IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 25 Nisan 2020, 23:31   #1
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Gifted - Deha

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Evet arkadaşlar yine bir film incelemesi ile karşı karşıya geliyoruz. Son zamanlarda izlediğim en iyi film olan "Gifted" yani "Deha" filmine sizlerle birlikte bakacağız o halde haydi başlayalım.

Başrolünde Chris Evans‘ın olduğu muhteşem bir film bizi bekliyor. Sinema ekranlarında Chris başarılı bir performans gösterdiğini onun çoğu filmlerinden biliyoruz. Hatta çoğu hayranının başrolünde olduğu için bu filmi izlediğini de biliyoruz. Fakat bizim için Chris değil filmin konusu bizi bu filmi izlemeye sürükledi.




Tabii sadece başrolde Chris Evans dışında; Mckenna Grace, Lindsay Duncan, Jenny Slate, Octavia Spencer‘ın da rol aldığı, yönetmenliğini Marc Webb‘in üstlendiği, dram üzerine bir yapım karşınızda.



Evet filme dram filmi diyoruz fakat film öyle her sahnesinde ağlayacağınız ve içinizin kan ağlayacağı filmlerden değil. Yeri gelince komedi havasına giren ve sizin tatlı tebessümlerle izleyeceğiniz bir film. Bu film dramdan daha başka şeyler barındıran benim için değerli bir film olarak zihnimde yer edindi açıkçası.

Şimdi kısaca konumuzu açıklarsak; Frank’in matematiğe yetenekli kız kardeşi, Milenyum Problemleri’nden Navier–Stokes problemini çözebilmek için hayatının çoğunu bununla harcamış, ancak kızını dünyaya getirdikten 6 ay gibi bir süre sonrasında intihar etmiş. Kız kardeşi intihar etmeden önce kızını Frank’e emanet eder ve normal bir hayat yaşamasını vasiyet eder. Frank küçük kız ile birlikte Florida’ya taşınırlar ve zamanla Mary’nin de annesi gibi matematik yeteneği olduğu ortaya çıkar. Fakat Frank annesinin vasiyeti üzerine dayısı O’nu özel bir okul yerine sıradan bir devlet okuluna gönderir.Okuldaki öğretmeninin Mary’nin yeteneğini ve dehasını fark etmesi üzerine, Frank’in annesi Evelyn’de durumu öğrenir ve günün birinde çıkagelir. Annesi gibi özel eğitim alması ve daha iyi okullara gitmesini düşünen Evelyn, Mary’nin vekaletini Frank’ten almak için büyük bir uğraş gösterir.



Konusu bu kadar arkadaşlar şahsen beni filmi izlememe denen olan şey konusu oldu ve ilgimi çekmeyi başardı. 2017 yılına gelmiş olsak dahi güzel filmler görmekte zorlanıyoruz arada böyle güzel filmlerin bir yerlerde hala olmasını bilmek insanın içini rahatlatmıyor değil.



Küçük dahi kızımız Mary rolünü oynayan sevimli kız (Mckenna Grace) sizi filmin içine çekecek ve bundan hiç pişman olmayacaksınız film öyle su gibi akıyor ki ben sıkıldığım zamanı hatırlamıyorum. Bizim Mary ve dayısının diyalogları güldürürken çoğu zamanda ah be! dedirtmeye yetiyor. Filmde birde tek gözlü bir kedimiz var onun tatlılığına edecek laf yok zaten.



Film bize deha olmak bir ayrıcalık mı yoksa bir lanet mi? Sorusunu gayet güzel bir şekilde sormuş, oyunculuklardan ve filmin konusunun tam anlamıyla güzel olduğundan bahsettikten sonra film için seçilmiş şarkılar ise tam yerinde olmuş yani kısaca özetleyecek olursak eğer.

Deha filmi, herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği, oldukça naif, draması da komedisi de yerli yerinde. Yüreği kendinden büyük ufak kızın ve dayısının bağlılıkları dışında, komşuluğun ve aşkın da işlenişi de filmin içinde akıp sürüyor. İzlerken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Hiç düşünmeden bu filmi izlemeye başlayın derim.

Alıntı
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:36.