IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 01 Kasım 2022, 14:20   #1
Standart Bilim İnsanları “Erkekte Bu Özellikler Varsa Onu Kaçırmayın” Diyor

Bir erkeği ideal eş yapan nedir?…
Sağlıklı ve iyi görünen bir vücuda sahip olmanın karşı cinsi etkileme konusunda ne kadar işe yaradığını hepimiz biliyoruz. Fakat güzellik bakanın gözünde olduğu için buna sahip olmanın her şeye yeteceğini düşünmek sadece gösteriş meraklılarına özgü olur.

Kalıcı bir ilişki ve uzun süreli mutluluğun yolu karşılıklı empati kurmaktan geçiyor. Kadınlar doğal olarak duyguları yoğun hisseden ve algılayabilen varlıklar olduğu için erkeğin ne hissettiğini anlamakta ve empati kurmakta -erkeklere oranla- daha başarılılar. Bunun nedeni kadının doğal olarak binlerce yıllık yaşam döngüsü içerisinde çevresiyle, yani ailesiyle, çocuğuyla, etrafındaki diğer canlılarla ilgilenme rolünü üstlenmiş olması.

Erkek ise doğası gereği sürekli mücadele halinde olduğundan ve kendisini ispat etme yükü taşıdığından çoğunlukla kendisiyle ilgilenen bir varlık. (Kadınlar sürekli ayna karşısında diye tersi olduğunu düşünülür ama öyle değil işte). Bir ortama erkek girdiğinde nasıl göründüğüyle ilgilenir, kadın girdiğindeyse etrafıyla ilgilenir. İnsan soyunun hayatta kalma iş bölümüyle alakalı bir durumdur bu.

Sonuçta kadın ile erkek bir araya geldiğinde hangi tarafın empati duyusunu daha fazla geliştirmesi gerektiği anlaşılıyor. Onlarca yıldır farklı kollardan sürdürülen bilimsel araştırmaların sonucunda, erkekleri vazgeçilmez kılan 9 özellik ortaya çıkmış. Bakalım sende veya sevgilinde ne kadarı var?

1. Akıllı olmalı
Hanken Ekonomi Okulu’nda yapılan bir araştırmaya göre aklı başında erkeklerin sadakat oranı çok daha yüksekmiş. Entellektüel birikime sahip, zeki erkekler evliliğe ve evliliği sürdürmeye daha fazla meyilli oluyorlar. Sağlıklı bir ilişkinin erkeği ne kadar yücelttiğini, ayaklarını yere bastırdığını ve daha başarılı olmasını sağladığını farkedenler bu grupta. Yani erkeğin zekiyse için daha rahat edebilir.

2. Seni güldürmeli

Birlikte gülüp eğlenebileceği biriyle yaşamayı herkes ister. Hatta çoğunlukla iyi anlaşmak, çok eğlenmek ilişkiye adım atma sebebidir. Yapılan bir araştırmada espri kabiliyeti olan, güldürebilen erkeklerin ilk randevuda başarıya daha çok yaklaştığı ortaya çıkmış.

Erkeğe not: Sakın komik olmaya çalışma, çünkü ya komiksindir ya da değil. Espri yapmaya çalışan biri kadar kafa açan bir şey yoktur. Fakat kendi halinde, doğal olabilirsen, yaptığın bir sakarlık bile seni aşırı sevimli kılabilir. Doğal ol, egonu çorabına sok ve kendinle dalga geçmekte kusur görme. Kendine güven ve kendiyle barışık olmak en seksi şeydir. Şefkat duygusunu ancak böyle canlandırabilirsin.

3. Kariyerini desteklemeli
Yapılan bir çalışmada pek çok kadının kocalarının isteği yüzünden işi bıraktığı ortaya çıkmış, çünkü onlara göre kadının çocuğa bakması gerekiyor. Erkekler kadının çalışmasını desteklese de çocuğa bakmak için iş saatlerini ayarlamayı ya da fedakarlık yapmayı reddediyormuş. Bunu yapmayan bir erkeğe denk gelirsen aile içi bir voleybol takımı bile kurabilirsiniz!

4. Kendi ailesiyle ve arkadaşlarıyla ilgilendiği kadar seninkilerle de ilgilenmeli
Erkeğin kendine düşkün yapıda olduğundan yukarıda bahsetmiştik. Konu aile ve arkadaşlar olunca da iş değişmiyor. Kendininkilere çok düşkün olduğu halde eşininkileri kolayca es geçebiliyor. Böyle olunca kadının kendi sosyal yaşamını unutup erkeğinkine angaje olmaktan başka çaresi kalmayabiliyor.

Genç erkekler arasında yapılan bir araştırmaya göre erkeklerin kendi kankalarıyla yaşadığı ‘bromance’ (brother romance / kardeş romantizmi) ilişkisinin sevgilileriyle yaşadıklarına göre daha tatmin edici olduğu bulunmuş. Erkeklerin kadınlarla arkadaşlık kodlaması yapması, yani arkadaş gibi görmesi kolay olmuyor. Çünkü toplum kadını hep eş olarak işaret ediyor. Kadınlarla arkadaşlık fikriyse kimilerince zayıflık gibi algılanabiliyor. Bütün bunları aşmış ve senin çevrene de kendisininki kadar ilgi gösteren bir erkek varsa yanında, elini hiç bırakma.

5. Duygusal zekası yüksek olmalı

Çoğunlukla kadın duyguları hakkında daha rahat konuşur, buna çokça ihtiyaç duyar. Erkeklerse bu konuda zorlanır -çünkü bunun da zayıflık olduğu öğretilmiştir ve erkek gardı düşsün istemez. Bu sayede kadınlar duygusal konuları dinlemeye ve yorum yapmaya daha açıktır. Böylece erkeği iyileştirebilirler. Fakat aynısını erkeğin de kadına yapabilmesi gerekiyor. Dinleyebilmek, kulak vermek, karşındakini duymak işin sırrı…

6. Fikirlerine saygı duymalı ve ne demek istediğini anlamaya çalışmalı.
İnsanın sabit düşünceli olmasını cinsiyetle bağdaştıramayız, herkes kapalı olabilir. Fakat bir erkek her zaman haklı olduğundan eminse ve senin ne demek istediğini asla umursamıyorsa ya da anlamıyorsa bu iyiye işaret değil.

Dr John Gottman’a göre bir erkek kadının kendi üzerindeki etkisini reddediyorsa bu kendi içinde güç sorunu yaşadığını gösteriyor. Erkeğin alçak gönüllüsü ve düşüncelerine değer verenini bulursan onunla her yolu katedebilirsin.

7. İlişkiye sahip çıkmalı

Texas Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre en başarılı ilişkiler uyumluluk gözetilenler değil, korunmaya çalışılanlarmış. Yani kaba manasıyla oldurma çabası sergilenenler. Eğer taraflardan biri her tartışmada bu ilişkinin nasıl olamayacağına dair kafa yürütüyorsa, bir sonraki ilişkiyi hayal ediyorsa, o ilişkinin dayanması mümkün değil. Eğer ilişkinin sorunlarını gündeme getirmek yerine yapıcı çözümler bulmaya kafa yoran bir erkek varsa yanında, onunla aynı yastıkta kocayabilirsin.

8. Senin başarılarını kutlamalı
Başarılarının kutlanması için terfi ve maaşına zam almış olman gerekmiyor. Yogada kafanın üstünde durmayı başarmış da olabilirsin, İtalyanca düzgün pizza sipariş vermeyi de başarmış olabilirsin. Erkeğin bunları küçümsemek ya da aslında o kadar önemli olmadığını hissettirmek yerine seni motive ediyorsa sana her zaman iyi bir yoldaş olabilir demektir.

9. Senin değerlerini paylaşmalı

Hayata benzer açılardan bakmanın başarılı bir ilişki için elzem olduğu yönünde araştırmalar var. Karakterleriniz benzedikçe sorunlara da benzer şekilde yaklaşıp üstesinden gelebiliyorsunuz. Yani sosyalleşmekten çalışma yoğunluğuna, ahlaki değerlerden kendi alan sınırına kadar pek çok konuda öncelikleriniz uyumluysa, gül gibi geçinip gidersiniz!

Eğer hayatındaki erkek bunların hiçbirine sahip değilse, bu onu hemen terk etmen gerektiği anlamına tabii ki gelmiyor. Fakat senin onda ne bulduğuna iyice bakman, bu konuya kendi içinde derinleşmen faydalı olur.

Bunların hepsine sahip olan biri varsa yanında, sen de ona aynı özverileri gösteriyorsan, birbirinizi hiç bırakmayın!
Alıntı
 
Alt 01 Kasım 2022, 16:03   #2
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

İnşallah çıkar karşımıza böle biri;d
Ne diyelim;d

________________

Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu..
Sever, kırılır, küser..
Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler...
 
Alt 31 Ocak 2023, 05:35   #3
Standart

İlişkiye sahip çıkmalı yada cek git

________________

No MoRe DramA
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:31.