IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Esrarengiz Olaylar Esrarengiz olaylara ait tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 13 Mayıs 2020, 12:28   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Adli Tip Tarafindan Cozulen 10 Unlu Vaka

Seri Katil Ted Bundy
Seri katil Ted Bundy, tahmini 30’dan fazla cinayetten sorumlu bir katildir. 1975 yilinda tutuklandiginda suclu olmasina ragmen cok az fiziksel kanitlar bulunmustur. Bundan iki yil sonra, sadece insan kacirma sucundan hukum giymistir ve Florida’ya gittiginde Colorado’da cinayet icin yargilanmis fakat buradan kacmistir. Orada, 1978’li yillarin baslarinda uc kisiyi daha oldurmus ve o yilin Subat ayinda yakalandigi zaman, bu davalardaki fiziksel kanitlar mahkum olmsi icim yeterli olmustur. En onemlisi, kalca uzerindeki bir isirik izinin eslesmesidir kurbani Lisa Levy’nin Bundy’nin kendine ozgu, carpik ve yontulmus dis izlerine rastlanmistir. Ayrica minibusunde kizin kiyafetleriyle eslesen liflere dayanan 12 yasindaki Kimberly Leach cinayetinden de suclu bulunmustur. Bununla birlikte Bundy 1989 yilinda oldurulmustur.

Lindbergh Kacirma
1 Mart 1932 yilinda unlu havacinin 20 aylik oglu Charles Lindbergh Jr. kacirilmis ve 50.000 dolarlik bir fidye odenmesine ragmen cocuk asla geri donmemistir. Cesedi Mayis ayinda evinden sadece birkac mil uzakta bulunmustur. Fidye odemesinde kullanilan faturalarin dolasimini takip eden yetkililer, garajinda 14.000 dolardan fazla parayla bulunan Bruno Hauptmann’u suclu olarak yakalamislardir. Hauptmann paranin bir arkadasina ait oldugunu iddia ederken, el yazisi analistlerinden gelen onemli tanikliklar fidye notlarindaki yazimiyla eslesmistir. Ek adli arastirmalar, Hauptmann’in cati katindaki ahsap parcayi, kaciranlarin cocugun yatak odasi penceresine tirmanmak icin insa ettikleri merdiven ile karsilastirdiklarinda ayni malzeme oldugunu tespit etmislerdir. Bununla birlikte Hauptmann 1936 yilinda mahkum edilerek idam edilmistir.



Atlanta Cocuk Cinayetleri
1979 ve 1981 yillari arasindaki iki yillik bir donemde 29 cocuk, neredeyse tum cocuklar bir seri katil tarafindan bogularak oldurulmustur. Polisler, birkac gun sonra bir cesedin bulundugu bolgeden uzaklasirken, diger cesetlerin atildigi ve Wayne Williams’i tutukladigi yerel bir nehri belirlemistir. Polisler cesedi oraya biraktigina dair kanitlar sahitler bulamamistir fakat davalari buyuk olcude kurbanlarda bulunan liflerden toplanan adli kanitlara dayanmistir. Toplamda, Williams’in evinden, araclarindan ve hatta kopeginden gelen yaklasIk 30 cesit lif bulunmustur. Atlanta polisi Williams’in cocuk cinayetlerinden en az 22’sinden sorumlu oldugunu aciklamasina ragmen, 1982 yilinda iki yetiskin kurbani oldurmekten suclu bulunmus ve omur boyu hapis cezasina carptirilmistir.

Howard Hughes Hoax
1970 yilinda yazarlar Clifford Irving ve Richard Suskind, kotu sohretli ve munzevi milyarder Howard Hughes’un otobiyografisini olusturmak icin bir plan hazirlamislardir. Hughes’un kitabi kinamak icin saklanmaktan asla cikmayacagini varsayarsak, planlarinin kusursuz oldugunu hissetmislerdir. Irving, Hughes’un yasam oykusunu yazmak icin kendisine yaklastigini ve sadece yazarla yazismak istedigini iddia ederek yayinci McGraw-Hill’e gitmistir. Delil olarak Irving, Hughes’dan geldigini iddia ettigi sahte mektuplar yazmistir. McGraw-Hill kabul etmis ve kitabi yayinlama hakki icin 765.000 dolar odemistir.
Bununla birlikte, kitabin sozu kamuoyuna duyuruldugunda, Hughes gazetecileriyle yanlis olarak kinamak icin temasa gecmistir. Kamuya gorunmek istemeyen milyarder, gazetecilere sadece telefonla konusmustur. Boylece, konusmacinin gercekten Howard Hughes olup olmadigini belirlemek icin ton, ses perdesi ve ses seviyesini olcen spektografik seslendirme analizi yapilmistir. Bir el yazisi uzmani daha once Irving’in taklit ettigi notlara kandirilmis olsa da, ses analisti konusmaciyi Hughes olarak dogru bir sekilde tanimlanmistir. Irving, kitap yayinlanmadan once ortaya cikmis ve itiraf etmistir. 17 ay hapis ve Suskind ise bes ay hapis yatmistir. Irving daha sonra, 2008 yilinda onemli bir sinema filmi haline gelen The Hoax semasi hakkinda bir kitap yazmistir.

Gece Avcisi
Haziran 1984 ve Agustos 1985 yillari arasinda, Guney Kaliforniya Gece Avcisi olarak adlandirilan seri katil kurbanlarin evlerine gece uyurken girmis ve 13 kisiyi oldurmustur. Vatandaslarin yuksek alarma gecmesiyle, gozlemci bir genc 24 Agustos 1985 yili gecesi mahallesinde araba surdugu supheli bir araci fark etmistir. Plakasini yazmis ve polise haber vermistir. O kadar ki Gece Stalker’in son saldirisi o gece o bolgede gerceklesmistir ve bu yuzden polis arabayi takip etmistir. Terk edilen aracta polis icinde onemli birkanit bulunmustur, bu kanit bir parmak izidir. Yeni bilgisayar sistemi kullanan arastirmacilar, baskiyi hizla 25 yasindaki Richard Ramirez ile eslestirmislerdir ve medyada yaymislardir. Bir hafta icinde Ramirez yerel vatandaslar tarafindan taninmis ve yakalanmistir. Bununla birlikte olum cezasina carptirilmistir.

Makineli Tufek Kelly
George Makineli Tufek Kelly, Yasak doneminde kacirma ve silahli soygunda yer alan kotu sohretli bir sucludur. 22 Temmuz 1933 yilinda, o ve baska bir adam, zengin Oklahoma Sehri petrol adami Charles Urschel’i kacirmistir. Bir dizi fidye notu ve iletisimden sonra, bugune kadar bir kacirma olayinda odenen en buyuk miktar olan 200.000 dolarlik bir fidye odenmistir. Urschel dokuz gun sonra zarar gormeden serbest birakilmistir. Petrolcu, esaret sirasinda her ayrintiya dikkat etmis ve hepsini polisle iliskilendirebilmistir. Gozu kapali olmasina ragmen, gece gunduz anlatabilmis ve gunun saatlerini ucaklarin yukarida uctugunu duydugunu tahmin edebilmistir. Ayrica bir firtinanin tarihini, saatini ve ciftlik evi oldugu varsayiminda duydugu hayvan turlerini de anlatmistir. Anilarini kullanarak, Kelly ve cetesini kacirma olayina gercekten baglayan sey, Urschel’in parmak izleri olmustur, bu da evde olabildigince cok esya olmasidir. Kelly, 1954 yilinda omur boyu hapis cezasina carptirilmistir.

Green River Killer
Green River Killer, 80’lerde ve 90’larda Washington eyaletindeki Green River boyunca en az 48 ama muhtemelen 90’a yakin bir cinayetten sorumlu tutulmustur. Katliamlarin cogu 1982-83 yillarinda meydana gelmis ve kurbanlarin neredeyse hepsi hayat kadiniymis. Polisin 1983 yili gibi erken bir tarihte tanimladigi suphelilerden biri, hayat kadinlari sIk sIk ve kotuye kullanma oykusu olan Gary Ridgway’di. Bununla birlikte, 1987 yilinda Ridgway’den DNA ornekleri toplasalar da, mevcut teknoloji kurbanlarin oldurdugune dair kanitlanamamistir. Yeni DNA tekniklerinin 2001yilina kadar Ridgway’i suclayan kanitlarin yeniden incelenmesini tesvik etmemistir. Tutuklanmis ve daha sonra itiraf etmistir. Ridgway, olum cezasindan kurtulmus olmasi karsiliginda 48 cinayet suclanmis, daha sonra teyit edilmeyen daha da fazla itirafta bulunmustur. Sartli tahliye imkani olmaksizin omur boyu hapis cezasina carptirilmistir.



BTK Katili
BTK (Baglama, Iskence, Oldurme) Katil, 1974-1991 yillari arasinda Wichita, Kansas bolgesini terorize eden ve bu donem boyunca 10 kisiyi olduren bir seri katildir. Katil medyanin dikkatini cekmis ve arastirmacilarla alay ederek yerel gazetelere ve TV istasyonlarina mektup gondermistir. 2004 yilinda bir dizi iletisim ile yeniden ortaya ciktiginda, Wichita Eagle’a bir bilgisayar disketi gondermeyi secmistir. Adli analistler, diskteki silinen verileri Wichita’daki Christ Lutheran Kilisesi’nde Dennis adinda bir adama kadar takip etmislerdir. Polisin buldugu deliller sonucunda itiraf etmis ve omur boyu hapse mahkum edilen Dennis Rader’i tutuklamasi uzun surmemistir.

Jeffrey MacDonald
17 Subat 1970 yili sabahinin erken saatlerinde Ordu doktoru ailesine Jeffrey MacDonald saldiriya ugramistir, doktorun hamile esi ve iki genc kizi coklu bicak yaralarindan olmustur. MacDonald, dort supheli oldugunu iddia ettigi seyden dolayi yaralanmistir, ancak sadece kucuk yaralarla hayatta kalmistir. Suphe, katil oldugunu oneren sahnedeki fiziksel kanitlara dayanarak derhal doktorun hikayesine atilmistir. Ancak Ordu, sorusturma tekniklerinin kalitesinin dusuk olmasi nedeniyle davayi dusurmustur. Birkac yil sonra, MacDonald bir sivil mahkemede yargilanmistir. Katillerden kurtulmak icin kullandigini iddia eden doktorun pijama ustunun 48 puruzsuz, temiz delige sahip oldugunu dogrulayan adli bir bilim adami tarafindan onemli kanitlar saglanmistir, boyle bir ucucu saldiri icin cok puruzsuz kanitlardir. Dahasi bilim adami, MacDonald’in karisinin 48tam olarak bicaklanmasi 21 itme ile kolayca olusturulabilecegini belirtmistir. Delikler bile yaralarinin deseniyle eslesmis, bu da pijama ustunun bicaklama sirasinda daha once uzerine yatirildigini ve doktor tarafindan kendini savunmada kullanilmadigini dusundurmustur. Bu olay mahallinin yeniden insasi MacDonald’in 1979’daki mahkumiyetinde cok onemli delillerdir. Uc cinayetten omur boyu hapse mahkum edilmistir.

John Joubert
1983 yilinda iki ogrenci cinayeti Omaha, Nebraska bolgesini sarsmistir. Cocuklardan birinin cesedinin, mufettislerin tespit edemedigi bir tur iple bagli oldugu bulunmustur. Bir okulu kesfeden esrarengiz bir adamin liderligini takip ederken, suphelinin plakasini yerel Hava Kuvvetleri ussunde bir radar teknisyeni olan John Joubert’e kadar takip etmislerdir. Esyalarinda cinayette kullanilan sira disi olana (Korece oldugu ortaya cikan) bir ip bulunmustur. DNA analiz teknolojisi henuz bir secenek olmasa da, ipin asiri nadir olmasi Joubert’in itirafina yol acmak icin yeterli olmustur. Ayrica, magdurlardan birinin saclari Joubert’in arabasinda bulunmustur. Cocuk katil, Maine’de, dislerinin 1982 yilinda oldurulen bir cocukta isirik izleriyle eslestigi tespit edildiginde ucuncu bir cinayetle baglantili oldugu kanitlanmistir. Joubert, uc cinayetten de suclu bulunmus ve 1996 yilinda elektrikli sandalyede oldurulmustur.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:07.