IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


2Beğeni(ler)
  • 1 Post By YiLDiZ
  • 1 Post By WildCat


 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Eylül 2022, 16:06   #1
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Saç Kazıtmanın Faydaları Nelerdir?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bugünlerde, saç kazıtma eskiye kıyasla daha popüler bir hale gelmiş durumda. Bunu tercih eden insanların bazıları saç büyümesini etkileyen sağlık koşullarına sahipken, bazıları sadece yeni bir görünüm istiyor. Sebebiniz ne olursa olsun, bunu yapmadan önce saçı kazıtmanın faydaları ve eksilerini göz önünde bulundurmalısınız.

Bir kere alıştıktan sonra, saçı sıfıra vurma hiç karmaşık değildir ve aslında birçok fayda sağlayabilir.

Saç dökülmesi ile başa çıkmanızı kolaylaştırır
Bildiğiniz gibi saç dökülmesi hem erkekleri hem de kadınları etkiler. Belki de azalan saç çizginizden, incelen saçlarınızdan veya düzensiz büyüyen saç modelinizden hoşlanmıyorsunuzdur. Ayrıca, alopesi areata gibi belirli sağlık koşulları da düzensiz saç dökülmesine neden olabilir. Topikal tedavileri ve diğer ilaçları deneyebilirsiniz. Ayrıca saç parçaları, peruklar ve şapkalar da diğer seçenekleriniz. Ancak tüm bunlardan bıktıysanız, saç kazıtma sizin için daha kolay bir yol olabilir.

Zamandan tasarruf sağlar
Tıraş edilmiş bir kafa, daha az saç bakımı anlamına gelir. Tarak veya fön makinesine gerek yoktur; hatta daha kısa duşlar bile alabilirsiniz.

Maliyeti azaltır

Saçlarınızı kazıtıyorsanız saç bakım ürünlerini alışveriş listenizden çıkarabilirsiniz. Üstelik saç kazıtma da genellikle kendin yap işidir, muhtemelen berber dükkanından da tasarruf edebilirsiniz.

Yeni bir görünüm sunar

Saçlarınızın istediğiniz gibi görünmediği zor günleri unutun. Bazen yeni bir görünüm moralinizi yükseltebilir. Kellik hakkındaki algılar zamanla değişir. 2012'de yapılan bazı araştırmalar, saçlarını tıraş eden erkeklerin çekici baskın özelliklere sahip olarak görüldüğünü öne sürüyor. Ayrıca saç büyümesini etkileyen bir sağlık sorunu dışında, bu geri dönüşü olmayan bir karar da değil.
Saç kazıtmak saçı güçlendirir mi?
Maalesef hayır. Bu, her şeye rağmen devam eden bir efsane. Hatta bilimsel veriler bunun tam tersini söylüyor (*). Saçı sıfıra vurmanın yeni saç büyümesi üzerinde hiçbir etkisi yok; yani saç dokusunu veya yoğunluğunu etkilemez. Saç yoğunluğu, saç tellerinin birbirine ne kadar sıkı sarıldığı ile ilgili. Yaptığınız hiçbir şey, saç derisinin altındaki canlı folikülleri etkilemez.

Saç boyası için de geçerli olan aynı prensip. Saçınızı maviye boyarsanız yeni çıkan saçlar mavi değil doğal renginizde olacaktır. Eğer uzun süre saçlarınızı kazıtır ve sonra bırakırsanız yeni saç büyümesinde bazı değişiklikler fark edebilirsiniz. Ancak bu durumda başınızı hiç tıraş etmemiş olsanız bile, saçlarınızda aynı değişikliğin yaşanacağını unutmayın.

(Alıntıdır)
________________

Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu..
Sever, kırılır, küser..
Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler...
 
Alt 18 Eylül 2022, 16:10   #2
Standart

keltos jajajaj
daha sık daha gür çıkıyo şaka bir tarafa

________________

No MoRe DramA
 
Alt 18 Eylül 2022, 16:11   #3
Standart

saç kazıtmanın hiçbir faydası yok

________________

Saç Kazıtmanın Faydaları Nelerdir?
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:45.