IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Esrarengiz Olaylar Esrarengiz olaylara ait tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

2Beğeni(ler)
  • 2 Post By eLfida


 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Mart 2020, 13:22   #1
Ponçik hanım
eLfida - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Sakarya'daki Büyülü Köy

1921 yılında Sakarya'da yaşanan hikayeye göre bir köyde açıklanamayan olaylar başlayınca köyün 117 hanesi köyden kaçar. İddiaya göre köyü cinÎ varlıklar basmıştır. Sebebi ise Arapçada 'savunucu' anlamına gelen azem büyüsünün yapılmış olmasıdır. Söz konusu hikaye Azem adlı filme de konu edilmiştir.
Sakarya'daki Büyülü Köy

Sakarya büyülü köy hikayesi, bir asır önce, 1921 yılında, 117 haneli köyün boşaltılmasına neden olan bir hikâye. Bu hikayeye baktığımızda korkmamamız işten bile değil. Öyle ki, köy halkı yaşadıklarının ardından yuvalarını terk ederek bu köyü yalnız bırakmışlar. Tabii buna yalnız bırakmak denirse!

1921 yılında Sakarya’da yaşanan olayda köylüler sık aralıklarla geceleri çığlık sesleri duymaya başlamış. Köyün kendi sessizliğini ve hanelerin birbirini yakından tanıdığını düşünürsek bu gizemli çığlıklar herkesin ilgisini çekmiş. Bir süre sonra köyün hayvanları hastalanıp ölmeye başlamış. Nedeni bilinmez bir biçimde telef olan hayvanlarını kaybeden köylüler neler olduğuna bir anlam verememiş. Köy halkı arasında anlaşmazlıklar da peyda olmuş. Köylü bir birine kin gütmeye, kavga etmeye başlamış. Aynı zamanda köyün toprağı da verimsiz bir hâl almış. Köylüler ne hayvancılıkta ne de ekilen ürünlerden mahsul alamamaya başlamış. Tabii olayların seyri bununla da kalmamış.

Sakarya Büyülü Köy
Köyün hamile kadınlarının da ard arda düşük yapması yaşananların iyiden iyiye kendini belli etmesine neden olur. Köylülerden birinin 5 yaşındaki kız çocuğu ortadan kaybolur. Günlerce her yerde çocuk aranır ancak hiçbir yerde bulunamaz. Bir süre sonra ansızın gece yarısı çocuk evinin kapısını çalar, ailesi çocuğu görünce hayretler içerisinde kalır çünkü saçları kazınmış ve gözleri kör olmuştur. Ayrıca çocuk çok iyi derecede Latince konuşmaya başlamıştır. Bunun doğal yollarla muhtemel olmaması köy halkını dehşete düşürür ve köylüler yaşadıklarını bir bir hatırlar. Son zamanlarda yaşadıkları bu olayların büyüklüğü ve açıklanamaz olması onları buradan gitmeye iter.

Sakarya'daki Büyülü Köy

Sakarya Büyülü Köy ‘de Yaşanan Son Olaylar
Yaşanan bu son olayın ardından köyün 117 hanesi köyden kaçar. Köylülere göre çocuğu cinler kaçırmıştır. Sebebi ise çocuğun ölen babannesinin büyücü olduğu ve cinlerle bir anlaşma yaparak çocuğu cinlere adak olarak adamış olmasıdır. Bir başka söylentiye göre de biri köye büyü yapmıştır. Köye giren hayvanların dahi sağ çıkamaması ve ekilen ürünlerin tutmaması bu düşünceleri destekler. Anlatılana göre köye dönemin birinde bir cami imamı girmiş ve konuşma yetisini kaybetmiş bir şekilde Sakarya Büyülü Köy ’den çıkmıştır.
________________

 
Alt 10 Mart 2020, 13:52   #2
Guest
Beatrice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

hemde sakarya hımm ;beyin

 
Alt 10 Mart 2020, 14:03   #3
Banlı Üye
Allecra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

peki benim bundan niye haberim yok
of baba hiç bişeyini bilmiyorum memleketimin ;uzl

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:52.