IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Mayıs 2021, 18:13   #1
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Metroseksüel erkek olmak ?

[IMG][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][/IMG]

Metroseksüel kelimesinin kökeni 90’lı yıllara dayanıyor. O yılların bakımlı erkeklerine biraz da alaycı bir bakışı simgeliyor. Metroseksüel kelimesinin dünya çapında şimdiki anlamıyla yaygın biçimde kullanılmaya başlanması ise milenyum sonrasını buluyor. Sözcük ve temsil ettiği erkek profili bu dönemde ülkemizde de dikkat çekmeye başlıyor. Dilimize girdiği ilk zamanlarda cinsel tercihlere yönelik bir anlam çağrıştırdığı için erkeklerin çekindiği bir kelime olsa da, metroseksüellik zamanla olumlu anlamlarıyla öne çıkan ve kadın erkek herkes tarafından benimsenen bir tarzı yansıtmayı başarıyor. Bakımlı ve estetik görünmenin erkekler için de kaçınılmaz olduğu bir zamanda “metroseksüel erkek kimdir, ne giyer, ne yer, ne içer?” gibi soruların önemi her geçen gün artıyor.

Metroseksüel Erkeğin Özellikleri
Metroseksüel erkekler, genellikle bıyıksız ve sakalsız, en fazla kirli sakallı bir stili benimsiyor.
Metroseksüellik, 20 sene gibi bir zaman dilimi içerisinde yeni anlamlar kazanarak bugünkü tanımına ulaşıyor. Bugün metroseksüel erkek olarak anılmak için kişinin, gerek fiziksel gerekse zihinsel olarak kendini belli düzeyde donatmış olması gerekiyor.
Metroseksüel erkek; kişisel bakım, güzel kokmak, güzel giyinmek gibi kavramları hayatının vazgeçilmez alışkanlıkları arasına sokuyor. Parfüm kullanmak, cilt bakımını aksatmamak, vücut bakımını önemsemek, düzenli olarak manikür ve pedikür yaptırmak metroseksüel erkek için olmazsa olmazlar arasında yer alıyor.
Metroseksüel bir erkeğin, her zaman ve her koşulda formda görünmeyi başarması gerekiyor. Göbekli, hantal, düşük omuzlu, adalesiz erkeklerin bu unvanı kazanması ne yazık ki pek mümkün olmuyor. Bu noktada metroseksüel adayı erkeğin hayatına diyet ve spor kaçınılmaz olarak giriyor. Hedeflediği formu tutturmak ve orada kalabilmek için diyet yemek alışkanlıkları, günlük hayat ne kadar yoğun olursa olsun sporu rutininin bir parçası haline getirme kararlılığı, metroseksüel erkeğe hayli yakışıyor.
Daima formda bir vücuda sahip olan erkek için giyinmek de kusursuz bir dış görünüşün önemli bir adımı olarak ortaya çıkıyor. Bakımlı ve sağlıklı görünümünü tamamlayan birbirinden şık ve kentli kombinler metroseksüel erkeğin giyimdeki tarzını tanımlıyor. Yüzük ve küpe gibi aksesuarlar da bu kategorideki erkekler için tercih edilebilir parçalar arasında yer alıyor.
Bakımlı saçlar, metroseksüel erkeğin diğer bir özelliği olarak karşımıza çıkıyor. Biçimli kesilmiş ve güzelce şekil verilmiş saçlar bakımlı bir cildi tamamlayarak erkeği hedeflediği çekiciliğe bir adım daha yaklaştırıyor. Bıyık ve aşırı uzun sakallar metroseksüel erkeğin kitabında kendine yer bulamıyor. Metroseksüel erkekler, genellikle bıyıksız ve sakalsız, en fazla kirli sakallı bir stili benimsiyor.
Metroseksüel erkek, kadınsı yanlarını vurgulamaktan çekinmiyor ancak söz konusu vurgunun da bir sınırı olduğunu unutmamak gerekiyor. Örneğin; makyaj bu noktada metroseksüel erkeklerin bile büyük oranda uzak durduğu bir uygulama olarak kabul ediliyor.
Metroseksüel erkek, dış görünüşünde yakaladığı başarılı görüntüyü ve imrenilesi stili konuşmasıyla da tamamlıyor. Büyük oranda eğitimli olan metroseksüel erkekler, konuşmaya başladığında fiziksel çekiciliğine çekicilik katmayı başarıyor. Okumayı seven, bilgili, kültürlü, sosyal yönü kuvvetli kişiler, gerçek metroseksüeller olarak kabul ediliyor.


Alıntı..
________________

Metroseksüel erkek olmak ?
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:15.