IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Nisan 2020, 17:12   #1
Banlı Üye
Allecra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Dekorasyon nedir?

Dekorasyon nedir?
Yapıların içine ve dışına tatbik edilen süsleme işine denir. Oda ve salonların dayanıp döşenmesi de dekorasyona dahildir. Dekorasyon bugün mimarlığın bir kısmı halindedir. 'İç ve dış süsleme olmak üzere ikiye ayrılır. Dış süsleme daha çok mimarlıkla ilgilidir. İç süslemede ise mimarlıkla beraber resim, heykel gibi başka sanat kolları da yer alır. Odaların, salonların zevkli bir şekilde dayanıp döşenmesi de dekorasyon konusu içine girer.

psikolojiyi rahatlatacak renklerin, eşyaların, aksesuarların bir arada kullanılarak huzur veren bir mekan yaratılması demektir; bir sanattır. Herkes bir şeyler tasarlayabilir ancak önemli olan uygun tasarımı yapmaktır. Kişiden kişiye elbette farklılık gösterecektir. En basitinden aynı koltuk takımına sahip iki arkadaşın; yerleştirme planları çok büyük olasılıkla aynı olmaz. Hatta kesinlikle aynı olmaz. Bu da insanların her birinin yapısının, duygu ve düşüncelerinin farklı olmasından kaynaklanır.

Bir mekanda yapılmış tasarım size dekorasyonu yapan kişi hakkında fikirler verecektir. Birbiri ile zıt renkleri kullanması tezatlığını, açık renkler tercih etmesi ferahlığı sevdiğini, kahverengi tonları kullanması ahşabın ağır havasından vazgeçemediğini… Bunun gibi birçok fikir sahibi olmayı sağlamaktadır. Dekorasyon yalnızca kişiye özel; özgün tasarımlardır. Bu sayede kişiye ait soyut düşüncelerin somutlaştırılması sağlanır denilebilir.

Alıntı
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:51.