IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 07 Haziran 2020, 00:06   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 5 Ülkeden 5 Farklı Mutfak Tasarımı

Dünyadaki neredeyse her evde ortak bir alan varsa o da mutfaktır. Evin çoğu zaman neşesi ve toplanma yeri haline gelen mutfaklar oldukça önemli alanlar. Yıllar boyunca mimar ve dekoratörler birbirinden değişik tarzda ve konseptte mutfaklar yarattılar. Yaşam tarzına ve geleneklere göre değişen tasarımlar, ülkeden ülkeye göre de büyük değişiklik gösteriyor. 5 ülkeden 5 farklı mutfak tasarımı ve detaylarını görünce diz de farklılıkları anlayacaksınız.

Danimarka



Bu şahane mutfak Danimarka, Copenhagen’de yer alıyor. Gördüğünüz gibi mutfak stil sahibi bir siyah ile dekore edilmiş. Buna rağmen katiyen karanlık bir ortama sahip değil. Herkesin bir arada vakit geçirebilmesi için geniş bir alana sahip. Aynı zamanda tüm ailenin birlikte yemek yapabilmesi için bolca tezgah da var. Yemek alanına bakan dolap kısımları ise yemek için gerekli eşyaları depolamak için özellikle bu şekilde dizayn edilmiş.

Yeni Zelanda



Eğer küçük bir dairede yaşıyorsanız, kullanmanız gereken her türlü eşyayı küçük bir alana yerleştirmenin ne kadar zor olduğunu biliyorsunuzdur. Yeni Zelanda’da bulunan Compact Concepts’in çalışmaları sayesinde küçük alanlarda yaşamak çok daha kolay hale geliyor. Şirket 1.8 metre kare gibi küçük bir alanda bir mutfak için gerekli olabilecek her şeyi size sağlayabiliyor. Minik bir dairenin uygun bir köşesine yerleştirilebilecek bu mutfakta bulaşık makinesine bile yer var. Evde çok az yemek yapan insanlar için oldukça kullanışlı olabilir.

İtalya



Teknoloji hayatımıza girdiğinden bu yana yaşam çok daha kolay bir hale gelmeye başladı. Evimizin her yerine de rahatlıkla ve tasarımla sıçrayan teknoloji elbette mutfaktaki yerini de buldu. Yeni yemek tarifleri ararken mutfağınızda telefonunuzu ya da tabletinizi kullanıyor olmanız çok olası bir durum. Peki neden her şeyi mutfak tezgahınıza entegre etmeyesiniz ki? İtalyan dizayn şirketi Toncelli’nin de yaptığı tam olarak bu aslını isterseniz. Görünmez mutfak olarak adlandırdıkları bu mutfakta mobil cihazlarınızı internet üzerinden tezgahta yer alan ekrana bağlayabiliyorsunuz. Yemek hazırlarken tariflere kolayca göz atabilirsinzi. Eğer yalnız yemek yiyecekseniz de en sevdiğiniz programları yine mutfağınızın konforundan çıkmadan izleyebilirsiniz.

Amerika



Mutfağınızda oturma alanına yer yoksa ve burada vakit geçirirken ayakta durmak zorunda kalıyorsanız bir sorun var demektir. Belki de mutfağınızın stiline uygun bir oturma alanı yaratmakta zorlanıyorsunuzdur. Bu noktada Amerika, Utah’da bulunan Upland Develpoments adlı şirket aradığınız çözümü yaratabilir. Şirket, gerektiğinde yana doğru açılıp bir oturma alanı yaratan tabureler dizayn etmiş. Bu tabureler mutfak adanızın ya da uygun bir tazgahın hemen altında yer alabilir. Kendinize doğru çektiğinizde açılan ve geriye doğru ittiğinizde yine tezgahın altındaki yerine giren tabureler bunlar. Ayakları olmadığı için yer kaplamıyorlar ve oldukça kullanışlılar.

Belçika



Mutfakların klasik bir stile sahip olmasını gerektiğini kim söyledi? Eğer klasik tarzda yapılmış mutfakları sıkıcı buluyorsanız hayal gücünüzü harekete geçirecek farklı mutfakları değerlendirebilirsiniz. Belçika’dan NU Architectuuratelier değişik bir mutfak isteyen müşterisi için bu farklı ve zevkli mutfak tezgahını dizayn etmiş. Bu çimento tezgah mutfağın rustik havasına şahane bir şekilde uyum sağlarken, modern bir görünüm de yaratıyor.





Alıntı
________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:14.