IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Esrarengiz Olaylar Esrarengiz olaylara ait tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By dae
  • 1 Post By dae


 
 
Seçenekler Stil
Alt 26 Mart 2022, 21:12   #1
dae
Les yeux sans visage
dae - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart U F O’LAR WASHINGTON DC’DE

U F O’LAR WASHINGTON DC’DE

Senato binası üzerinde fotograflanan UFO’lar, WDC-1952

1952 yılı resmi makamların UFO’lara olan ilgisinde bir dönüm noktasıdır, çünkü o yıl 19-20 Temmuz ve 26-27 Temmuz tarihlerinde Amerika’nın başkenti Washington UFO’ların istilasına uğramıştır. Yerden de gözlemlenebilen bu cisimler, Capitol Senato Binası ve Beyaz Saray’ın üzerindeki korunan hava sahasının yakınlarından geçmekteydiler. Hava Kuvvetleri UFO’ları takip etmeleri için olay yerine jet uçakları göndermiş fakat uçaklar olay yerine vardıklarında UFO’lar aniden olağanüstü hızlarda ortadan kaybolmuşlardır..
Washington DC olayları sırasında hem radar gözlemleri hem de binlerce sivil şahıs gözlemleri rapor edilmiştir. Bu iki UFO olayından ilki 19 Temmuz Cumartesi günü gece saat 11.40 sularında, Washington Ulusal Havaalanı’ndaki hava trafiği denetleyicilerinin radar ekranlarında yavaşça hareket eden yedi cisim görmesiyle başladı. Cisimler havaalanından yaklaşık 15 mil uzakta bulunuyor ve saatte 100-130 mil hızla gidiyorlardı. Kontrol kulesi de bu cisimleri görmüş fakat tanımlayamamıştı. Yer personeli, turuncu renkte parıldayan ışıklar gördüklerini söylüyordu. Kısa bir süre sonra radar operatörleri daha büyük bir sürprizle karşılaştılar: Cisimlerden biri, hiçbir uçağın yapamayacağı bir hareket yaparak aniden 90 derece döndü. Saatte 100 mil hızla giden bir başka cisim ise sadece 5 saniye içinde rotasını tamamen ters yöne çevirdi. Cisimlerden bir diğeri, 2 millik bir mesafeyi bir saniyede gitti ki bu saatte 7,000 millik bir hıza işaret ediyordu. Herkesi bir telaş almıştı.

U F O’LAR WASHINGTON DC’DE

Üstteki fotografın yakın planında UFO’lar

Benzer cisimler, yakınlardaki Andrews Hava Kuvvetleri Üssü’nün radarında da görülmekteydi. Hava Kuvvetleri’ne bağlı Hava Savunma Birlikleri radar gözlemlerinden gece saat 3.00’de haberdar oldular ve durumu araştırmak için olay yerine iki tane radar donanımlı jet gönderdiler. Olay yerine varan jetler olağandışı hiçbir şeye rastlamadılar ve geri döndüler. Fakat jetlerin oradan ayrılmasıyla birlikte cisimler tekrar radar ekranlarında belirdiler ve gün doğumuna kadar da orada kaldılar.

Neyse ki tüm bu cisimler halkın çoğunluğu daha uykudayken kayboldular. Fakat sabah olayın duyulmasıyla birlikte bir panik dalgası yayıldı. Pazartesi günü LIFE dergisi “Washington Semalarında Hayalet Gösterileri” manşetiyle çıkacaktı.

U F O’LAR WASHINGTON DC’DE

Bu önemli olay birçok Ulusal ve Uluslararası basında manşetten duyuruldu

Hava Kuvvetleri, bu gelişmeler üzerine Yüzbaşı Edward J. Ruppelt’i olayı araştırması için Washington’a gönderdi. Araştırma sonucu dikkate değerdi: Yüzbaşı Ruppelt, görülen cisimlerin UFO olduğu sonucuna varmıştı. 24 Temmuz 1952’de, dönemin Amerikan Başkanı Harry S. Truman ve Genelkurmay Başkanı Omar Bradley UFO’lara resmi olarak savaş ilan ettiler. Bradley açıklamasında şöyle diyordu: “Savunma Bakanlığı, Başkan Truman’ın emirleri uyarınca, kendilerine yere inmeleri gerektiği bildirildiği halde inmeyi reddeden tüm UFO’ları vurma emri vermiştir.”

Fakat daha herşey sona ermemişti. Olaydan bir hafta sonra, 26 Temmuz gecesi, Ulusal Havaalanı’ndaki radarlar bir grup tanımlanamayan cismin güneye doğru yol aldığını gösterdi. Sayıları 6 ila 12 arasında değişen UFO’lar, akşam saat dokuzdan itibaren Washington semalarında benzer manevralar yapmaya başlamışlardı. Cisimler Andrews Hava Üssü radarlarında da görünmekteydi. Üstelik bu kez, Ulusal Havaalanı’na gelen ve havaalanından ayrılan uçakların pilotları da gökyüzünde olağandışı cisimler gözlemlediklerini bildirmekteydiler. Bu cisimler, kontrol kulesinden de net bir şekilde gözlemlenebiliyordu. Olayı araştırmak üzere tekrar jetler gönderildi, fakat ilk olayda olduğu gibi, cisimler jetler geldiğinde radar ekranından kayboluyor, jetler geri döndükten sonra ise tekrar ortaya çıkıyorlardı.

Jet pilotlarından biri olan William Peterson, olayın ertesi günü yaptığı basın toplantısında şu açıklamayı yaptı: “Onlarla (UFO’lar) yaklaşık 1,000 feet yükseklikte temasa geçmeye çalıştım, fakat radar operatörleri bizi başka yerlere yönlendirdiler. Etrafta bir çok parlak ışık vardı. Maksimum hızla gitmeme rağmen onlara yaklaşamıyordum. Sonunda onları kovalamayı bıraktım çünkü yakalanmaları imkansızdı. Rotam üzerindeki diğer cisimlere yöneldim. Daha sonra yaklaşık 10 mil uzakta bulunan tek bir parlak ışığın peşine düştüm, fakat oraya varmama 2 mil kala cisim inanılmaz bir hızla kayboldu.”

Halk panik içindeydi. Başkan Truman’a tüm ülkeden, verdiği emirleri protesto eden telgraflar yağıyordu. Bunun üzerine Hava Kuv. İstihbarat Başkanı General Stamford hemen bir basın toplantısı yaptı ve Washington semalarındaki tanımlanamayan cisimlerin, ısı değişimlerinden kaynaklanan olağandışı bir radar karmaşası olduğunu söyledi. Her ne kadar cisimleri gözlemleyen radar operatörleri ve binlerce tanık bu resmi açıklamayı kabul etmedilerse de toplantı amacına ulaşmış ve panik yatışmıştı.

Yüzbaşı Edward Ruppelt ve Hava Kuv. İstihbarat Başkanı Orgeneral Stamford

1952’deki UFO dalgası, birçok bilim adamı ve hükümet görevlisini UFO’ların ciddiye alınması gerektiğine ikna etmiştir. Dönemin İngiltere Başbakanı Winston Churchill, İngiliz Savunma Bakanı’na bir mektup yazarak uçan dairelerle ilgili bütün bu gelişmelerin ne anlama geldiğini sormuştur. İngiliz Devleti’ne ait resmi kayıtlar, İngiltere’nin Washington olayını takiben UFO’lar hakkında resmi bir soruşturma başlattığını ve Kraliyet Hava Yolları (RAF) pilotlarının UFO deneyimleri hakkında konuşmamaları konusunda uyarıldığını göstermektedir. UFO’lara karşı bir savunma stratejisi oluşturmak amacında olan Churchill, bazı üst düzey yetkililerini bilgi almak üzere Washington’a göndermiştir.

1952 yılı, UFO Gerçeği’ nin resmi makamlarca da onaylandığı yıl olması bakımından büyük önem taşımaktadır. Tüm bu olaylar yetkililerin ve halkın UFO’ları ciddiye almaya başlamasını sağlamıştır.

U F O’LAR WASHINGTON DC’DE

alıntıdır.
________________

 
Alt 26 Mart 2022, 21:18   #2
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

bi ara takmistim bu konuya neler neler okuyup izlemistim
o alienler bir gün buraya geleceeeek

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 26 Mart 2022, 21:20   #3
dae
Les yeux sans visage
dae - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] senin için ufo abi diyorlar. Doğru mu ??

________________

 
Alt 26 Mart 2022, 21:21   #4
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
dae Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] senin için ufo abi diyorlar. Doğru mu ??
karar ver.

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 04 Mayıs 2022, 22:27   #5
Farklının Farkını Farklılar Fark Eder
Klaus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

inanmayın ya yok ufo filan

________________

whynot?
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:47.