IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Beatrice


 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Nisan 2021, 00:31   #1
Standart Boru içinde kırılan musluk parçası nasıl sökülür?

Boru içinde kırılan musluk parçası nasıl sökülür?

Bozuk musluğu tamir etmek isterken herkesin başına gelen sorunlardan birisi musluğun maşon kısmının boru içinde kırılması olayı.

Gerek kalitesiz musluk kullanımı sonrası oluşan paslanma sonucu çürüyen kısım, gerek hanımların temizlik yaparken unuttuğu çamaşır makinesi, bulaşık makinesi gibi musluğa bağlı cihazların musluklarına darbe gelmesi, gerekse de yeni musluk takarken aşırı sıkmak ve ya sıkma esnasında anahtarın yerinden çıkması sonucu musluklar boru içine sabitlenen maşon kısmı kırılabilir. Bu en büyük sıkıntılardan biridir.

Boru içinde kırılan musluk parçası nasıl sökülür?

Bazı tesisatçılar bu durumlarda mevcut olan tesisat kısmını kesip yeni dişli kaynatarak bu sorunu çözebilir. Fakat bu yanında seramiğin kırılması olayını gündeme getirir. Zira o kısma tamir uygulamak özellikle görünen bir yerde büyük bir sorun. Aynı renk seramik bulmak o seramiğin renk tonu ile uymayacağından gene bazı sıkıntıları da beraberinde getirir.

Bazı tesisatçılar da bu sorunu o kırık kısmı çıkararak çözerler.

Kırılan musluk parçasını bir tornavida ve çekiç yardımıyla sökülmeye çalışırken boru içindeki dişli zarar görebilir. Daha sonra takılacak musluk bu yüzden o kısımdan su kaçırabilir.

Peki kırık musluk parçası nasıl çıkarılır?

1. yöntem : Demir testeresi ile kırılan kısmı içeride kesmek. Bunun için bir demir testeresinin üst uç kısmını kırık parçanın içine girecek şekilde inceltmeniz ve kalan parçayı iki üç yerden kesmeniz gerekir. Kesilen parçalar yerinden tornavida ucuyla çıkarıldığında kalan parçaya üstten ve ya alttan müdahale edildiğinde kendiliğinden düşer. Burada dikkat edilmesi gereken şey kalan parça kesilirken tesisat içindeki dişliye zarar vermemek.

2. Yöntem : Büyük bir alyan anahtarını kırık kısma sokmak. Bir tornavidayı yanına sokarak içeride sıkıştırmak ve bir pense yardımıyla bu alyan ve tornavidayı saat yönünün tersine çevirmek.

3. Yöntem : En etkili sıkıntısız yöntem budur. İhtiyacınız olan tek şey ters kılavuz. Ters kılavuz 20 mm ve ya 25 mm olarak değişebilir. Ters kılavuz kırık parça içine sokulur saat yönünün tersine çevrildiğinde parçayla birlikte yerinden çıkarılır.

Boru içinde kırılan musluk parçası nasıl sökülür?

Bu gibi sorunları tesisatçı çağırmadan bu alet yardımıyla çözebilirsiniz. Takım çantalarında bulunması gereken bir alet. Çünkü her türlü kırık civata olayında sorununuzu çözebilir. Bir tornacıda dahi rahatlıkla 20 mm 25 mm olarak arkalı önlü işletip takım çantanızda bulundurabilirsiniz.

Musluk kırılmaları nasıl önlenir? Yerli üretim kaliteli musluklar tercih etmelisiniz. Piyasada 5 liradan 200 liraya kadar normal musluk bulabilirsiniz. Çin malı olarak tamir edilen tabiri yerindeyse müteahhit musluklarından uzak durmanız bunun en önemli yollarından biridir.
 
Alt 10 Nisan 2021, 10:48   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

O kadarını bilsem tamirci olurduk demi @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

~ E & B ~
 
Alt 10 Nisan 2021, 10:53   #3
Guest
Beatrice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
She Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
O kadarını bilsem tamirci olurduk demi @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Ay ne var onda kime sinirlendinse al balyozu eline ona vurur gibi vur duvara hkfjfkfkfkfk

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:26.