IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


4Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sim
  • 1 Post By Reyhan
  • 1 Post By Sim
  • 1 Post By Reyhan


 
 
Seçenekler Stil
Alt 20 Mayıs 2020, 00:44   #1
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Yatak Odaları İçin 9 Aydınlatma Önerisi

Yatak odalarındaki aydınlatmanın ışık rengi tam bir uyku verimi alınabilmesi açısından önemlidir. Kullanılan ışığın rengi kadar, aydınlatma ürününün konumu da bu dekorasyonda önemli bir yere sahip. Yatak odalarında bir genel aydınlatma dışında sıcak ışık yayan aydınlatma ürünleri kaliteli bir uyku için tercih edilmelidir.

Yatak odası aydınlatmasında bazen güçlü bir aydınlatmaya bazen de dinlenirken soft bir ışığa ihtiyaç duyabilir. Bu nedenle genel aydınlatmanın kısılabilmesi, yani dimmer bağlantısı yapılabilmesi önemlidir. Dimmer bağlantı, tasarruflu LED lambalarda kullanabilir ve istenen ışık rengi bu lambalarla elde edilebilir.

1- Soft ışık tercih edin
Yatak odalarında yoğun beyaz ışık tercih edilmez. Şık ve romantik bir görünüm soft ışık ile yaratılabilir. Ayrıca gün boyunca iş ortamında ya da farklı mekanlarda parlak ışığa maruz kalarak, gözleriniz yorulmuş olabilir. Beyaz ışık dinlendirmeyen, aksine uykunuzu kaçırabilecek bir etki yaratır. Günü yorgunluğunu atabilmek için sarı ışık rengi ya da daha açık beyaza yakın bir sarı renk kullanılmalıdır.
Odada makyaj yaparken ya da kıyafet seçiminde sarı rengin yeterli olmayacağı düşünülüyorsa, genel aydınlatmada beyaz ışık kullanarak kısılıp, açılabilme özelliği kullanılabilir. Dolap içi ve makyaj aynası aydınlatması da tercih edilebilir.

2- Abajursuz olmaz
Abajurlar dinlenirken, okuma yaparken loş ışık elde etmek için yatak odalarında sıklıkla tercih edilir. Tüm dekorasyon tiplerine uygun abajur modelleri bulunabilir. Duvar rengi ve perde rengi abajur seçiminde etkilidir. Duvar renginden birkaç ton açık ya da koyu renkte abajurlar dekorasyonun tamamlayıcısıdır.
Yatağın iki yanındaki komodinler üzerine yerleştirilen abajurlar, el altında olacağı için aynı zamanda kolay bir kullanım elde edilir.
Küçük yatak odalarında komodinlere yer kalmadığında abajur işlevi görebilecek apliklere de yer verilebilir. Aplikler duvara montelendiği için yer sorunu da ortadan kalkacaktır.
Büyük odalarda abajur yerine aplik kullanımı zengin bir yatak odası dekorasyonu sağlar.

3- Yatak odası için avize seçimi
Özellikle avangart mobilyalarla tasarlanmış bir yatak odasında kollu sarkıt avizeler tercih edilebilir. Ancak bez ya da taş gibi materyaller içeren ya da girintileri olan bir avizenin temizliğinde özenli olunmalıdır. Pratik bir kullanım için düz yapılı, az girintili modeller kullanılmalıdır. Toz alerjisi gibi sağlık sorunları varsa, sade ve kolay temizlenebilen modeller tercih edilmelidir.
Odanın her köşesinde net bir aydınlatma elde etmek için avize tavanın merkezine yerleştirilmelidir. Soft ışık sağlayabilmek için abajur kullanılıyorsa, genel aydınlatmada beyaz ışık kullanılabilir.

4- Dolap içi aydınlatma
Yeni stil bazı yatak odası dolaplarında dolap içi aydınlatmalara yer verilebiliyor. Bunun nedeni, odalarda genellikle loş ışıkların kullanılması ve kıyafet seçiminde loş ışığın yetersiz kalmasıdır. Aydınlatma olmayan giysi ya da takı dolaplarında tasarruflu LED spot lambalara yer verilebilir ve net görüş sağlanabilir.

5- Modern yatak odaları
Aydınlatma deyince akla ilk olarak avizeler gelse de modern yatak odalarında spotlarla yapılan gizli aydınlatma sistemleri kullanılabilir. Asma tavan uygulaması ile alçıpan aralarında bu ışıklandırma yapılabilir. Gizli aydınlatma modern dekorasyonlarda şık bir görünüm elde etmek için sıklıkla başvurulan bir yöntem.
Yatak başucuna bir tablo yerleştirerek, fonda da bu aydınlatma kullanılabilir.

6- Çalışma köşesi için aydınlatma
Geniş yatak odalarında çalışma masası ile özel bir köşe yaratılabiliyor. Bu durumda oda ışığı loş olacağı için, masa aydınlatmasına özel bir aydınlatma kullanılmalıdır. Yatak başında kullanılan abajurlar ile çalışma masasında kullanılan aydınlatma ürünü takım alınabilir, masa lambasında diğer aydınlatmalardan farklı olarak, okuma yapılabilecek net ışık renkleri tercih edilebilir.
Masa yanına lambader yerleştirmek de doğru bir seçim olabilir. Özellikle klasik tarzda mobilyalarla dizayn edilen yatak odalarında kumaş kaplı şapkalı lambaderler şık ve sıcak bir görünüm yakalamanızı sağlar.

7- Düğmeler ulaşılabilir olsun
Yatak odası dinlenme alanınız olduğu için pratiklik sizin için önemli. Abajurların açma kapama düğmeleri hemen elinizin altında olmalı, uzandığınızda ışığı kısabilmelisiniz. Odanın genel aydınlatmasının anahtar düğmesi genellikle oda kapısının yanında, yani yatağa uzandığınızda size oldukça uzak bir noktadadır. Yatak başına ya da komodin duvarına montelenecek bir düğme ile gene aydınlatmayı kolayca açıp kapatabilirsiniz.
Yatak odanızın genel aydınlatmasında tasarruflu LED lambalar ile kullanılabilen uzaktan kumandalı avizeler tercih edebilirsiniz. Uzaktan kumanda sayesinde ışığı kısıp açabilir ya da tamamen kapatabilirsiniz.

8- Alçak tavanlarda aydınlatma seçimi
Yatak odasının alçak ya da yüksek tavanlı olması seçeceğiniz genel aydınlatma ürünü üzerinde etkilidir. Yatak odası dinleneceğiniz bir alan olduğu için mekanın ferah olması önemlidir. Eğer alçak tavanlı bir odanız varsa sarkıt avize ya da asma tavan kullanmak odanın daha basık bir görünüm almasına neden olur ve bunu istemezsiniz. Tavana yakın, kısa boylu sarkıt avizeler, tavana yapışık olarak monte edilebilen avize çeşitleri alçak tavanlar için idealdir.

9- Sağlık için LED ampuller
Klasik ampullerin kanserojen etkisi olduğu ve gözleri yorduğu biliniyor. LED lambalar ise bu iki olumsuz etkiye de neden olmuyor. Tasarruflu LED lambalar sayesinde uyumak ve dinlenmek sağlıklı bir hal alıyor, uyku kalitesi üst seviyelere çıkıyor. Aynı zamanda klasik ampuller gibi kullandıkça etrafa ısı yaymıyorlar.
Philips Essential, yatak odanızda kullanabileceğiniz soft renkli ve beyaz renklerde dikkat çeken tasarımlarıyla %85 enerji tasarruflu LED lamba seçenekleri bulunuyor. Philips Essential ürünlerini CarrefourSA hipermarketlerinde bulabilirsiniz.
Dekorasyonda aydınlatma trendleri, mutfak aydınlatmasındaki incelikler, evinize şıklık katacak aydınlatma önerileri için sitemizi takip etmeye devam edin.
________________

Hope. . . ✨
 
Alt 18 Nisan 2021, 23:25   #2
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Abajursuz olmaz diye konu açıp abajuru bilmeyen @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 
Alt 18 Nisan 2021, 23:28   #3
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Reyhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Abajursuz olmaz diye konu açıp abajuru bilmeyen @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
hahahahaha
deli zamanlarimizdi bilirsin sjydkd

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 18 Nisan 2021, 23:30   #4
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Sim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster


hahahahaha
deli zamanlarimizdi bilirsin sjydkd
Konu açma deliliğimiz vardı ;d

________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 
Alt 07 Şubat 2022, 19:11   #5
~Ölüm Çiçeği~
LaviNia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Aydınlatma en önemlilerinden, şık ve güzel ışık veren bir abajur olmazsa olmazlardan

________________

Bazen de yıldızlar bakar.
İnsanlar kayar hayatımızdan..

 
Alt 07 Şubat 2022, 19:21   #6
Banlı Üye
Aykut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Karanlık seviyorum.Belki bir kaçtane mum

 
Alt 07 Şubat 2022, 19:26   #7
Standart

cok aydinlandik ya jajaja

________________

No MoRe DramA
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:25.