IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


2Beğeni(ler)
  • 1 Post By LaviNia
  • 1 Post By Lareina


 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Nisan 2021, 14:16   #1
~Ölüm Çiçeği~
LaviNia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Evinize Baharı Getirmenin 10 Yolu



Yeşilin Gücünden Yararlanın
Öyle bir ev hayal edin ki yorgun argın eve geldiğinizde uzanıp yumuşak yastıklarının arasına gömüleceğiniz bir kanepesi olsun, geniş pencerelerinden, batan güneşin kızılımsı ışığı içeri girerken orta sehpasının üzerindeki limonata eşliğinde atıştırabileceğiniz çerezleri de unutmayın. Burası sizin keyif üssünüz ve buradaki her şey sizin kendinizi daha iyi hissetmeniz için orada olmalı. Huzur veren ve ruhunuzu dinlendiren yeşilin bin bir tonu ardına gizlenmiş duvarlar, tekstiller ve bitkiler mekanın enerjisini yükseltme görevini üstleniyorlar.

Tabiatı İçeri Davet Edin
Evde bahar senaryolarının başrol oyuncusu olarak tabii ki çeşit çeşit bitkiler karşımıza çıkıyor. Peki siz de aldığı kaktüsü sulara boğup öldüren veya succulent’leri sulamayı unutup kurumalarına göz yuman çoğunluktansanız bu çözüme kulak kabartın. Çiçekçiden alınmış vazoya konmuş demetlerin devri kapanıyor artık. Kırlardan toplanmış papatya, mimoza veya lavantalarla kendi naif buketinizi tasarlayabilir, bahçenizdeki bitkinin kırılmış dallarını cam vazolara yerleştirebilirsiniz. Hatta zakkum gibi bazı bitkilerin 1-2 ay içinde suya köklerini saldığına tanık olabilir ve onları tekrar toprak ile buluşturabilirsiniz.

Provence’den İlham Alın
Akdeniz kıyıları, Rhône Nehri ve Alp Dağları’nın etekleri arasında uzanan Provence bölgesinin keyifli, kendine özgü ve hayalperest tavrını yaşam alanınıza taşıyabilirsiniz. Patine mobilyaların, ferforje tasarımların ve doğal dokulu yüzeylerin boy gösterdiği bu stilin şifreleri samimi, rahat ve zarif bir dekorasyon kurgusunu işaret ediyor. Mobilya seçimlerinde olabildiğince doğal ve açık tonlarda, beyaza yakın masif ahşaplar, patine ve eskitme boyalı ürünler tercih edin. Perdelerinizi sonuna kadar açın ki güneşin enerji veren ışınları içeri girebilsin.

Sofralar Çiçeklerle Donatın
Genlerinde doğanın mistik gücünü barındıran evlerin anatomisinde duyulara hitap eden öğeler öne çıkar. Yıprandıkça güzelleşen ahşap bir masanın üzerinde kurgulanmış bir mizansenin vazgeçilmezi, tabakların arasına yerleştirilmiş minik vazoların içini süsleyen kır çiçekleri ve titrek ışıklı romantik mumlardır. Hafiflik ve ferahlık hissini cam aksesuarlar, keten peçeteler, emaye tabaklar ve hasır amerikan servisleriyle pekiştirebilirsiniz.

Evinizi Düzenleyin
Bahar aylarına girerken evde yapacağınız düzenleme ve depolama harekâtı mekanın sadeleşerek nefes almasına yarayacaktır. Dekorasyon uzmanları, yaratıcılığınız ve kişisel enerjinizle şekillendirdiğiniz yaşam kozanızda uzun vadeli mutluluk için mevsimsel değişiklikler yapılması gerektiğini savunuyorlar. Halıları kaldırın, bitkileri daha çok güneş görecekleri yeni yerlerine taşıyın, eski dergileri ve gazeteleri atın, kütüphanenizi düzenleyin, aydınlatma elemanlarının yerlerinde küçük değişiklikler yapın!

Yaşam Alanınızı Hafifletin
Detoks yaparak kış boyunca vücudumuzda biriken toksinlerden arındığımız bahar ayları aynı şekilde yaşam alanlarımızdaki fazlalıkları da hafiflettiğimiz aylardır. Fransız tasarımcı Jean Michel Frank’ın “Fazlalıkları atın ve atmaya devam edin, zarafete giden yok elemekten geçer” sözüne kulak veriyor, uyumlu bir bütün içinde boşlukların yarattığı ferahlık hissinin tadını çıkarıyoruz.

Yastıkların Vazgeçilmez Cazibesinden Yararlanın
İç mekan tasarımcısı Paloma Contreras "Kadife, ipek ve yünlü kumaşlar çok güzeller ama bahar ve yaz ayları için eve ağır bir hava katarlar. Mevsimlere uyumlu olacak dokularla evin atmosferini değiştirmek çok kolay. Aynı yazlık, kışlık kıyafetlerinizle yaptığınız gibi dolabınızın bir köşesini mevsimlere göre ayrılmış yastık kılıflarına ayırabilirisiniz. Baharda keten ve baskılı koton yastıklar kanepenizin cazibesini artıracaktır" diyor.

Yatak Odanızı Tazeleyin
Günü sonlandırdığımız ve yepyeni bir güne başlangıç yaptığımız yatak odalarının dekorasyonu uykumuz üzerinde, uykumuz da yaşam kalitemiz üzerinde büyük rol oynar. İç sesimize kulak verebildiğimiz, huzurlu ve sakin bir dekorasyonunun olmazsa olmazı pencereleri açılan, doğal ışığın içeri süzüldüğü yatak odalarıdır. Tazeleyici bir his yaratmak için dekorasyona bitkileri dahil edebilir, baharın pozitif enerjisini mekana aşılamak için ise floral desenli nevresimleri tercih edebilirisiniz.

Pastel Tonları Tercih Edin
İç mekan tasarımcısı Wendy Labrum eve bahar havası getirmenin ön koşulunun doğal gün ışığını maksimum ölçüde iç mekana taşımaktan ve kullanılan renklerin tonunu pastel frekanslı yumuşak renklerle değiştirmekten geçtiğini söylüyor. Buz mavisi, nil yeşili, pudra rengi gibi seçimler mekana davetkar bir tavır kazandırır. Fonuna beyazın sakinliğini yerleştirdiğiniz salonunuzda mobilyaları mevsim geçişlerine göre yılda iki kere değiştirmek herkes için pek mümkün değil. Buna karşılık halıyı, yastıkları, kullanılan aksesuarları değiştirmek, taze çiçekleri dekorasyona dahil edip, doğal ışığın yörüngesinde yeni bir yerleştirme yapmak evde taze bahar havasını solumak için yeterli.

Kokulardan Yararlanın
Kokular mekan algımız üzerinde önemli rol oynar. Her zaman farkına varmasak da her mevsimin farklı kokuları vardır. Baharın gelişi doğanın uyanışına ve çiçek kokularına işaret eder. Eve baharın tazeleyici ruhunu yüklemek için yemek masanıza nergiz, sümbül veya lavantalardan bir buket ekleyebilir veya aromatik mumların ve yağların büyüleyici gücünden yararlanabilirsiniz. Limon ve nane içeren koku harmanları mekanda dengeleyici ve enerjiyi yükseltici görev üstlenirken lavanta ve papatyalar zihin ve vücudu rahatlatmaya yardım eder.

Alıntı
________________

Bazen de yıldızlar bakar.
İnsanlar kayar hayatımızdan..

 
Alt 25 Nisan 2021, 14:49   #2
~Ölüm Çiçeği~
LaviNia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Pastel Tonları Tercih Edin
Çok hoş duruyor bu renkler

________________

Bazen de yıldızlar bakar.
İnsanlar kayar hayatımızdan..

 
Alt 25 Nisan 2021, 14:56   #3
spring will never be again..
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Mesela bizim co admin renklerimiz harika @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Emeğine sağlık, evimde ferah,natural renkler ön planda her zaman.
Duvarlar lila ama

________________

“sen haylaz rüzgarlar önünde şimdi, sevdanın yükünü attım omuzumdan. sen sandığım şey belki benim yüreğimdi, iyi ki dönmüşüm yolun başından.”
 
Alt 01 Mayıs 2021, 18:38   #4
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Evinizi Düzenleyin

Tam olarak bunu yapıcam son günlerde tam bahar temizliği zamanı.

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:13.