IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Mayıs 2020, 10:08   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Bohem Tarzi Dekorasyon

Fransa’da tanimlanmis bir akim olan Bohem Tarzi ozgur ve gezgin ruhlu insanlardan etkilenilerek gunumuzdeki halini almistir. Birbirinden cok farkli olan renkler, kalabalik gorunum ve canli bir dekorasyon cesididir. Bohem tarz moda alaninda da on plana cikan tarzlardan biridir. Bohem tarzini eve uygulamak sanildigi kadar zor degildir.

Renk Kullanimi
Bohem tarzi dekorasyonlarda en one cikan etkenlerden biri renklerdir. Bohem tarzi cingene kulturunden etkilendigi icin canli, parlak ve kontrast renkler daha cok tercih edilir. Bohem tarzi dekorasyonlarda zit renklerin kullanimini gormek mumkundur. Bu tarzda insanlar tamamen ozgurdur. Hic dusunmeden istedigi renklerin hepsini bir arada kullanabilirler. Bazi insanlara cok karisIk gelen bu tarz iyi dekore edildiginde cok etkileyici ve goz dolduran bir tasarim olmaktadir.



Desen Kullanimi
Bohem tarzda en cok kullanilan dekor urunu tartismasiz tekstildir. Kanepe uzerine veya evin cesitli yerlerine yerlestirilen battaniyeler, mobilya uzerindeki kaplama desenler ve cesit cesit desende, renkte yastiklar ile Bohem tarzini kolayca yakalamak mumkundur. Bu tarzda kullanilan desenler cogunlukla geometrik sekiller veya dogal sekiller, baskilar sekilde olabilmektedir. Ornek olarak cizgili nevresimler, cicek desenli koltuklar veya orgu bir battaniye Bohem tarzi yansitan desenler arasinda yerini almistir. Duvarlari da farkli desen veya renkte duvar kagitlari ile renklendirmek mumkundur. Renkleri mobilya ile vermeyi tercih eden kisilerin duvarda desene kacmaktansa koyu renkli duvarlar tercih etmesi gerekir.

Alcak Oturma Birimleri
Gocebe yasamdan ilham alinarak ortaya cikan Bohem tarzda mobilyalar da buna uygun olarak kolay tasinabilir mobilyalar seklinde secilir. Kirlent veya yastiklar ile bir oturma kosesi yaparak Bohem tarzinin en kilit noktasi halledilebilir. Ayni zamanda minderler ve sehpa ile bir duzen de ayarlamak mumkundur. Genellikle bu islemler icin duvar koseleri ideal olmaktadir. Insanin yaraticiligi Bohem tarzi cok etkilemektedir. Bir seyleri birbiri ile kombin edebilmek ve onlarin durusunu ayarlamak gerekir.

Kilim Kullanimi
Bohem tarzda oldukca basit ve rahat mobilya ve aksesuarlar tercih edilir. Bu sebeple agir ve sIk halilar genel anlamda tercih edilmez. Bohem tarz dekorasyonlarda cogunlukla renkli ve ince kilimlere yer verilir. Renkli kilimler odanin ambiyansini tamamen degistiren bir ayrintidir. Bohem tarz dekorasyonlar icin kilim secimi oldukca onemlidir.
 
Alt 18 Nisan 2021, 15:53   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bohem tarzı kıyafette oldugu gibi evlerde de rahatlık hissi veriyor

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:05.