IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Gezi Rehberi Dünyayı Gezerken Yaşananlar!

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By She


 
 
Seçenekler Stil
Alt 05 Ağustos 2020, 10:11   #1
Standart Karavan Yolculugu Hakkinda Bilinmesi Gerekenler

Herkes hayatinin belirli zamanlarinda karavan ile ozgur bir sekilde seyahat etmeyi, doganin butun keyfine vararak macera pesine dusmeyi ve uzunca bir donem tatil yaparak gormedigi mekanlari kesfetmeyi hayal etmistir. Cunku karavanla yolculuk esnasinda istediginiz zamanda ve yerde durmak, denize girmek, dinlenmek ve manzaranin keyfini cikarmak yani butun kontroller sizin elinizdedir. Ancak karavanla seyahate cikmanin bazi kurallari vardir. Karavan seyahatine cikmadan yapmaniz gerekenler ise su sekildedir:

Karavan Kiralayin
Karavanla yolculuk yapmak icin oncelikle bir karavan satin almali ya da kiralamalisiniz. Karavan kiralanabilmesi icin de kisi sayiniza ve yolculugunuzun kac gun surecegine dair bir belirleme yapmalisiniz. 3 veya daha az kisi icin 10 m2’lik karavanlar son derece idealdir. Romorklu ve kamyon kasa, yani arabanizin arkasina baglayacaginiz moto karavanlar icin B turu ehliyet yeterli olacaktir. Fakat dogrudan tir seklinde olan karavanlar icin ise daha fazlasina gereksinim duyabilirsiniz. Kiralayacaginiz karavanin icerisinde de mutlaka yatak, mutfak, sandalye, bardak, TV, tabak tencere, dolap, ocak, tuvalet ve dus gibi demirbas esyalar bulunmalidir.



Rotanizi Belirleyin
Karavanla seyahat etmenin en keyifli durumlarindan biri ozgurluktur fakat siz yine de onceden rotanizi belirleyin. Kendinize yol uzerinde duraklama alanlari secin, mevsimi ve yol durumunu da kontrol etmeyi asla unutmayin. Yolda bir surprizle karsilasmamak adina da yurt ici veya yurt disi uygun bir rota cizerek karavan kamplarinda konaklamaya ozen gostermelisiniz. Cunku karavan kamplari size yeni dostlar kazandirip karavan kulturunu de yakindan tanimanizi saglayacaktir.

Gerekli Ekipmanlari Yaninizda Bulundurun
Karavaninizda gereksinim duyacaginiz hemen her seyi seyahate cikmadan tedarik etmenizde buyuk yarar vardir. Karavanda kac kisi yolculuk yapiyorsaniz da ona gore bir konaklama ihtiyac listesi cikarip yaniniza almaniz gerekir. Ayrica araciniz acil bir durumla karsi karsiya kalabilir veya sizin ustesinden gelemeyeceginiz turde bakimlara ihtiyac duyabilir. Bu nedenle aracinizla alakali da hazirlikli olmalisiniz. EksIksiz bir sekilde ekipman listesi olusturmaniz yolculugunuz suresince rahat etmeniz icin en onemli adimdir. Bu ekipman listesindeki malzemeler ise; fener, uzatma kablosu, temizlik malzemeleri ve alet edevat cantasi gibi malzemelerden olusmalidir.

Guvenlik Onlemlerinizi Alin
Kimlerle seyahat ederseniz edin , guvenlik onlemleri her zaman en onemli konu olacaktir. Yolculugunuz suresince issiz yollara girebilir veya gece tek basiniza konaklamak durumunda kalabilirsiniz. Bunun icin de her tur olaya karsi hazirlikli olmaniz gerekecektir. Butun kontrollerinizi saglamadan asla yola cikmamali, olusabilecek kazalara karsi onlem olarak ilk yardim cantanizi kesinlikle karavaninizda bulundurmalisiniz. Bunun yaninda da gideceginiz guzergahlarda bulunan hastanelerin listesini cikarmayi da ihmal etmemelisiniz.

Elektrik ve Su Kontrolunu Yapmayi Unutmayin
Karavan seyahatiniz suresince elektrik ve su, oncelikli ihtiyaciniz olacaktir. Bu yuzden karavaninizda gerekli olan depolamayi yapacak techizata ve istediginiz zaman tedarik edebileceginiz pek cok malzemeye sahip olmaniz gerekir. Ozellikle de elektriginiz olmadigi zaman hicbir seyi calistiramayacaginizi asla unutmamalisiniz.
________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 12 Mart 2021, 21:51   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Yaz gelince akla ilk gelen şeyler den biri karavana binip her manzarada durup keyfini çıkarmak.

________________

~ E & B ~
 
Alt 12 Mart 2021, 23:14   #3
~Ölüm Çiçeği~
LaviNia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Yapmayı en çok istediğim şeyler arasında

________________

Bazen de yıldızlar bakar.
İnsanlar kayar hayatımızdan..

 
Alt 20 Kasım 2021, 14:40   #4
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

bi arkadasin ablasi ile esi karavanda yasiyolar resmen. ülke ülke geziyolar.
bende isterdim karavana atlayip istedigin yerlere gitmek kalmak

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 20 Kasım 2021, 14:42   #5
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Var bi hayalimiz

________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:45.