IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Nisan 2020, 08:58   #1
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Sultan Film Analizi

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin adı: Sultan

Oyuncular: Anushka Sharma, Salman Khan, Randeep Hooda

Yönetmen:Ali Abbas Zafar

Imdb puanı:7.4

Özet: profesyonel ve kişisel hayatında sorunlarla boğuşan dövüşçü Sultan Ali Khan’ı temel alıyor. Haryanalı boksör küçük köyünden çıkarak dünyayı yerinden oynatacak bir boksöre dönüşüyor. Sultan’la aynı küçük kasabada yaşayan cesur ve yine kendince hayalleri olan Aarfa’nın arasındaki aşk da zamanla körüklenmeye başlıyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Merhaba J bu hafta sizlere benim ruhuma dokunan bir filmden bahsedeceğim SULTAN. Hint filmleri her zaman beni etkiler müzikleri,renkleri,görkemli dansları ve aşkları. Ve Sultan bizlere hem aşkı öğretecek hem hayata tutunmayı hem de beklemeyi anlatacak. Öyle bir anlatacak ki o aşkı yaşamak isterken bulacaksınız kendinizi. Bollywod filmleri her zaman insanın ruhuna dokunur. Kahramanımız önce güzel bir hayat yaşar ve sonra bu hayatı tepeteklak edecek olaylarla karşılaşır ve hayat tarafından büyük bir sınava tabii tutulur. Kahramanımız bu sorunların üstesinden gelir ve mutlu son J. Bu filmde aynı şekilde ilerliyor. Sultan Ali sevdiği kadın için büyük işler başarmaya çalışırken kibrinin ve gurunun altında eziliyor. Ve güreşi bırakıyor. Film flasback lerle süslenmiş. Biz zaten Sultan ın Aarfa ile yaşadığı aşkı bu kısımda izliyoruz. Flasback son bulduğu zaman Sultan tekrar kendi mücadelesine başlayacak. Şunu söylemeden geçmemeliyim film hasılatı en yüksek olan 4. Film Hindistan için. Yayınlandığı zaman büyük ses getirdi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Salman Khan en iyi oyunculuğunu bu filmde göstermiş. Kendine has o gururlu ifadeyi bu filmde hiç görmedim. Canlandırdığı karakter yenilmez bir güreşçi değil bunu Sultan Ali de biliyor. Ki zaten bu rolü başka kimse kaldıramazdı. Salman Khan her filminde olduğu gibi Türkiye ye yer veryor. En sevdiğim yönlerinden biri de bu. Her filminde mutlaka bizim güzel ülkemizle alakalı bir kısım bulunuyor. Ve kadın başrol Anushka Sharma, bir güreşçiyi canlandırıyor. Benim en sevdiğim karakter diyebilirim. Ülkesindeki kadınlara bakış açısını değiştirmeye çalışan güçlü bir kadını canlandırmış. Toplumun direttiklerine kendince başkaldıran bir yapısı var. O yüzden olimpiyatta madalya almayı planlıyor. Ama her kadının yapabileceği bir fedakarlığı bebeği için yapıp olimpiyatlardan vazgeçiyor. Çünkü o altın madalyasını aşkıyla ve bebeğiyle aldı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Burada Sultan filmi Rokky filmine benzerliginden bahsetmemek olmaz. Adeta Rokky e bir selam çalıyor. Rokky de izlediğimiz vazgeçmeyiş, yapılan hazırlıklar, dökülen terlerin aynısını Sultan da görebiliriz. İkisi de kendi katagorisinde müthiş filmler.

Filmde en sevdiğim kısım Sultan ın ringe geri dönme sahneleri ve hocasıyla çalışmaları. Hocasının Sultan a bağlanışı gerçekten hepimizin yüzünde tatlı bir sırıtışı göstermeye yetecek. Filmin sonuna geldiğinizde kendinizi bir şampiyonanın içinde bulacaksınız. Benim yaptığım gibi diken üzerinde Sultan ın kazanmasını dileyecek Haydi Sultan nidasının kulaklarınıza geldiğini göreceksiniz. Ve en sonunda gözünüzde bir damla, dudaklarınızda bir gülücük, kalbinizde umut hissedeceksiniz.


Alıntı
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:36.