IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


FIFA Dünya Kupası - KATAR 2022 KATAR'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası Haberleri

 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Kasım 2022, 00:25   #1
Standart İspanya - Almanya Maçına Protestolar Damga Vurdu

İspanya - Almanya Maçına Protestolar Damga Vurdu

2022 Dünya Kupası’nda İspanya ile Almanya’nın karşı karşıya geldiği karşılaşmada en çok konuşulan konulardan biri tribünlerde Mesut Özil fotoğraflarıyla yapılan eylemler oldu. Almanya’nın Dünya Kupası kadrosunda olmamasına rağmen özellikle Katarlı futbolseverlerin Mesut Özil fotoğraflarıyla neden protesto düzenledikleri merak konusu oldu.

İspanya - Almanya Maçına Protestolar Damga Vurdu

Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nda İspanya ile Almanya karşı karşıya geldi. Önceki yıllarda Almanya milli takımı forması giyen Türk asıllı futbolcu Mesut Özil Almanya’nın 2022 kadrosunda yer almıyor ama tribünlerdeki bazı Katarlı taraftarlar, Mesut Özil fotoğrafları ile bazı protestolar gerçekleştirdi. Bu protestoların sebebini kronolojik olarak sıralarsak şu şekilde olur.

Arsenal’de kadro dışı bırakıldı, ‘ırkçılığa uğradım’ diyerek Almanya milli takımını bıraktı.

İspanya - Almanya Maçına Protestolar Damga Vurdu

Mesut Özil, 2019 yılında Instagram hesabından bir gönderi paylaşarak Pekin'in Uygur Türklerine yönelik muamelesini protesto etmişti. Mesut, yaptığı paylaşımda Uygur Türklerini, 'eziyetlere direnen mücahitler' olarak nitelemiş ve 'Kuranlar yakılıyor, camiler kapatılıyor, din alimleri öldürülüyor, bacılar zorla Çinli erkeklerle evlendiriliyor. Tüm bunlara rağmen Ümmeti Muhammed suskun' demişti. Mesut bu paylaşımdan kısa bir süre sonra o dönem formasını giydiği Arsenal’de kadro dışı bırakıldı, ırkçılığa uğradığı belirterek de Almanya Milli Takımını bıraktı.

Gelelim Katar’daki Dünya Kupası’na…

2022 Dünya Kupası'na katılan Avrupa'dan 7 milli takım kaptanının ırk, ten rengi, cinsel yönelim, kültür, inanç, milliyet, cinsiyet, yaş ve 'diğer tüm ayrımcılık şekilleri'ne karşı farkındalık yaratmak için Katar'daki maçlarda takmak istedikleri 'OneLove' kollukları fikri direkten dönmüştü. Uluslararası Futbol Federasyonu (FIFA), takım kaptanlarının söz konusu kol bandı ile maçlara çıkmasının sarı kart ile cezalandırılacağını açıkladı. Bu açıklamanın ardından kaptanlar büyük tepki almalarına rağmen geri adım atmak zorunda kaldı.

Almanya milli takımı futbolcuları, Japonya ile oynadıkları karşılaşma öncesinde bu kararı protesto etti

İspanya - Almanya Maçına Protestolar Damga Vurdu

2022 Dünya Kupası E Grubu’nda Almanya ile Japonya’nın karşı karşıya geldiği maç öncesi dikkat çeken bir protesto gerçekleştirildi. Alman Milli Takımı oyuncuları, milli marşlar ve düzenlenen seremoninin ardından takım fotoğrafı çektirirken elleriyle ağızlarını kapatarak poz verdi. Alman Milli Takımı’nın bu hareketle amacı turnuvanın başından beri tartışılan ‘One Love’ kol bandı ile ilgili FIFA’yı protesto etmekti.

FIFA’nın bu kararının temelinde organizasyon sahibi Katar’da bu konunun sert bir şekilde kabul edilemez oluşu var

İspanya - Almanya Maçına Protestolar Damga Vurdu

Katar’da suç sayılan LGBTİ+ topluluğuyla ilgili verilmek istenen bu dayanışma mesajına sert bir şekilde karşı çıkan FIFA, kurallar gereği maçlarda ekstra ekipman takılmasına da izin verilmeyeceğini duyurmuştu.

Katar’da Mesut Özil’in fotoğraflarıyla protestolar yapıldı

İspanya - Almanya Maçına Protestolar Damga Vurdu

Almanya’nın, İspanya ile oynadığı kritik maç sırasında tribünlerdeki bir grup taraftar, ellerine Mesut Özil’in fotoğraflarını alarak, Almanya Milli Takımı oyunlarının yaptığı gibi ağızlarını kapatarak protestolar gerçekleştirdi. Sosyal medyada da paylaşımlar yapan protestocular şu mesajları yazdılar:

“Ama durun, Almanlar protesto etmek için ellerini ağızlarına götürdüler de Mesut Özil'in Uygurların başına gelenleri kınamasına engel olan onlar değil miydi? Batı ikiyüzlülüğü.”

İşte tribünlerdeki protestolardan görüntü


İspanya - Almanya Maçına Protestolar Damga Vurdu


Kaynak ;[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

İnsan bütün sıkıntılarını tek başına atlatınca,
kimseye ihtiyaç duymuyor.


İspanya - Almanya Maçına Protestolar Damga Vurdu

Konu MySeCReT tarafından (10 Mart 2023 Saat 13:27 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 28 Kasım 2022, 06:14   #2
Standart

Eğlenceli olmuş sanki :d

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:08.