IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


9Beğeni(ler)
  • 3 Post By CeReN
  • 1 Post By WildCat
  • 1 Post By CeReN
  • 1 Post By WildCat
  • 1 Post By CeReN
  • 1 Post By oMeN
  • 1 Post By CeReN


 
 
Seçenekler Stil
Alt 25 Mart 2021, 10:46   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Zemzem Suyu Ve Sirlari

Zemzem suyu bilindigi uzere muslumanlarca kutsal sayilan Mekke’ deki kuyudan cikan sudur. Turkce’ de bol su manasina geliyor. Bu kutsal suya atfedilen bir suru kutsal ozellik bulunuyor. Bircok derde deva sifa kaynagi oldugu soyleniyor. Tabi bu durumda gozler bilim insanlarina cevriliyor. Peki bu konu hakkinda bilim ne diyor? Aslinda bu konuda bilim cevrelerince tam olarak bir fikir yurutulemiyor. Cunku Mescid’ i Haram‘ a musluman olmayanlarin girmesi yasak. Bu yuzden ister istemez arastirici kitlesi azaliyor ve sadece belli bir kesim bu su hakkinda derinsel inceleme yapabiliyor. Hal boyle olunca da musluman olmayan bilim insanlari bu konu hakkinda tahmin yurutuyorlar. Ancak zemzem suyunu arastiran musluman bilim insanlari da var. Yer alti sulari konusunda uzman olan Prof. Dr. Zekai Sen zemzem suyu hakkinda incelemelerde bulunmus. Zemzem suyu bilindigi gibi yuzyillardir tukenmeyen ve kaynaginin nerede oldugu bilinmeyen yer alti suyudur. Zekai Sen de Arabistan‘ da bulunan Zemzem Arastirmalari ve Gelistirmeleri Enstitusu’ nde yoneticilik gorevinde bilimsel arastirmalarda bulunuyor. Arap Yarimadasi’ nin en kurak bolgesinde cikan bu su cok kaliteli ve bitmek tukenmek bilmiyor. Ustelik sadece 1.5 metre capinda cikiyor. Ilk olarak arastirmalar da bu noktada basliyor ve bu ilginc noktalar uzerine kuruluyor. Kaynaginin nerede oldugu arastiriliyor. Ancak akillardaki bu sorularin ve ilginc ozelliklerin kokenine inilemiyor. Gelinen noktada bilim de caresiz kaliyor ve sadece tahminler uzerine hareket ediliyor. Bilimin caresiz kalmasina temel etken aslinda bu su hakkindaki arastirmalarin eskiye dayanmamasi. Sadece 35 yillik bir gecmisi bulunan ve zemzem hakkinda arastirmalar yuruten Zemzem Arastirmalari ve Gelistirmeleri Enstitusu’ nun basinda 2 yil oncesine kadar musluman olmayan bilim insanlari gorev yapiyordu ve calismalar kisitli kaliyordu. Zekai Sen’ in kendini bu alanda yetistirmesi ve bu enstitunun basina gecmesiyle 500 kisilik ekiple beraber yeni bir donem basladi.


Zemzem Suyu ve Sirlari Yapilan arastirmalarda zaman zaman zemzem suyu icindeki minerallerin degistigi ve su debisinin azaldigi goruluyor. Ancak yuzlerce yildir kesintisiz bu su cikmaya devam ediyor. Suyun kaynagi hakkinda 3 tahmin var ve henuz tahminin otesine gecip bilimsel kesinlige kavusabilmis degil. En guclu tahmin Taif Dagi uzerine. Bu dag her gun yagmur aliyor ve yuksekligi iki bin metreyi buluyor. Zemzem kuyusunun huniye benzedigi sonucuna kesin olarak varilmis. Dunya uzerinde bilinen kuyulardan hicbirinin bu sekle sahip olmadigi belirtiliyor. Bu sekilsel ozellik suyun debisinin duzenlenmesinde temel faktor oluyor. Bu arastirmalarda varilan bir baska ilginc sonuc da su: bolgede bircok kuyu var ancak bolgenin jeolojik yapisiyla alakali olarak bu kuyulardan cikan sular cok tuzlu veya mineralli. Zemzem ise bu konuda dengeli bir yapiya sahip ve ayni bolgede bulunan kuyular arasinda boylesine buyuk farklarin olmasi da kafalari karistiran bir konu. Son zamanlarda milyonlarca muslumanin bu suyu kullanmasi nedeniyle bitme noktasina geldigi yonundeki iddialara dair de arastirma yapilmis. Cok uzun vadeli bilimsel tahminlere gore boyle bir ihtimalin bulunmadigi belirtiliyor. Bu tahmine temel olusturan durum ise su: kuyudan ne kadar su cekilirse cekilsin kuyu bu su ihtiyacini aninda karsiliyor ve degisim gostermiyor.



Zemzem Suyu ve Sirlari Bu sudan alinan ornekler Avrupa laboratuvarlarinda da inceleniyor. Bu incelemeler sonucunda suyun icinde cok az miktarda kukurt bulundugu sonucuna varilmis. Dunya Saglik Orgutu’ nun ( WHO ) de dikkatini ceken zemzem suyu, bu kurulus tarafindan da dunyanin en saglikli sularindan biri unvanini almis durumda. Zemzem suyunun bilim dunyasini saskina ceviren en carpici ozellik ve faydalari sunlardir: sitma hastaligina dusmandir ve bas agrilarini gecirir. Beden gucunu olumlu yonde etkiler. Ne kadar cikarilirsa cikarilsin bu su bitme egilimi veya belirtisi gostermez. Amerika’ da yapilan testlerde icinde mikroorganizma ve bakteri bulunmayan tek su oldugu da kanitlanmistir. Ayrica icildigi zaman hicbir sekilde idrar yoluyla vucut disina atilmaz. Sadece ter ile vucut disina cikar. Bilimsel deger kazanan bu ozellik ve faydalarin nedenleri hususunda bilimsel bir sonuc alinabilmis degil. Bu yuzden bu su hala bir mucize olarak degerlendirilmektedir.


ALİNTİ ~
 
Alt 28 Mart 2021, 21:57   #2
Standart

guzel paylasim tsk ler @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cim

________________

No MoRe DramA
 
Alt 28 Mart 2021, 23:10   #3
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
YouLosT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
guzel paylasim tsk ler @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cim
Ben tsk ederim profil resimlerden karismayiz insAllah : )

 
Alt 28 Mart 2021, 23:14   #4
Standart

Alıntı:
CeReN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben tsk ederim profil resimlerden karismayiz insAllah : )
Aaa ahahahah degisiyorum tatlim ben

________________

No MoRe DramA
 
Alt 28 Mart 2021, 23:23   #5
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
YouLosT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Aaa ahahahah degisiyorum tatlim ben
: )))

 
Alt 29 Mart 2021, 13:02   #6
✰ ÖzeL..
oMeN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Zemzem eşittir Şifa kaynağı. Paylaşım için tşkler @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

Edep; aklın Tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, Aklı kadar şerefli, Şerefi kadar Kıymetlidir. Massive..




~ E & B ~
 
Alt 29 Mart 2021, 13:03   #7
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
oMeN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Zemzem eşittir Şifa kaynağı. Paylaşım için tşkler @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Ben tşk Ederim.

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:08.