IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


14Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Mayıs 2021, 15:48   #1
Exclamation -----Mescid-i Aksa-----

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Mescid-i Aksa’nın Tarihçesi
Mescid-i Aksa’nın yapım yılı ile ilgili kesin bir tarihi bilgi bulunmamaktadır. Ancak yapımının Davud peygamber tarafından başlatıldığı ancak tamamlanması için ömrünün yetmediği bilinmektedir. Davud peygamber döneminde yapımına başlandığında ilk olarak Beyt-i Makdis olarak adlandırılan Mescid-i Aksa’nın yapımı, onun vefatının ardından Süleyman peygamber tarafından devam ettirilmiştir (M.Ö. 967 ya da 953). Mescid-i Aksa’nın yapımının tamamlanmasının ardından Nabuketnazzar tarafından epey tahrip edilmiş ve değerli parçalar Babil’e taşınmıştır. Belli bir süre harabe şeklinde kalmasından sonra bölgede Persler kontrolü ele geçirmiş ve M.Ö. 515 yılında bu dini yapının restore edilmesine izin vermiştir.

M.S. Romalılar tarafından tekrar harabeye çevrilen bu yapı, 757 yılında Abbasiler döneminde tekrar inşa edilmiştir. Yıkık olduğu dönem boyunca kutsal sayıldığından parçaları korunmuştur. Daha sonra ise Kudüs’ün haçlıların kontrolü altına girmesi ile birlikte, haçlılar Mescid-i Aksa’nın adını Süleyman Mabedi olarak değiştirmiş ve kiliseye çevirmiştir. Selahattin Eyyübi’nin kontrolü ele alması ile birlikte yapı tekrar restore edilmiş ve kıblesi Arap cami mimarisine uygun hale getirilmiştir. 1516 yılına gelindiğinde ise Mercidabık Savaşı’nda Memlükleri mağlup eden Yavuz Sultan Selim’in, Kudüs’ü teslim alması ile birlikte Mescid-i Aksa da Osmanlıların kontrolü altına girmiştir.

Mescid-i Aksa’nın Müslümanlar İçin Önemi Nedir?
Mescid-i Aksa, bildiğiniz üzere müslümanlar için oldukça önemli ve kutsal bir mekandır. Bunun onlarca sebebi bulunmaktadır. Mescid-i Aksa’nın müslümanlar için öneminin belli bir bölümü aslında bir önceki ‘Mescid-i Aksa’nın tarihçesi’ bölümünde belirtildi. Bunların dışında Mescid-i Aksa’nın müslümanların ilk kıblesi olması, müslüman alemi nezdinde önemini çok daha arttırmaktadır. Mescid-i Aksa, hicretin 16. ayına kadar Müslümanların kıblesi olmaya devam etmiştir.

Mescid-i Aksa’nın müslümanlar için öneminin bir diğer sebebi ise Hz. Muhammed’in namaz kıldığı ve miraca yükseldiği yer olmasından gelir. Öte yandan Burak Mescidi, Taht-ı Süleyman, Makam-ı Süleyman, Medreseler ve Mescidlerin Mescid-i Aksa içerisinde yer alması önemini herkes için daha da arttırmaktadır. Mekke’ye uzaklığından dolayı ‘Uzak’ anlamına gelen ‘Aksa’ olarak anılan Mescid-i Aksa, Mescid-i Haram (Kabe) ve Mescid-i Nebevi ile birlikte üç büyük mescit arasında yer almaktadır. Mescid-i Aksa’nın tarih boyunca ve günümüzde müslümanlar tarafından bu denli kutsal sayılmasının temel sebepleri bunlardır.


Neden Kudüs?
Mirasımız Derneği faaliyet alanını sadece Kudüs olarak belirleyen dünyadaki (Kudüs’te faaliyet gösteren yerel dernekler hariç) ilk sivil toplum kuruluşudur. Derneği yeni tanıyan ve çalışmaları hakkında bilgi sahibi olmak isteyen birçok hayırseverin aklına takılan en önemli sorular genellikle “Neden Kudüs?” veya “Neden Sadece Kudüs?”

Olmaktadır. Biz de tarafımıza sürekli olarak sorulan bu soruların karşılığı olacak cevapları madde madde belirtmenin faydalı olacağını düşündük ve aşağıda okuyacağınız önemli nedenleri sıraladık.

İşte o önemli soru ve cevapları,

Neden Kudüs?

Çünkü Kudüs, ilk kıblemiz, ikinci mescidimiz ve üçüncü haremimiz Mescid-i Aksa’yı bağrında barındırmaktadır.

Çünkü Kudüs, İsra ve Miraç mucizelerinin gerçekleştiği beldedir. Peygamber Efendimiz (sav) Mescid-i Aksa’da bütün peygamberlere namaz kıldırmış ve Allah (c.c) nûn huzuruna buradan çıkmıştır.

Çünkü Kudüs, 400 yıl Osmanlı himayesinde kalmış ve bu döneme ait yüzlerce tarihi eseri içinde barındıran bir İslam şehridir. Bu eserlerin bir çoğu camii ve mescitlerden oluşmakta ve Kudüs’ün İslami kimliğini yansıtmaktadır. Bu eserlerin yok olması Kudüs’ün İslam kimliğinin yok olması demektir.

Çünkü Kudüs halkı her geçen gün işgalci İsrail devleti tarafından bilinçli bir şekilde yoksullaştırılmaktadır. (Kudüslü Müslümanların % 80’i yoksullukla mücadele etmektedir.)

Çünkü Kudüs ve civarında yaşayan Filistinli Müslümanların evleri yıkılmakta, işyerleri kapanmakta, tarım arazileri işgalciler tarafından yakılmaktadır.

Çünkü Kudüs’ün İslami kimliği yok edilerek Yahudileştirilmek istenmektedir.

Çünkü Kudüs’te her gün insan hakları ayaklar altına alınmaktadır. Dünyanın gözü önünde hemen her gün sokak ortasında yargısız infazlar yapılmaktadır.

Çünkü Kudüslü Müslümanlar İslam ümmetinin onuru olan Mescid-i Aksa’yı canları ve malları pahasına korumaktadır. Sırf Mescid-i Aksâ’ya yakın olduğu için oturdukları küçük ve bakımsız evlerine milyon dolarlık teklifler getiren Siyonistlere evlerini satmamakta ısrar etmektedirler

Çünkü Kudüs, müminlerin unuttuğu fakat gayrimüslimlerin hiç boş bırakmadığı bir yerdir.

Çünkü Kudüs, ne zaman Müslümanlar tarafından yönetilse dünyaya huzur hâkim olmuş ve masum kanı akıtılmamıştır. Kudüs 1917 yılından beri Siyonizm işgali altında ve dünyanın her yeri masum insanların kanıyla boyanmış vaziyettedir.

Çünkü Kudüs, haksız bir işgal altındadır.

Ve Çünkü Kudüs kurtulursa dünya kurtulur.

ŞU MÜBAREK GECEDE, İNŞALLAH TÜM DUALARIMIZIN KABUL EDİLECEĞİ ŞU KUTLU GÜNDE DÜNYANIN 4 BİR TARAFINDA KUNDAKTAKİ BEBEKTEN 100 YAŞINDAKİ İNSANA KADAR KADIN ERKEK FARK ETMEDEN KAFİRLER TARAFINDAN ZULÜM GÖREN TÜM MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZ İÇİN DUALARIMIZI ESİRGEMEYELİM. GÖNÜL İSTER Kİ FARKLI BİR ŞEKİLDE YARDIMIMIZ OLSUN. ONLAR ORALARDA BOMBALANIRKEN BİZLER BURADA RAHAT ENFES ALIP YAŞIYORKEN BİZLERE BİR KUL OLARAK BUNUN DA HESABI ŞÜPHESİZ SORULACAKTIR.HİÇ BİR ŞEY YAPAMAZKEN DUALARIMIZLA ONLARA DESTEK OLALIM. ALLAH TÜM MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİN YARDIMCISI OLSUN. ÖLENLERE ŞEHİTLİK MAKAMI KALANLARA SAĞLIK HUZUR NASİP EYLESİN.
________________

AY, GÜNEŞTEN DAHA GÜZEL.
 
Alt 08 Mayıs 2021, 15:52   #2
Guest
Beatrice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Sadece Kudüs mü ? Doğu Türkistanda ki müslümanlar keşmirde ki ..Allah hepsinin yardımcısı olsun..
Zalim yine zamimligiyle kalıyor maalesef..

 
Alt 08 Mayıs 2021, 15:54   #3
Standart

Alıntı:
Beatrice Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sadece Kudüs mü ? Doğu Türkistanda ki müslümanlar keşmirde ki ..Allah hepsinin yardımcısı olsun..
Zalim yine zamimligiyle kalıyor maalesef..
Aynen öyle amin inşallah.

________________

AY, GÜNEŞTEN DAHA GÜZEL.
 
Alt 08 Mayıs 2021, 15:54   #4
Standart

Duâlarım mescidi aksa için Rabbim güzel günler göstersin inşaAllah
Mazlumun dünyasın da kıyamet koparken Zalime yatağında rahatlık verme Allah'ım.

 
Alt 08 Mayıs 2021, 16:01   #5
Standart

Çünkü Kudüs, İsra ve Miraç mucizelerinin gerçekleştiği beldedir. Peygamber Efendimiz (sav) Mescid-i Aksa’da bütün peygamberlere namaz kıldırmış ve Allah (c.c) nûn huzuruna buradan çıkmıştır.
okurken onure oldum emeginize saglik

________________

No MoRe DramA
 
Alt 08 Mayıs 2021, 16:21   #6
Standart

Alıntı:
WildCat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Çünkü Kudüs, İsra ve Miraç mucizelerinin gerçekleştiği beldedir. Peygamber Efendimiz (sav) Mescid-i Aksa’da bütün peygamberlere namaz kıldırmış ve Allah (c.c) nûn huzuruna buradan çıkmıştır.
okurken onure oldum emeginize saglik
teşekkürler

________________

AY, GÜNEŞTEN DAHA GÜZEL.
 
Alt 11 Mayıs 2021, 04:37   #7
1903 - ∞
Yâde - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Kudüs bir sınav kağıdı, her mü'min kulun önünde..

Cahit Zarifoğlu

Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

________________

Üzüldüğümüz çok şey oldu
ama yuttuk, oturduk…
Yalnız Beşiktaş'ı üzmesinler.

- Süleyman Seba
 
Alt 11 Mayıs 2021, 08:11   #8
18-02-2020
Sterben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

"Bir zulmü engelleyemiyorsanız, en azından onu herkese duyurun." Hz.Ali #Aksadazulumvar #AksadaBaskinVar

-----Mescid-i Aksa-----



-----Mescid-i Aksa-----

 
Alt 11 Mayıs 2021, 23:33   #9
YGT
YGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Allah Korusun, Allah Yardım Etsin, Allah Doyursun, allah Giydirsin, Allah onların Belasını Versin. Allah onları Cehenneminde Yaksın Diyoruz Hep Bu söylediklerimizin Hepsini Allah Yapıyor Zaten Alemlerin Rabbi OLan Allah
o öyle Bi affetmişki Bizi ( S.A.V ) Resul`ünün ümmeti Yapmıs. Ama Nedense istanbul kadar olamayan israil koca islam coğrafyasında Bi ur gibi Büyüdü Yok edilmeli.

Her Müslüman Gencin Üstüne Vazifedir.

Allah için Allah Yolunda Onlarla Şavaşın.

Yol Allah`ın Yolu ResuL`ün Yolu

Candan Geçeriz De Yolumuzdan Dönmeyiz.

 
Alt 11 Mayıs 2021, 23:52   #10
NCL
Mahrez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Allahım emanetine sahip çıkamıyoruz, sen yardım et.

________________

"Fark etmek acıydı ama gerekliydi."
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:31.