IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Esrarengiz Olaylar Esrarengiz olaylara ait tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 06 Ekim 2023, 19:36   #1
Muhsin YAZICIOĞLU
Stolichnaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Bitlisli BELKIS

Kimi zaman etrafımızda korkunç olayların anlatıldığına tanık oluruz. Bu hikâyelerin efsane mi yoksa gerçek mi olduğuna ise şüpheyle yaklaşırız. Bu içeriğimizde Türkiye'de yaşandığı iddia edilen, tüyler ürpertici bir olayı ele alacağız. Gelin, Bitlis'te çocukların sakat doğmasına neden olan büyücü Belkıs Ana'nın gizemini detaylıca inceleyelim ve anlatılanların efsane mi yoksa gerçek mi olduğuna siz karar verin.

Bitlis'te hastalıklı olarak dünyaya gelen, gizemli bebeklerin sırrı neydi?

Uzun yıllar önce Bitlis'in bilinmeyen bir köyünde doğan bebeklerin hepsi hastalıklı olarak dünyaya geliyordu. Köylüler bu durumun sebebini bir türlü anlayamıyordu. Burada doğan bebeklerin bazılarının elleri ve ayakları yoktu ama işin asıl korkunç tarafı, dünyaya gelen bebeklerden bazılarının tek gözlü olarak doğmasıydı. Üstelik bebeklerin derileri tıpkı yılan derisine benziyordu.

Köylüler, bebeklerin hasta doğmasının sebebini köyün üzerinde bir lanet olabileceğine bağladı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Her bebeğin hasta doğması, köylülere üzerlerinde bir lanet ya da büyü olduğunu düşündürdü. Bu durumun önüne geçmek isteyen köylüler, soluğu Bitlis'in meşhur büyücüsü Belkıs Ana'nın evinde aldılar. Görünüşü ile korku salan bu kadına durumu anlatan köylüler, ondan çaresizce yardım istediler.

Olaya tanık olan köylülerden birinin anlattıkları kayıtlara geçti.

Belkıs Ana'yı yalnızca uzaktan gördüğünü belirten tanık, 'Onun ne kadar mübarek olduğunu gördüm.' diyordu. Bir gün hastalıklı doğan bir bebeği Belkıs Ana'ya götüren köylüler, Belkıs Ana'nın bahçesinde toplandılar. 15-20 kişilik bu grup, ellerinde Kur'ân-ı Kerim ile Belkıs Ana'nın ağzından çıkan ayetleri tekrar ettiler. Köylüler ayeti okurken Belkıs Ana, gözleri olmadan dünyaya gelen bebeğin olmayan gözlerine garip şekiller çizdi ve Arapça bir şeyler karaladı. Ardından yüksek sesle bağırmaya başladı. Belkıs Ana'nın gerçekleştirdiği ayinle bir gölge, beşiğin yanına doğru geldi ve bebeği beşikten alıp oradan uzaklaştı. Herkesin çığlık çığlığa bağırdığı bu olay, tanığın anlattıklarına göre resmî olarak kayıtlara geçti.

Belkıs Ana, köylülere, işledikleri günahlardan ötürü hasta çocuklar dünyaya getirdiklerini söyledi.

İddiaya göre Belkıs Ana; köylülere yardım edebileceğini söylüyordu ve onların dünyaya hasta çocuklar getirmelerinin nedenini, kendilerinin işledikleri günahlara bağlıyordu. Bu nedenle köylülerden, çocuklarını kendisine getirmelerini istemişti. Gölgenin kaçırdığı bebeklerden birinin babası, konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 'İki çocuğumuz oldu. Birinin elleri ve kolları yoktu, diğerinin derisi yılan derisine benziyordu. Belkıs Ana bizden para talep etmedi. Yılan derisine benzeyen çocuğumuzu aldı ve domuz kesip derisini yüzmemi, sonra deriyi ona götürmem gerektiğini söyledi. Bebeği domuz derisine sardı ama sonrasında bebeği gölge alıp götürdü. Domuzdan akan kanı ise her yatsı namazından sonra bir kaşık içmemiz gerektiğini söyledi. Domuz kanını içtiğimiz her gece evde koşturan ayak sesleri duyuyorduk.'

İddiaya göre Belkıs Ana bu ayini sürekli gerçekleştiriyordu.

Anlatılanlara göre gölge, birçok kez bebekleri alıp götürdü ancak bebekleri kaçırılan köylüler yıllar geçse de hastalıklı çocuk doğurmaktan kurtulamadılar. Bunun üzerine yeniden Belkıs Ana'nın evine giden köylüler, gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler. Belkıs Ana'nın evi sanki asırlardır kullanılmamış gibiydi hatta o evde birinin yaşam izleri bile yoktu. Bu olayın ardından birçok kişi köyü terk etti.

Köylüler, kadının dolandırıcı olduğunu düşünüp jandarmaya haber verdiler.

Olay yerine gelen jandarma, köyde derin bir araştırma yapmaya başladı fakat araştırma sonucunda Belkıs Ana diye birinin varlığına rastlamadılar. Hakkında hiçbir bilgiye ulaşılamayan Belkıs Ana'nın kimliği bu yüzden tespit edilemedi. Olaya tanık olan köylüler, Belkıs Ana'nın çocuk sahibi olmayan insanlara yaptığı büyüler yüzünden onun insan suretinde bir cin olduğunu düşündüler. 1960'lı yıllarda yaşanan bu olayda gölgeler tarafından yutulan bebeklere ne olduğu hâlâ bilinmiyor.

Kaynak : onedio.com
 
Alt 08 Ekim 2023, 14:31   #2
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Tövbe
Okurken ürktüm

________________

Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu..
Sever, kırılır, küser..
Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler...
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:15.