IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Gezi Rehberi Dünyayı Gezerken Yaşananlar!

8Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 26 Mart 2021, 12:29   #1
Standart Orta Avrupa’daki En Romantik 6 Yer

Avrupa turu, manzaralariyla, tas doseli sokaklariyla, kendine has mimarileri ile romantizm soluklayabileceginiz olmeden once herkesin yapmak istedigi hedefler arasinda bulunur. Bu romantik turu herkesin bilmedigi yerlerde veya turist sezonu olmayan bir donemde yapmaniz cok daha iyi olacaktir. Ciftler icin birbirleriyle daha cok vakit gecirebilecekleri ve gezecek daha cok alan bulabilecekleri az taninmis bolgeler daha ilgi cekicidir.

Romantizm kavrami kisiden kisiye farklilik gosteren, oznel ve cok yonlu bir kavramdir. Avrupa sehirlerinin cogunda yayalar rahatlikla gezebilmekte ve daha az tehlike ile karsilasmaktadir. Dolayisi ile Avrupa’daki bu essiz guzellikleri yuruyerek gezerek turunuza biraz macera ekleyebilirsiniz. Diger bir alternatifiniz ise esinizle daha cok vakit gecirmek, bir fincan kahve icerek sohbet etmek, guzel anlari ve dusunceleri paylasmak olacaktir. Bunlari yapabilmek icin Avrupa’nin dogal ve harika manzaralari sizin icin yeterli olacaktir.



Bu yazida ciftler icin mutlaka gezilmesi gereken Orta Avrupa’daki en romantik sehirlerden bahsedecegiz.

1. Innsbruck (Avusturya)

Innsbruck, Avusturya’daki Salzburg veya Viyana’ya kisa bir mesafede olup Orta Avrupa’daki en romantik yerlerden biridir. Gunu birlik bir gezi ile dag ile gizlenmis bu sehri gezmeniz romantizmi doruklarda yasamanizi saglayacaktir. Innsbruck’un 800 yillik tarihi duzeni hem buyuleyici hem de kisisel olarak oldukca cekicidir.


Bu sehirde Gotik ve Barok mimarisini yansitan binalarin seyrine doyulmaz bir manzara sunmaktadir. Ayrica ortacag evlerinin pastel renklerle yamaclarda olusturdugu manzara da oldukca guzel bir seyir sunmaktadir.

Innsbruck’taki turistik yerler: Imparatorluk Sarayi, Imparatorluk Sapeli, Altin Cati (2,738 altin kaplama bakir kaplama), Dom zu St. Jakob, Bergisel Kayak Atlama, Swarovski Kristal Dunyasi ve Tirol Panorama (360 derecelik Bergisel savasi gosterimi).
Innsbruck’ta yapilacak seyler: Teleferik yolculugu ile muhtesem manzarayi seyredin ve Hungerburg kablolu treni ile yolculuk yapin.



2. Budapeste (Macaristan)

Viyana veya Salzburg’dan gunubirlik bir sekilde rahatlikla Macaristan’in baskenti Budapeste’ye gezmeye gidilebilir. Kale tepesi (castle hill) olarak bilinen bu muhtesem Buda sehrini gezmek icin turistler iki geceyi bile ayirabilir. Bu guzel sehir, eski Buda tepeleri, Kraliyet Sarayi, 18. yuzyil Barok evleri, tas kaldirimli sokaklari ve fazlasiyla gosterisli yapisiyla size muhtesem anlar vadetmektedir.


Budapeste’de, eski dunya cazibesini bulabileceginiz muhtesem yerel lezzetlerin uygun fiyatla sunuldugu butik kafeler bulunmaktadir. Bir teras gozetleme yeri olan Fisherman Bastion’da oturmak ve cevreyi izlemek size benzersiz bir firsat sunmaktadir. Burada, keyifli bir iklimin ve huzur dolu ortamin keyfini surerek, Tuna nehrinin essiz manzarasini, gorkemli Charles koprusunu ve Budapeste’nin tam manzarasini seyrederler. Kaliteli bir manzara kamerasi ile burada gecirdiginiz romantik anlari olumsuzlestirmeniz guzel olacaktir.

Budapeste’deki turistik yerler: Gellért Tepesi, Buda Kalesi, Guzel Sanatlar Muzesi, Macaristan Ulusal Muzesi, Parlamento binasi, Tuna Gezisi, Sehir Woodland Parki (Városliget), Budapeste’nin En Islek Bulvari ve Margaret Adasi.


Budapeste’de yapilacak seyler: Széchenyi termal hamamlarina gidin, bir Tuna Nehri gezisi ile sehri gezin, zincir kopruden yuruyus yapin ve sarap tadimi yapin.

3. Cesky Krumlov (Cek Cumhuriyeti)

Prag, guzel ve turistik zenginliklerle dolu bir sehirdir. Biraz sakinlik yakalamak icin kale sehri olarak bilinen ve Avrupa’nin en romantik yerlerinden biri olan Cesky Krumlov’u ziyaret edin. Prag’dan bir trene binip Cek Cumhuriyeti’nin daha az kalabalik ve guneybati kosesinde bulunan bu sirin kasabaya ulasmaniz oldukca kolay olacaktir. Cek Cumhuriyeti’nin ortacag bolgelerinden birisidir. Etkileyici, zihniniz, bedeniniz ve ruhunuz icin oldukca cekici bir cazibeye sahiptir.
Tarihi yuruyus alanlari, tipik ortacag Avrupa mimari gorunumu ve harika bahce alanlari ile gezebileceginiz bircok alan bulunmaktadir. Unlu Cesky Krumlov Kalesi, burada imparator hayatini yansitan ve dikkatle saklanan eserlerden olusan guzel bir vitrin konumundadir. O devirlerde hayatin ne kadar luks yasandigini anlamak icin soyle bir goz gezdirmeniz yeterli olacaktir.


Cesky Krumlov’daki turistik yerler: Cesky Krumlov Kalesi, Aziz Vitus Kilisesi, Balmumu Muzesi, Guzel Freskler ve Egon Schiele Sanat Merkezi, Minorite Manastiri, Marionette Muzesi ve Klet Dagi.
Cesky Krumlov’da yapilacak seyler: Ortacag sokaklarinda gezinin, Temmuz ayinda Uluslararasi Muzik Festivali’ne katilin ve kasabada yuruyus turuna cikin.

4. Munih (Almanya)

Almanya’nin en yuksek zirvesi olan Zugspitze, tum doga tutkunlari veya macera arayanlari icin ozel bir sozu hak etmektedir. Bu zirveye ulasmak icin, disli cark trenine veya yavas rayli teleferige binmek gibi secenekleriniz bulunmaktadir. Yolculuk zirvenin girisinde baslar ve zirveye cikincaya kadar turistler nefes kesici manzaranin tadini cikarir.


Dagin zirvesinde, bol miktarda dag gunesi, dev Alplerin sonsuz guzelligi ve yaklasIk 3.000 metre yukseklikte farkli ve macerali bir deneyim turistleri bekliyor. Bu panoramik goruntu buyulu ve olaganustu bir izlenime sahiptir. Turistlerin muazzam dag manzaralari yaninda, Zugspitze’de kaliteli yemek yeme imkani da bulunmaktadir. Alpspitze ve Zugspitze manzarasi esliginde yavas yuruyusler ve spor turlari yapabilirsiniz. Bayerischen Zugspitzbahn dag demiryolunu kullanarak Zugspitze’nin ince, bozulmamis ve dogal cevresini olaganustu bir deneyimle gezebilirsiniz.

Zugspitze cevresinde yapilacak seyler: Ciftler, gol Eibsee ve Riessersee’nin etrafinda romantik bir yuruyus yapabilir, Wasserfall-Erlebnisweg Ehrwald’i ziyaret edebilir ve Zugspitzbad’da dinlenebilir.

5. Obersalzberg Dagi (Almanya)

Hem Hitler’in unlu dagdaki saklanma yerini gezmek hem de Avusturya ve Munih’ten Kartal Yuvasi gezisini planlamak oldukca kolaydir. Gecit kapisi ne olursa olsun, turistler, Obersalzberg’deki Muhtesem Bavyera Alpleri’ni de gezmelidir. Burada bircok ciftin birbirine asIk oldugu ve birkac romantik resim cekilmeden gitmedigi bilinmektedir. Berchtesgaden, Almanya’nin tarihsel kokenlerine de bagli bir yerdir. Sira disi bir yer arayan ciftler icin Orta Avrupa’daki en romantik yerlerden biridir. Hitler’in ve Nazi alayi uyelerinin bircok siyasi liderleri karsiladigi yer burasidir. Ciftler daha sakin bir gezi bir gezi amaciyla saf ve dogal bir cevreye sahip olan bu yeri sIklikla tercih etmektedirler. Bu zirvede bircok guzel manzaranin yaninda guzel bir dag restorani da bulunmaktadir.


Obersalzberg’teki turistik yerler: Ulusal Park Merkezi, Konigssee, Rossfeld dogal yolu, Gollinger Selalesi, Bacyera Golu.
Obersalzberg’de yapilacak seyler: Bavyera Golu’nde botla gezin, Obersee Golu’nun cevresinde romantik bir yuruyuse cikin ve Watzmann Termal’de rahatlayin.

6. Neuschwanstein Satosu (Almanya)

Neuschwanstein, Almanya’da Sindrella kalesinin muhtesem manzarasi ile turistlerini karsilamaktadir. Neuschwanstein, dunyaca unlu bir kale yerinin ve Disneyland’daki “Uyuyan Guzellik” Disney hikayesine ilham kaynagi oldugu soylenmektedir. Kale bazilari icin masal romantizmidir ve bazilari icinse kaleye ulasmak macerali bir yolculuktur. Bu kaleyi ve etrafini bir rehber esliginde gezmeniz tarihini ve yapisini anlamaniz icin daha iyi olacaktir.

Bu kalenin en ilginc gerceklerinden birisi, Neuschwanstein’i insa eden Monarch Krali 2. Ludwig’nin burada hic yasamamis olmasidir. Bir savasta yenildikten sonra, servetinin tamamini dekorasyon ve suslerle dolu bir yer yaptirmak icin kullanmis ve ardindan acinacak hale gelmis. Burada turistler, kaleye, kale iclerine ve gole, selale vadisine ve Kral Ludwig’in cocuklugunu gecirdigi baska bir kaleye, Hohenschwangau Kalesine kadar uzanan uzun yuruyusler gerceklestirmektedir.


Hohenschwangau cevresindeki turistik yerler: Bavyera Krallari Muzesi ve Hohenschwangau Kalesi.
Hohenschwangau cevresindeki gezilecek yerler: Alpseebad’da dinlenin ve esinizle birlikte yamac parasutu yapin.

Avrupa’da gunu birlik gidebileceginiz, esinizle romantik anlar yasayabileceginiz ve hatiralar biriktirebileceginiz muhtesem alti yer paylastik. Guzel bir planlama ile Avrupa turuna cikabilir ve bahsedilen romantik yerleri turunuza dahil edebilirsiniz. Turist sezonu disinda ve mumkunse daha fazla zaman ayirarak gezmeniz tavsiye edilir. Romantik ve keyifli geziler.


ALİNTİ ~
________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 09 Şubat 2022, 06:44   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Romantik yerler hep daha sempatik gelir

________________

~ E & B ~
 
Alt 09 Şubat 2022, 14:16   #3
~Ölüm Çiçeği~
LaviNia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Görseller de olsaydı keşke merak ettim :beatrice:

________________

Bazen de yıldızlar bakar.
İnsanlar kayar hayatımızdan..

 
Alt 09 Şubat 2022, 14:42   #4
Özel Üye
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

bende görseller var diye tahmin ettim.
ama favorim bende Avusturya çünkü çok sofistike bir ülke.
14 Şubat'ta yollasalar ya beni.

________________

“Size kafamda bir hüküm giydirmedim bayım. çünkü benim kafamda cezanız idamdı. ama sizden kafamda dahi öldüremeyecek kadar nefret ediyordum. Çünkü ölüler kokardı ve zihnimde ölünüzün kokusunu dahi istemiyorum...”
 
Alt 09 Şubat 2022, 15:10   #5
Banlı Üye
Aykut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

1. Innsbruck (Avusturya):


Orta Avrupa’daki En Romantik 6 Yer

2. Budapeste (Macaristan)


Orta Avrupa’daki En Romantik 6 Yer

3. Cesky Krumlov (Cek Cumhuriyeti)


Orta Avrupa’daki En Romantik 6 Yer

4. Munih (Almanya)


Orta Avrupa’daki En Romantik 6 Yer

5. Obersalzberg Dagi (Almanya)


Orta Avrupa’daki En Romantik 6 Yer

6. Neuschwanstein Satosu


Orta Avrupa’daki En Romantik 6 Yer

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

''Alıntı''

 
Alt 09 Şubat 2022, 15:13   #6
~Ölüm Çiçeği~
LaviNia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
AyKuT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
1. Innsbruck (Avusturya):


Orta Avrupa’daki En Romantik 6 Yer

2. Budapeste (Macaristan)


Orta Avrupa’daki En Romantik 6 Yer

3. Cesky Krumlov (Cek Cumhuriyeti)


Orta Avrupa’daki En Romantik 6 Yer

4. Munih (Almanya)


Orta Avrupa’daki En Romantik 6 Yer

5. Obersalzberg Dagi (Almanya)


Orta Avrupa’daki En Romantik 6 Yer

6. Neuschwanstein Satosu


Orta Avrupa’daki En Romantik 6 Yer

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

''Alıntı''
Yaa teşekkür ederim
İkinci görsele bayıldım

________________

Bazen de yıldızlar bakar.
İnsanlar kayar hayatımızdan..

 
Alt 09 Şubat 2022, 15:15   #7
Banlı Üye
Aykut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Rica ederim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] :)

Daha detaylı resimlerde bulunup atılabilirdi ama uzun sürecek diye bu kadarını atabildim.) Evet o güzel ama hep şatoda yaşamak istemişimdir :)

 
Alt 09 Şubat 2022, 15:15   #8
Standart

turkiye gibisi yok valla

________________

No MoRe DramA
 
Alt 09 Şubat 2022, 15:18   #9
Banlı Üye
Aykut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Benim olmadığım hiçbiryer romantik değildir.. Çünkü bu manzaraların kalp sesi yoktur .Sevdiğim yanımdayken kalbimin nasıl attığını duyabilir:)

 
Alt 09 Şubat 2022, 15:23   #10
SendikaLı
MarjinaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
WildCat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
turkiye gibisi yok valla
Mesela Kapadokya kesinlikle ilk 3 e girmesi gerekıyordu.Birde bizim uşak müzesi her yer karun hazınesı abı bundan romantık daha ne olabılır

________________

𝗟𝗼𝘃𝗲 𝘁𝗵𝗲 𝗹𝗶𝗳𝗲 𝘆𝗼𝘂 𝗹𝗶𝘃𝗲. 𝗟𝗶𝘃𝗲 𝘁𝗵𝗲 𝗹𝗶𝗳𝗲 𝘆𝗼𝘂 𝗹𝗼𝘃𝗲.

Orta Avrupa’daki En Romantik 6 Yer
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:42.