IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sim
  • 1 Post By BoSs


 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Haziran 2020, 11:31   #1
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart İstediği Yolda İlerleyen Erkek

Çekici erkek, yaşam tarzını nasıl kurmalı? Bu yazıyı yazmadan önce kendimce düşünüyordum. Hedeflerim için belirli bir programım varken, bazı günler yolumdan sapmam ve beni bir yere getirmeyecek eylemlerde bulunmam canımı sıkıyor.

David Deida’nın bahsettiği üstün erkek modelinin bir parçası da şudur: Erkek, hiçbir zaman yolundan sapmamalı, hedefleri doğrulusunda ilerlemelidir. Erkeği güçlü kılan özelliği budur. Gel gelelim ki bu, birçoğumuz için sıkıntılı bir durumdur.

Türk milleti aslında çalışkan bir millettir ama zaman içerisinde 21. yüzyıla geldikten sonra nedense çoğumuz üşengeç ve zordan kaçan bir gençlik olmuşuz. Babalarımıza veya dedelerimize baktığımız zaman, onlarda ayrı bir çalışkanlık ve disiplin görebiliyoruz. Bunun sebebi nedir? Önce disiplin kelimesinin açıklamasına bir bakalım…

Disiplin Nedir?

TDK’da geçen açıklaması şudur: “Bir topluluğun, yasalarına ve düzenle ilgili yazılı veya yazısız kurallarına titizlik ve özenle uyması durumu.” Buradaki topluluğun erkek olduğunu düşünelim ve her erkeğin kendince yasaları vardır. Kimseyi standartlarının dışına çıkarmaz ve sınırlarını her hangi birisi çiğnediğinde, sonucunu erkek olarak kendisi verirsin.

Her erkeğin bir de düzeni vardır. Hedeflerine ve istediklerine ulaşmak için kendine bir plan çizmiştir ve bu düzenin dışına çıktığında hedeflerinden ve asıl yolundan sapmış olur. Yolundan saptığı anda gücünü kaybedeceğinin kendisi de farkındadır. Bu durumu hangimiz isteriz ki?

Eskilerle karşılaştırdığımızda, en büyük farkımız şudur: Onlar, çok zor olan eylemleri yapmak zorundaydılar. İstemeseler bile başarmak zorundaydılar. Belirli bir düzenleri vardı. Belki her gün sırtına bir yük alıp, götürmesi gereken yere taşıyordu. Babası çalışmak için bilmem kimin yanına gönderiyordu. Sence bir çocuk bunları devamlı yapmak ister mi?

Boş olduğu zamanlarında ise arkadaşlarıyla geçirdiği vakti o kadar güzel değerlendiriyordu ki, aradan 50 yıl geçmiş olsa dahi, arkadaşlarıyla oynadığı o oyunu, hala dün gibi anlatır.

Bugüne geldiğimizde, çoğu erkekte bir üşengeçlik var. Artık neredeyse her şey elimizin altındadır. Özellikle de Teknoloji bu disiplinsizliğin ana sebebidir fakat bu konuyu başka bir zaman ele alırım.

Kısaca, maceralarla dolu bir yaşam tarzı istiyorsan ve çekici erkek modeline ulaşma hayallerin varsa, önce disiplinli olmaya başlamalısın. Günlük yapacağın ritüelleri belirle ve hiçbirinden sapma. Arzuladığı yolda ilerleyen erkek ol!


Alinti
________________

Hope. . . ✨
 
Alt 19 Mayıs 2021, 15:35   #2
Standart

Bugüne geldiğimizde, çoğu erkekte bir üşengeçlik var
cok dogru bir tespit hakikatende

________________

No MoRe DramA
 
Alt 19 Mayıs 2021, 15:37   #3
Standart

Üşengeç olmayan erkek erkek değildir bu kadar uzun yazıyı okumaya usendigim için yorumu okudum bb:)

________________

Had bildirdik ve gittik.
 
Alt 19 Mayıs 2021, 15:39   #4
Standart

Disiplinliyiz diye yemediğimiz laf kalmadı. Robot olduk,işkolik olduk,satıcı olduk,ekici olduk,komutan olduk,müfettiş olduk. Disiplin bi yaşam şeklidir.Buda böyle biline.

________________

AY, GÜNEŞTEN DAHA GÜZEL.
 
Alt 18 Haziran 2021, 12:56   #5
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Disiplin şart.

________________

~ E & B ~
 
Alt 18 Haziran 2021, 12:59   #6
Naz
Naz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

geri kalan her şey için mastercard!

________________

Too glam to give a damn
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:24.