turlara da katılmak mümkün.

Dubai’de gezilecek yerler

Dubai nehrinin kuzey yakasında bulunan Deira, geleneksel bir pazar olarak karşımıza çıkıyor ve günün her saatinde burada satıcıları görmek mümkün. Ayrıca dünyanın en büyük altın pazarlarından birisine de ev sahipliği yapıyor. Her türlü baharatı bulabileceğiniz dükkanlar, balık pazarı, halı pazarları gibi her şey burada bol bol bulunuyor.
Ayrıca müzeye de sahip olan Deira’da, 1900’lü yıllarda yaşama dair pek çok detay görmek mümkün.

Dubai’de gezilecek yerler

Şeyh Zayed yolu, şehrin en önemli caddesi ve 8 şeritli olan bu yolun etrafında yüzlerce gökdelen bulunuyor. Bu nedenle Dubai’nin ünlü gökdelenlerinin hepsini bu noktadan görmek de mümkün. Şehrin pek çok önemli noktası bu yol boyunca seriliyor.

Dubai’de gezilecek yerler

Dubai’nin mimari, kültürel ve denizcilik mirası bu bölgede bulunuyor ve inci çıkarma operasyonları ile gemi yapımcılığına dair pek çok bilgi burada. Dubai geçmişte bu iki meslekle geçimini sağladığı için buna dair bir müze olması da kaçınılmaz. Bedevi hayatına dair detaylar, İran evleri, geleneksel kahveler ve dokumacılar da bu bölgenin en önemli öğeleri arasında yer alıyorlar. Yerel müzik ve dans gösterileri de bölgeyi ilgi çekici hale getiriyor.

Dubai’de gezilecek yerler

Şehrin en çok dikkat çeken atraksiyonlarından bir tanesi ise akvaryum ve bu akvaryumda 140 farklı çeşitte canlı bulunuyor. Yeraltı tünelleri ile suyun içerisindeki akvaryum tünellerini ziyaret edebilirsiniz. Son dönemlerde altı camdan pencerelere sahip teknelerle yapılan turlar da popüler hale geldiler.

Dubai’de gezilecek yerler

Dubai’yi ziyaret edenler elbette deniz kum güneş üçlüsüne de kolayca kavuşabiliyorlar. Sahil boyunca oteller bulmak mümkün ve plajda da oldukça güzel etkinlikler mevcut.

Dubai’de gezilecek yerler

Emirlik AVM’si şehrin en popüler bir diğer mekanı ve bu bölgede kar kayağı yapmak mümkün. Evet, yanlış duymadınız. Dubai’de kayak yapmak mümkün ve kayak bölgesinde sıcaklık -4 derece. AVM’nin içerisinde bir sinema kompleksi ve aile eğlence merkezi de bulunuyor. Alışveriş imkanlarının da sınırsız olduğunu belirtmek gerekli.




Alıntı..
________________

~ E & B ~
 
Alt 22 Şubat 2020, 22:28   #2
Banlı Üye
Allecra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Dubai Marina Walk
Burj Khalifa
Dubai Mall- Mall of Emirates
Global Village
Atlantis the Palm

The cheesecake factory Amerika disinda sadece BAE de var oraya gitmenizi de mutlaka tavsiye ederim.
Ve mutlaka SAFARİ yapmadan Dubai`den dönmeyin ;khv


 
Alt 13 Mart 2022, 09:30   #3
Standart

Gidebilirsek gezeriz tabi neden olmasın

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:12.