IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 03 Haziran 2020, 13:23   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Feng Shui’ye göre yatak odası düzenlemesi

Feng Shui’ye göre yatak odası düzenlemesi


Temel Feng Shui kurallarını anlayarak mobilyalarınız yeniden aranje edebilir ve olumsuz etkilerden uzak bir oda elde edebilirsiniz.


Yaşamımızın üçte birini yatak odalarında uyuyarak geçiririz. Uyku, bedenin gün içerisindeki yorgunluğunu ve kullanılmışlığını tamir etmekle, yenilenmekle uğraşır. Yatak odaları dinlendirici kaliteli bir uyku hali ve sağlık için dikkatli, özenli bir şekilde yerleşimi yapılması gereken yerlerdendir. Feng Shui’de yatak odalarının yerleşimleri, daire ana kapı girişinden ve ocağın konumundan sonraki üçüncü ve çok önemli durumdur. Büyük bir özen ve titizlikle yerleşimi yapılmalıdır. En sık yapılan diğer yanlışlardan biri de yatak altlarında eşya depolamalar, dolap üstlerinde valizler, eşya hurçları, görünürde ayakkabı istifleri bulundurmaktır. Özellikle göz önündeki bir bavul “her tartışma sonrası toplanıp evden gitmek” gerektiği gibi olumsuz duygular oluşturur.

Yatak odanızda ayna bulundurmayın!
Hemen hemen her yatak odasında bir ayna mutlaka bulunur. Günümüzde mobilya sektörü bunu kaçınılmaz kılmakla birlikte Feng Shui’de istenilen bir durum değildir. Bu felsefe aynayı kesinlikle yatak odasında bulundurmaz. Çünkü “yin” (sakin, durgun) olması gereken bir yatak odasında aynalar ortama “yang” (canlı, aktif) enerji sağlarlar. Bunun sonucunda da delik deşik bir uyku hali, huzursuzluk, uykusuzluk gibi sorunlar ortaya çıkar. Chi’yi hareket ettirip canlandırır. Oysaki dinlenme, rahatlama sağlayıcı bir oda olması gerekirken aynalar chi’yi harekete geçirir. Yatak odası evli bir çifte aitse ilişkide üçüncü kişiyi çeker bu da beraberlikte istenilmeyen bir durumdur. Ayakucunu yansıtan bir ayna şanssızlık getirir. Eğer odadan ayna çıkartılamıyorsa en azından yatağı yansıtmayacak şekilde konumlandırmak gerekir.

Giriş kapısına en uzak odayı yatak odası yapın
Çok sık karşılaştığımız şey danışanlarımızın uyku problemleri, rahat uyuyamama, dinlenememe gibi sorunları olmasıdır. Keşif ziyaretlerimizde, bu sorunların kaynağının mekânın en canlı, aktif odasının yatak odası olarak düzenlemesi olduğu ortaya çıkıyor. Mekânda yatak odaları için giriş kapısından en uzak oda seçilmelidir. Ana girişe en uzak oda en yin alandır, yatak odası için de en doğru seçimdir. Buna ek olarak yatağınızı uygun şekilde yerleştirin. Feng Shui kurallarına göre yatağınızın başucu kapıya dönük olmamalı. Camsız düz bir duvara hizasında olmalı. Diyagonal olarak kapıdan en uzak olan duvar olmalı. Başucu duvara dayalı olan bir yatak sizi güvende hissettirir. Yatağa her iki taraftan da kolayca erişmek ve örtü kalitesi dinlenmenizi kaliteli hale getirir.


Yatak odanız yalnızca giyinme odası olmasın
Bir diğer önemli sorun da günümüzde popüler olan giyinme odaları. Çoğunlukla yatak odalarıyla iç içeler. Yatak odaları dinlenebileceğimiz yerlerden ziyade, özenle dekore edilmiş giyinme odalarına dönüşmüş durumda. Bu model birçok Feng Shui problemini de beraberinde getirmektedir.

Alanı mümkün olduğunca boş bırakın
Yatak odası çok küçük, dar olmamalıdır. Dar bir yatak odası özellikle bu odayı kullananlar evli bir çiftse anlaşmazlıklara ve boşanmalara neden olabilir. Sade, çok fazla eşya yığını olmayan, düzenli ve en önemlisi temiz hava akımı sağlanan bir oda olmalıdır.


Yatağınız krişe paralel olsun
Yatak odasında tavan kirişleri de istenmeyen olumsuz bir durumdur. Eğer böyle bir yatak odasına sahipseniz; yatak, kirişlerle paralel olarak yerleştirilmelidir. Aksi takdirde büyük sağlık sorunlarına ve iş hayatında zorluklara neden olması kaçınılmazdır.




Alıntı..
________________

~ E & B ~
 
Alt 18 Nisan 2021, 23:30   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Modası geçti o dönemin gibi sanki

________________

~ E & B ~
 
Alt 18 Nisan 2021, 23:31   #3
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Yatak odanızda ayna bulundurmayın!

Bende korkarım geceleri aynalardan.

________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 
Alt 18 Nisan 2021, 23:39   #4
seeing is believing
brooklyn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

"Dar bir yatak odası özellikle bu odayı kullananlar evli bir çiftse anlaşmazlıklara ve boşanmalara neden olabilir."

Biraz abartılmamış mı?

Eski evim geldi aklıma. Doğru dürüst eşya yoktu, feng shui diyordum herkese.

________________

its the hope, that kills you.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:20.