IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Mart 2021, 14:54   #1
Standart Seramik üstüne seramik uygulanabilir mi? Nasıl yapılır?

Evlerde tadilat yapılacağı zaman en çok endişelendiğimiz konuların başında bu gelir. Çıkan molozları atmak bir dert. Depolamak başka bir dert. Gerçi belediyeler bu konuyla alakalı ücreti mukabilinde hizmet veriyor olsa da sonrasında evi temizlemek çok başka bir dert olabiliyor.

Seramik üstüne seramik uygulanabilir mi? Nasıl yapılır?

İsterseniz mutfak tezgahı ile mutfak dolabı arasında kalan bölümü , isterseniz de evinizin tamamında seramik üstü seramik uygulaması yapabilirsiniz. Bu ciddi bir maliyetin yanı sıra zaman kaybının da önüne geçecektir.

Seramik üstüne seramik uygulanabilir mi? Nasıl yapılır?

Seramik üstüne seramik uygulaması mı olur? Evet olur. Uygun yapıştırıcılar ve astar ile bu mümkün.

Seramik üstü seramik uygulaması öncesi ne yapmalıyım? Seramik üstü seramik uygulaması öncesi seramik döşenecek alanın sağlam olduğundan emin olun. Boşlamış ve ya düşmüş seramik üzerine seramik uygulanmaz. Seramiklerinize vurduğunuzda boşluk sesi gelmiyor ise seramikleriniz de kabarma , düşme yoksa bu işlem rahatlıkla yapılabilir.


Seramik üstü seramik uygulaması için öncelikle yukarıdaki gibi sorunların olmadığından emin olun. Daha sonra seramik üstü seramik yapıştırmaya uygun yapıştırıcı almanız gereklidir. Bu yapıştırıcılar hazır kovalarda satıldığı gibi toz şeklinde de olabilir. Genelde flex olarak geçer bu yapıştırıcılar. Beyaz renkli ve siyah renkli olabilir. Seramiğinizin rengine göre bu yapıştırıcıyı seçin. Açık renk seramiklerde özellikle granit türlerinde siyah renk yapıştırıcı lekelenme yapabilir.

Daha sonra uygun astar seçimi. Seramik uygulamadan önce yüzeye astar uygulanmalıdır. Bu astarın uygulanması çok basittir fakat ustalara angarya geldiği için pek yanaşmazlar. Bu durumda siz usta gelmeden bir gün önce bir rulo yardımıyla bu astarı seramiklerinizin üzerine uygulayabilirsiniz. Bu astar kurdukça yüzeyde içerisindeki parçacıklar sayesinde diş yapacaktır. Elinizi yüzeye sürdüğünüzde deyim yerindeyse dişli bir yüzey hissi olacaktır.

Bazı ustalar bu işlem öncesi seramiklere diş açma adı altında çekiçle girişebilir. Bu duruma asla müsaade etmeyin. Sonra seramiklerin altı boşalabilir. Üstüne uygulanan seramiğin ağırlığı ile birlikte duvardan düşebilir.

Astar uygulamasından bir gün sonra yukarıda bahsettiğimiz uygun yapıştırıcılar ile uygulama yapılabilir. Seramik üstüne sadece seramik değil , dekoratif taş , cam mozaik uygulaması da yapılabilir. Seramik yapıştırıcı hususunda önemli bir durum ise ustaların bu yapıştırıcıları kalekim ismiyle adlandırması. Kalekim tek başına bir markadır. Selpak gibi dillere pelesenk olmuştur. Bir çok markanın seramik yapıştırma harcı bulunur. Bu yapıştırıcılar çimento esaslı ve silikon katkılıdır. Tabii bu modellerine göre değişir. Flex seramik yapıştırıcısı dediğiniz de rahatlıkla bulabilirsiniz.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:24.