IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 27 Mart 2021, 17:36   #1
Standart 2 maç ceza alan Fatih Terim'in söylemleri 'hakaret' değil, ağır küfürler içeriyor!

2 maç ceza alan Fatih Terim'in söylemleri 'hakaret' değil, ağır küfürler içeriyor!

Çaykur Rizespor mücadelesinde hakaretten dolayı PFDK'ya sevk edilen ve 2'şer maç ceza alan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in, Rizespor Sportif Direktörü Yılmaz Bal'a yönelik hakaret değil, sinkaflı küfürler ettiği ortaya çıktı. Aldığı cezaya 'adalet' isyanı eden Fatih Terim, bu küfürlerin ortalığa dökülmesiyle spor kamuoyunda tartışma konusu oldu.


Fatih Terim, Rizespor maçından sonra hakaretten dolayı PFDK'ya sevk edilmiş, yardımcı antrenörü Ümit Davala ile birlikte 2 maçlık ceza, ve 13'er bin lira para cezası almıştı. Hakaret ettiği gerekçesiyle önce 3 maç ceza alan deneyimli hocanın cezasında 1 maç indirime gidildi. Bu süreçte Terim, Sosyal medyada profil fotoğrafına adalet terazisi koyarak, verilen cezaların adil olmadığına vurgu yaptı. Yayıncı kuruluşun görüntülerinde Terim tribüne doğru hareket ederek, Çaykur Rizespor Sportif Direktöre yönelmiş ve hakaret ettiği anlaşılmıştı.

Hürriyet yazarı Tahir Kum'un haberine göre,

Sahadan tribünde yer alan Çaykur Rizespor Sportif Direktörü'ne yönelik, "Senin ....a k......Erkeksen aşağı gel a.... k......" şeklinde edilen hakaret ve küfürlerden dolayı. Yine kullanılan "S.... p..." sözünün 'atlandığı' o temsilci raporuna göre. Hani o Karagümrük maçı sonrası hakem raporuna göre 'cibilliyetsiz' olan, temsilci raporuna göre ise 'ciddiyetsiz' olan Terim'e ait bu ifadeyle ilgili ortaya çıkan çelişki konusunda 'itibar ettiğimiz temsilci raporuna' göre. Ama bugün o rapora sığınan kişi, PFDK'ya verdiği savunmada; "Bu söz 'kendi sahamızda deplasmanda gibiyiz a..... k......' diye söylenmiş bir sözdür" diyerek "O temsilci raporuna itibar edilmemeli" diyor. Nereden nereye!

Mesela, "Cibilliyetsiz (ciddiyetsiz!), ahlaksız, terbiyesiz, maçın içine ettin, sen ne biçim hakemsin ulan..." gibi sözlerinin karşılığı öyle 1 maçlık ceza filan olmazdı. Mesela bu ifadeler 'sportmenliğe aykırı ifade' olarak değil 'hakaret' olarak değerlendirilirdi. Mesela hocanın aynı sezon için de aynı ihlali ikinci defa gerçekleştirmesinden dolayı talimatın 11. maddesinde yer alan 'tekerrür' sebebiyle, aldığı ceza böyle 2 maçta filan kalmazdı.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:03.