IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 20 Nisan 2020, 16:49   #1
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Andhadhun

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Görme engelli bir piyanistin tüm dünyası, kendisini kazara eski bir film yıldızının öldürüldüğü suç mahallinde bulmasının ardından bir dizi şok edici olayla sarsılır.

Ve şimdi, asla tanık olmadığı bir suçu rapor etmeli.

"Hayat nedir? Yaşayana bağlı."

Elbette bu alıntı filmi bitirene kadar size pek bir şey ifade etmeyecek, belki de sizi hiç etkilemeyecek.

Andhadhun, görmemesi gerektiği halde bir cinayeti gören kör bir piyanistin hikayesidir. Şiirsel adalet alt başlığı ile devam eden hikayenin geri kalanı, kendisini içinde bulduğu bu çıkmazın sonuçlarından kurtarma çabası etrafında döner. Filmde katilin kim olduğu hakkında şüpheler var ve asıl heyecanı yaratan da bu ayrıntılı gizem sarmalıdır.

İlk yarım saat oldukça sakindir; büyük dalga ya da fırtına öncesi sessizlik diyebiliriz. Hatta biraz romantizm dolu da diyebilirim. Kör bir piyanist ve sevgilisi arasında geçen anlar, galiba aralarında aşk var diyebileceğimiz anlardır. Ama konumuz bu değil, bundan sonrası... İlerleyen saatlerde film, bizleri ilk cinayetin gerçekleştiği salona doğru götürür. Akash gibi bizler de müziğin o eşsiz melodilerine eşlik ederiz ancak kamera açısını değiştirdiğinde yine Akash gibi bizim de tüylerimiz diken diken olmuştur. Ve Akash soğukkanlılığını korumalıdır.

Müzik devam etmeli...

Film, Bollywood'da görmeye alışık olmadığımız türde karakterlerin karanlık ruh hallerini gösteriyor ve gölgelerini takip ediyor. Her biri, farklı meslek ve maske eşliğinde karşımıza çıkan karışık gölgeli ve gizemli kişilikler olarak resmedilir. O etkileyici sahne sonrası kanımızın çekilmesi ve kalbimizin durması da bu etkileyici maskeleme sayesinde olur.

Andhadhun, şahit olmadığı bir cinayetin içerisine sürüklenip tüm hayatı değişen, görme engelli bir sahtekarın hikayesidir. Görme engelli bir piyanist olan Akash, Londra'da vereceği büyük konser için hazırlanmaktadır. Tam da bu sırada 70'li yılların ünlü oyuncusu Pramod Sinha ile restoranda tanışan Akash, beklemediği bir iş teklifi ile karşı karşıya kalır. Pramod, eşi Simi'ye unutulmaz bir sürpriz hazırlamak istemektedir ve bunun için de Akash'a bir teklifte bulunur. Akash, kendisinden eşine gidip özel bir konser vermesini isteyen ünlü oyuncunun teklifini geri çevirmek istemez. Bu iş teklifini kabul ettikten sonra, sözleştikleri gün konser vermek için eve giden Akash'ın hayatında artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Andhadhun, cinayet sonrasına tanık olan kör bir adamın hikayesidir. Akash'ın piyanoyu çalmaya devam etmesi, ölümden sorumlu eşin ve aşığının konser esnasında cesetten kurtulma çabaları ve panik halleri kadar etkileyici ve zorlayıcıdır. Kendisini bir anda esrarengiz olayların içerisinde bulan güneş gözlüklü ve katlanılabilir değneğe sahip Akash'ın tüm hayatı değişmek üzeredir. İçine düştüğü bu çıkmazdan kurtulmayı başarabilecek mi? İzleyip göreceğiz.

Alıntı
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:36.