IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Gezi Rehberi Dünyayı Gezerken Yaşananlar!

 
 
Seçenekler Stil
Alt 13 Temmuz 2021, 13:00   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Venezuela’nin 10 Doga Harikasi

Venezuela, ormanlik tepuiler, karla kapli daglar, gizemli magaralar, guzel kumsallar, devasa deltalar ve yogun, tur acisindan zengin ormanlardan olusan muhtesem manzaralara sahip bir Guney Amerika ulkesidir. Venezuela’nin 10 doga harikasi asagida siralanmistir.

10. Melek Selalesi
3,211 fit yuksekligindeki Melek Selalesi, dunyanin en yuksek kesintisiz selalesidir. Selale, ulkenin Bolivar Eyaletindeki Canaima Ulusal Parki’nda gorulebilir. Rio Kerepacupai Meru nehrinin bir parcasi olan selale, Auyán-tepui daginin kenarindan asagi dokulur. Her yil dunyanin dort bir yanindan binlerce turist bu guzel selaleyi gormek icin Venezuela’yi ziyaret ediyor. Bu nedenle ulkede cok onemli bir dogal cazibe merkezidir.



9. Guácharo Magarasi
Guácharo Magarasi, adini tasiyan milli parkin bir parcasi olan devasa bir kirectasi magarasidir. Monagas’ta, Caripe kasabasina yakin bir konumdadir. Magaranin uzunlugu 10 km’den fazladir. Cok sayida muhtesem kaya olusumuna sahiptir ve meyve yiyen yag kuslarina ev sahipligi yapar. Her aksam alacakaranlikta, bu kuslarin buyuk suruleri magaradan cikar. Bircok turist bu ilginc fenomeni izlemek magarayi ziyaret ediyor. Guácharo Magarasi Milli Parki, bu magarayi ve cevresindeki ormanlari korur.

8. Cerro Sarisariñama
Duz tepeli bir dag veya tepui olan Cerro Sarisariñama bircok acidan benzersizdir. Venezuela’nin Bolivar Eyaleti eyaletinde, 980 fit ile 7.710 fit arasinda bir yukseklikte yer almaktadir. Tepui’nin zirve alani 546.88 kilometrekaredir. En yakin asfalt yolun kilometrelerce uzakta olmasiyla ulkenin en uzak yerlerinden biridir. Tepui’nin adi, yerel yerli halklarin tuyler urpertici bir efsanesiyle iliskilidir. Tepui’nin magaralarinda yasayan ve “Sari… sari…” sesiyle insanlari yiyip bitiren kotu bir ruha atifta bulunur. Diger tepuilerden farkli olarak Cerro Sarisariñama, tepesinde yogun bir ormanla kaplidir ve bircok endemik flora turune ev sahipligi yapar. Tepui’nin bir baska ilginc ozelligi de uzerinde obruklarin bulunmasidir. Bolgede bilinen dort obruk vardir ve her bir obruk tabani izole ormanlarla kaplidir.

7. Los Roques Takim Adalari
Los Roques takimadalari, 40.61 kilometrekarelik bir alani kapsayan 350’den fazla cay, adacik ve adadan olusur. Los Roques Ulusal Parki, takimadalardaki zengin deniz florasi ve fauna cesitliligini korumak icin 1972 yilinda bolgede kurulmustur. Takimadalardaki insan yerlesimleri seyrek ama her yil binlerce ziyaretci aliyor. Ziyaret eden turistler snorkelli yuzme, dalis, kus gozlemciligi, ruzgar sorfu ve diger etkinliklerin tadini cikarir.

6. Orinoco Deltasi
Orinoco Deltasi, dogu Venezuela’daki Orinoco Nehri’nin devasa bir delta bolgesidir. Delta, tum Delta Amacuro Eyaletini ve ulkenin Sucre ve Monagas eyaletlerinin bazi kisimlarini kapsar. Yelpaze seklindeki delta, Orinoco’nun denizde son bulan cok sayida kola ayrilmasiyla olusur. Rio Grande, nehrin en buyuk dagitimlarindan biridir. Deltanin buyuk bolumleri, mangrovlarin yani sira kalici sulak alanlar ve tatli su bataklik ormanlari ile kaplidir.

5. Guanoco Golu
Venezuela, dunyanin en buyuk ikinci katran cukuruna ev sahipligi yapiyor. Bermudez Golu veya Guanoco Golu denir. Venezuela’nin Estado Sucre eyaletinde yer almaktadir. Gol 1.100 donumluk bir alani kaplar ve 4,9 fit ile 6,6 fit arasinda degisen bir derinlige sahiptir. Golde yaklasIk 6.000.000 ton asfalt bulunmaktadir. 1891’den 1935’e kadar onemli bir sure ticari bir asfalt kaynagi olarak kullanildi.



4. Pico BolivarVenezuela'nin 10 Doga Harikasi
Adini Venezuella’nin populer ozgurluk savascisi Simon Bolivar’dan alan Pico Bolivar, ulkenin en yuksek dagidir. 16.332 fit yukseklige sahiptir. Dag Mérida Eyaletinde yer almaktadir. Kalici olarak karla kapli kalir ve uc buzul barindirir. Dagin zirvesine, tepeye tirmanarak ulasilabilir.

3. Blanquilla Adasi
Blanquilla Adasi, guneydogu Karayip Denizi’nde bulunan yelpaze seklinde bir adadir. Dogayi ve yalnizligi sevenler icin favori bir destinasyondur. Adini sutlu beyaz kumsallarindan alir. La Blanquilla, mukemmel dalis ve snorkelli yuzme firsatlari sunmaktadir. Bolgedeki deniz yasami oldukca cesitlidir. Ada ayni zamanda mucevher ve diger el sanatlarinin yapiminda kullanilan nadir bulunan siyah mercanla da unludur. Adanin karasal habitatinda renkli kuslar, iguanalar, yaban esekleri ve diger fauna gorulebilir.

2. Waraira Repano Ulusal Parki
Bu milli park, Cordillera de la Costa Central siradaglarinin orta kesiminde yer almaktadir. Parkin en yuksek noktasi deniz seviyesinden 9,072 fit yuksekliktedir. Parkta cok cesitli flora ve fauna yasiyor. Waraira Repano Ulusal Parki’nda yasayan yaklasIk 120 memeli turu, 30 surungen turu, 500 kus turu, 100’den fazla kelebek turu, 20 amfibi turu vb. Park, acik hava meraklilari icin yogun bir parkur agina sahiptir.

1. Katatumbo Yildirim
Catatumbo yildirimi, Maracaibo Golu’ne akan Catatumbo Nehri’nin agzinda bulunan batakliklar uzerinde meydana gelen bir fenomendir. Her gece, yaklasIk 10 saat boyunca simsek firtinalari olur. Bu nedenle bolge, her yil yaklasIk 1,2 milyon yildirim desarji yasar. Oradaki yildirim o kadar guclu ki gemiler genellikle onu navigasyon icin bir sinyal olarak kullaniyor. Simsek cakmalari, sahadan 40 km uzakliktan gorulebilmektedir.


ALİNTİ ~
 
Alt 05 Ekim 2021, 08:12   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Venezuela’nin 10 Doga Harikasi

Melek şelalesi yüksekliği ve etrafı orman ile çevrili olduğu için çok güzel bir görüntüye sahip.

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:25.