IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 02 Mayıs 2020, 13:45   #1
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Aykut Enişte

Aykut Enişte


Aykut Enişte, çok yalnız olmasından şikayetçi olan ve aile hasreti çeken bir adam olan Aykut’un komik ve bir o kadarda dramatik hikayesini anlatıyor. Aykut Enişte filmi 24 Mayıs’ta vizyona girdi ve Türk seyircisi tarafından da oldukça ilgi gördü. Filmin yönetmen koltuğunda Onur Bilgetay yer alıyor. Filmin senaryosunu ise Cem Gelinoğlu ve Giray Altınok’un yazdı. Filmin ana kadrosunda ise Melis Babadağ, Cem Gelinoğlu, Ege Kökenli, Müfit Kayacan, Lale Başar, Ali Erkazan gibi önemli isimler yer alıyor.

BKM tarafından mütevazı bir bütçe ve kadro ile çekilen bu filmin, Türk televizyonlarına satılmak için yapılmış bir çıtır-çerez denemesi olacağını sanmıştık. Fakat izlediğimde ise önüme her yönüyle kalite kokan mükemmel bir aile komedisi çıktı. Aynı zamanda filmin senaryosunu da yazan başrol oyuncusu Cem Gelinoğlu’nu ilk olarak sosyal medyada üleştiği komik videolar, daha sonra da Ali Kundilli film serisi ile tanımıştık.


Aykut Enişte


Aykut Enişte Filminin Konusu


En başta şunu söylemeliyim ki filmin içerisinde bir miktar küfür yer almakta ancak bu durum çokta abartılmamış gerektiği yerde gerektiği kadar diyebiliriz. Tam da evlilik arifesindeyken başına talihsiz bir olay gelen Aykut Enişte, bir çıkış yolu ararken tamda Türk Sineması‘na yakışır bir biçimde gelişen olaylar zinciri içerisinde hem güldürüyor hemde sonlara doğru bir miktar hüzünlendiriyor. Tabiki de Yeşilçam filmlerine gönderme yapar bir biçimde mutlu sonla bitiyor.

Başına gelen trajikomik durumlardan bir türlü kurtulmayı başaramayan Aykut Enişte, artık talihsizlik mi dersiniz yoksa beceriksizlik mi dersiniz, bütün bu denemelerinin karşılığını filmin sonunda layıkıyla alıyor. Filmde dikkat çeken bir konuda günümüz çocuklarına yapılan vurgu. Annesinin yaşadığı başarısız bir evlilik sonucu dünyaya gelen Sude filmde yaşının gereğinden çok daha büyük laflar ederek adeta kızını vermek istemeyen anne rolünde karşımıza çıkıyor. Tabi bu durum filme ayrı bir tat katmakla birlikte, izlerken beni bir miktarda düşündürdü.




Aykut Enişte Filmi Yorumu


Bana göre haftasonu aileyle veya sevgiliyle gidilebilecek bir film olmuş fakat gitmeseniz de çok bir şey kaybetmiş sayılmazsınız. Kimsenin emeğine alın terine saygısızlık etmek istemem ancak Türk sinema tarihinde Recep İvedik serisi gibi veya Cem Yılmazın Arog ve Gorası gibi komedi filmleri varken bu film biraz sönük kalmış. Ancak şu noktaya değinmek isterim ki bu kadar düşük bütçeyle çekilmiş olması, yani paradan çok emeğin olması gözden kaçmaması gerek en büyük hususlardan birisi. Bir diğer nokta ise küfür olmadan da güldürebilirdi efendim diyemeyeceğim, Allah aşkına hayatımızın hangi noktasında küfür yok eğlenirken de, kavga ederken de, çok yoğun duygular yaşarken bile dahi küfür etmiyor muyuz? bu nedenle ben küfür olup olmamasına değil, daha çok bunun kıvamının tutturulup tutturulmamasına bakıyorum ki bu filmde gayette her şey yerli yerinde ve kıvamındaydı.




Aykut Enişte Filmi Hakkında Kısa Bilgiler


Filmin Türü : Komedi, Aile

Filmin Vizyon Tarihi : 24 Mayıs 2019

Filmin Yapım Yeri: Türkiye

Filmin Süresi: 1 Saat 55 Dakika

Alıntı
 
Alt 18 Nisan 2021, 22:13   #2
Standart

Hayatımda izlediğim en iyi komedi filmiydi. Tüm sinema kahkahalara boğulmuştuk.
Hala izlemeyen varsa kesinlikle tavsiye ederim

 
Alt 11 Haziran 2021, 18:20   #3
Standart

Son zamanlarda izlediğim en kaliteli komedi filmi

10 üzerinden 9.5 var

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:29.