IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Adnan


 
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Kasım 2022, 16:25   #1
Standart Androloji Nedir ?

Androloji Nedir ?

Üroloji uzmanlığının ilgi alanlarından biri olan androloji erkek üremesi ve cinsel sağlığını konu alır. Androloji, erken boşalma, erkek kısırlığı, ereksiyon sorunları, cinsel isteksizlik, penisteki şekil bozuklukları, testis hastalıkları, sertleşememe gibi erkek cinsel sağlığıyla ilintili birçok farklı sağlık sorununu inceler, tanı koyar ve tedavi etmeye çalışır.

Androloji ve Erkek Cinsel Sağlığı Hakkında Bilmemiz Gerekenler

İlk olarak şunu belirtmek gerekir ki, kadınlar gibi erkeklerde yaşamları boyunca çeşitli cinsel sağlık problemleriyle karşılaşır. Bu durumda bunun bir sağlık sorunu olduğunu kabul etmek ve konunun uzmanına başvurmak gerekir.

Erkeklerde yaşlanmayla birlikte testosteron seviyesi düşmeye başlar. Bu süreç kadında östrojen hormonunun düşmesi ve menopoza girişle benzeştirilebilir. Ancak kadınların aksine erkeklerde testosteron hormonu tamamen yok olmaz. Ayrıca üreme hormonu kapasitesi de azalmasına rağmen halen çalışmaya devam eder. Çocuk sahibi olmak hala mümkündür. Kadınlarda ise östrojen hormonu bir noktada tamamen yok olur. Çocuk sahibi olma imkanı neredeyse tamamen ortadan kalkar.

Erkeklerde “şu yaştan sonra testosteron azalır, cinsel istek düşer, sertleşme problemi ortaya çıkar, çocuk sahibi olmak güçleşir” gibi kesin bir yorum yapmak mümkün olmasa da, 50 yaşından sonra ürolojik olarak takip önemlidir. Yıllık yapılacak bu muayenelerde erkek hem androloji açısından hem de prostat büyümesi, prostat kanseri ve diğer ürolojik hastalıklar açısından değerlendirilir.

(Alıntı)
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:09.