IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


7Beğeni(ler)
  • 3 Post By ExCaLuBuR
  • 1 Post By ZeyNa
  • 1 Post By YiLDiZ
  • 2 Post By Ela


 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Aralık 2022, 22:53   #1
Standart Yaşamınızda Mutluluğu ve Huzuru Keşfetmek

Merhaba ,

Her birimiz mutluluk ve huzur dolu bir yaşantıya sahip olmak için kendi kriterlerimiz doğrultusunda çaba sarf ediyoruz. Yaşamın ve günlük rutinlerin içerisinde kimi zaman kendimize en kilit soruyu sormayı ihmal ettiğimizi düşünüyorum..

Bu hayatı bana mutlu ve huzurlu kılacak olan nedir ? İş hayatı , çevresel faktörler , sosyal çevre derken sürekli bir döngü içerisinde kendimizi kaptırıp hayatın getirdiklerini yaşamaya başlıyoruz. Durup kendimize bu soruyu sorduğumuz da her birimiz için farklı farklı cevaplar çıkacağına şüphe yok. Bu farklılıklar, beklentiler ve imkanlarla orantılı olduğu kadar hayal gücümüzün sınırlarıyla da alakadar bir durum gibi geliyor bana.

Birazda kişisel gelişim araştırmaları üzerinden yola çıkarak mutluluk ve huzuru getirebilecek temel kurallar ve davranışlardan bahsetmek istiyorum. Değineceğim konulara tamamen zıt fikirler ile bakanlar olabilir. Olmalıdır da , bu yazı tamamen benim algı ve görüşlerimi kapsamaktadır. Sonuç itibari ile bir yaşam koçu veya akıl hocası değilim. Kendimce doğru gördüğüm görüşlerimi paylaşmaktayım.

Yaşamanın keyfini çıkarmaya çalışın ;

Hayat başlı başına bir yolcuktur. Bu yolculukta herkesin bildiği bir durak var, lakin buna takılarak yaşamımızı idame ettiremeyiz. Gelecekten yüzde yüz emin olamadığımız gibi geçmişteki yanlış ve hatalara takılıp kalmamalıyız. En olumsuz anlarda bile yaşamın içerisinde bizi mutlu edebilecek , huzuru yakalamamızı sağlayacak unsurlara odaklanmalıyız.

Mutlu ve huzurlu bir hayat yaşamak, güçlü bir kişisel temel oluşturmanın kritik bir bileşenidir. Sağlam bir temele sahip olmak, sıra dışı bir hayat gayesi oluşturmanızı ve bunu daha hızlı ve daha güvenilir bir şekilde yapmanızı sağlar. Bu altyapı size daha yüksek memnuniyet, huzur ve başarı getirecektir.

Bu hayatta mutlu ve huzurlu yaşamanın yolları , tüm engellere rağmen halen bir umut olduğunu
bilmek ve her birimizin kendince mutlu olabileceği unsurlara sahip çıkmasından geçer.

Hayatı dengeli yaşamak ;

Bizler kısmen beden, zihin ve ruh olan bir varlıklarız. Kendi yaşamımızın her anında bir denge oluşturmamızda fayda var. Abartılı olmadıkça tedbir ve kontrol sağlam atılan adımlar , ah vah çekmekten her daim daha iyi olacaktır. Her zaman çalışmak ve kendimize zaman ayırmamak bizler için yıpratıcı ve yorucu olacaktır. Tam tersi olarak ise, emek ve çabayı göz ardı edip çalışma hayatınızı yok saymaya kalkmak ve sürekli eğlence peşinde koşmakta , ne yazık ki günümüz şartlarında sizler için kötü sonuçlar doğuracaktır. İş ve yaşam dengesini bulamazsak mutlu ve huzurlu bir hayat için gerekli konfor alanı oluşturmakta güçlük çekeriz.

Sorumluluk Alın ;

Mutluluk bir duygudur ve bu nedenle içinizden gelen bir şeydir. Başkasının ya da herhangi bir şeyin sizi mutlu etmesini beklemeyin. Yapamazlar. Mutluluğunuz için sorumluluk alın.

Mutlu olmadan önce daha fazla para kazanmayı beklemeyin. Ayrıca, mutlu olmak için evlenene, çocuk sahibi olana veya bir ev satın alana kadar beklemeyin. Bunlar sizi mutlu ediyorsa, bu sadece geçici olacaktır. Gerçek mutluluk sadece içeriden gelebilir, onu kendi dışında aramayın.

Fikirlerinizi güncel tutmaya çalışın , yeniliklere açık olun ;

Hepimizin bir geçmişi ve yaşanmışlıkları var. Sevdiğimiz şeyler kadar, değiştirmek istediğimiz şeyler de var. Yaşamımız içerisinden kesitlere bakıp, sabit fikirler ve kararlar ile gelecekte atacağımız adımları kısıtlamayalım. Bize ait hayata dair görüşlerin, mümkün olan tek doğru görüş olduğu yanılgısına düşmeyelim.

Kendi hikayenize meydan okuyarak mutluluğu bulmak adına adımlar atarken, etrafınızdaki pozitif insanları, sabit fikirler - kırmızı çizgiler ile ördüğünüz duvarlar yüzünden, kendinizden uzaklaştırmamaya özen gösteriniz.

İlişkilerinizi Geliştirin ;

Mutlu, huzur verici bir hayat yaşamak için ilişkilerinizi beslemeniz gerekir. Aileniz, arkadaşlarınız başta olmak üzere, diğer insanlar ile geçirdiğiniz zaman ve kurduğunuz ilişkilere özen gösteriniz. En önemlisi de kendimize özen göstermemiz. Kişisel gelişimimize , öz güvenimize ve hayatın satın alınamayan tek kavramı zamanımıza önem verip değer katmalıyız. Kendi başımıza geçireceğimiz zamanın kalitesini yükseltecek, zamanımızı değerli kılacak uğraşlar ve unsurlara yönelmeliyiz.

Kendi başımıza üretken , kaliteli ve eğlenceli zaman geçirmekten bir haber yaşarsanız, diğer insanların sizinle neden zaman geçirmekten hoşlanmasını bekleyesiniz ki...

Kıymetli zamanını ayırıp fikirlerime eşlik eden ve karşıt görüşlü tüm kullanıcılara saygılarımla..

İyi forumlar..

Konu ExCaLuBuR tarafından (22 Aralık 2022 Saat 23:16 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 22 Aralık 2022, 22:59   #2
Standart

İş önce kişinin kendinde bitiyor bence, önce içimizdeki mutluluğu ve huzuru keşfetmemiz gerekiyor. Sonra çevresine mutluluk ve huzur verebilir insan.
Güzel tavsiyeler vermişsin Ex, emeğine yüreğine sağlık

 
Alt 22 Aralık 2022, 23:06   #3
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Huzuru keşfettim

 
Alt 22 Aralık 2022, 23:13   #4
Ela
Emektar
Ela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Mutluluk ve huzur insanın kendini keşfetmesidir.

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:00.