IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


5Beğeni(ler)
  • 3 Post By CeReN
  • 2 Post By Malkoçoğlu


 
 
Seçenekler Stil
Alt 01 Nisan 2020, 19:34   #1
Standart Dekorasyon Nasil Yapilir?

Bir ic ve dis mekanda goruntuyu daha iyi hale getirmek uzere yapilan suslemeler dekorasyon olarak tanimlanabilir. Insanlarin icinde bulunduklari ortami guzellestirme istegi sadece gorsel acidan zevk olarak degerlendirilmemeli, islevsel kullanim avantajlarini da icinde barindirdigi unutulmamalidir. Dogru dekorasyon yapmak icin bircok farkli bakis acisini degerlendirebilirsiniz. Mekanlarin ruhu oldugunu ve ruhsal durumumuzu etkiledigini aklinizdan cikarmayin.

1. Oda Buyuklugu ve Esya Sayisina Dikkat Edin
Kucuk bir oturma odasinin icerisine yer kalmayacak sayida esya yerlestirmek, kullanim amacina uygun olsa bile bogucu goruntu verecektir. Bu nedenle alan buyuklugunu ve kullanilacak esyalari dikkatlice hesaplayiniz. Koltuklar ve pencere arasi mesafe olmasi, aksesuarlarin gecis alanlarinda sizi engellememesi, hareket alaninizin sinirlanmamasina onem verin.


2. Duvar Rengini Dogru Secin
Koyu duvar renkleri, ortami daraltici etki yapar. Acik renklerden yana yapilacak tercihlerinizde aralara kucuk dokunuslar katabilirsiniz. Yatak odasi gibi uyku odakli alanlarda pembe, lila gibi secenekler ideal olabilir. Cocuk odalarinda daha canli tonlara yonelebilirsiniz. Sari, acik yesil, acik mavi gibi secenekleri degerlendirebilirsiniz. Calisma odalari, uzun sure zaman gecirilen oturma odalarinda kirik beyaz, krem gibi tonlar gozlerinizi destekleyecektir. Bu tur renkler dar alanlarin daha genis gorunmesine de katki saglar.

3. Renk Gecislerinde Uyumu Yakalayin
Dekorasyon yaparken her yerin benzer tonlarda olmamasina ozen gosterin. Ornegin gri renkte bir duvariniz varsa koltuklariniz mavi olabilir, kirmizi gibi canli renklerde one cikabilir. Fakat perde ve halinizin yine baskin olmayan tonlar barindirmasi gerekir. Hali, perdeler, koltuk renkleri koyuluk ve aciklik bakimindan birbirini dengelemelidir. Hepsini canli tonlarda secerseniz gozleriniz ortama girdiginiz anda yorulur ve bu mekandan aldiginiz enerjiyi de kotu etkiler. Ayni sekilde her yer sadece acik renk oldugunda da fazla yansima olabilir.

4. Depolama Alanlari Olusturun
Esya depolama alanlari bir ortamin derli toplu gorunmesi icin ideal bir secenek olacaktir. Kullanmadiginiz esyalari guzel bir goruntu haline cevireceginiz dolaplar bunda etkili olabilir. Yatak ve koltuk altlarindaki bos alanlar, ozel tasarim aynali dolaplar tercih edilebilir. Boylece yer bulamadiginiz esyalari dekorasyona dahil etmek zorunda kalmazsiniz.

5. Ortami Iyi Aydinlatin
Iyi bir dekorasyonun en onemli parcasi esit aydinlatma yapmaktir. Koselere abajur yerlestirebilir veya tavan isIklandirmasi kullanabilirsiniz. Onemli olan dengeli ve yormayan bir ortam saglamaktir. Tek bir yere odaklanan aydinlatma, ortamda bulunmadiginiz zamanlar veya uyuyacaginiz zaman ideal olabilir.

6. Acik Havada Canli Cicekler Kullanin
Balkon, bahce, kis bahcesi gibi alanlariniz varsa, buralarda canli bitkilerin dogal guzelliginden faydalanabilirsiniz. Buyuklu kucuklu ve cesitli renklerde bitki stres seviyenizi azaltmada etkili olacaktir. Konforlu alanlardan disariyi izlerken cicekleri gormek zihinsel acidan rahatlatici olacaktir. Kis bahcesi alanlarinda farkli aksesuarlari da mekana dahil edebilirsiniz. Tamamen sizin zevkinize kalmis bir durum soz konusudur.


7. Yatak Odasinda Olmamasi Gerekenler
Uyudugunuz alanda rahat bir uyku ve yenilenmis olarak kalkabilmeniz icin sizi huzursuz eden durumlari uzaklastirmalisiniz.
• Yataginizi duvara yaslamayin, cunku aksi halde hareket alaniniz kisitlanir ve bu uykunuza huzursuzluk olarak yansir. Bazi bakis acilarina gore bu durum ozel hayatinizda bazi sorunlara bile neden olabilir.
• Yatak odasinda elektronik cihaz bulundurmayin. Cunku odak noktanizi dagittiginiz zaman asil amacinizi saglikli bir sekilde yerine getirmemis olursunuz. Yatmadan once televizyon izlemek uykunuzu geciktirebilir. IsIklar zihninizi yorar.
• Aynali dolaplardan uzak durun. Kiyafetlerinizi gormek icin ayri bir boy aynasi tercih edebilirsiniz. Bunu da ayri bir alanda barindirin. Uyku esnasinda kendimizdeki gerilimleri atmak isteriz ve ayna bu gerilimleri canli tutabilir. Bu nedenle uyku kalitesini dusurdugu yaygin bir gorustur.
________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 02 Nisan 2020, 09:42   #2
Standart

Dekorasyon işi var dediler geldik


Konu Malkoçoğlu tarafından (03 Eylül 2020 Saat 07:40 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 02 Nisan 2020, 11:56   #3
Standart

Alıntı:
Malkoçoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Dekorasyon işi var dediler geldik
oo hosgeldiniz : ))

________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 01 Mayıs 2021, 18:41   #4
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Aydınlık her zaman tercihim

________________

~ E & B ~
 
Alt 30 Mayıs 2021, 10:27   #5
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

kendi evim olursa hic fazla esya koymam sanirim.
az ve öz her zaman şık durur.
insallah amin

________________

Hope. . . ✨
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:06.