IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Engelli Bireyler Engelli bireyler hakkında aradığınız herşeye bu başlık altında ulaşabilirsiniz

 
 
Seçenekler Stil
Alt 12 Nisan 2021, 20:34   #1
Standart PAYLAŞ Engelliler İçin Yapılan En İyi İcatlar ve Projeler?

Engelliler İçin Yapılan En İyi İcatlar ve Projeler

PAYLAŞ        Engelliler İçin Yapılan En İyi İcatlar ve Projeler?

Türkiye’de 5 milyonu aşkın insan çeşitli sebepler ile engelli. Dünyada ise rakam tam olarak net değil ancak 1 milyarı aşkın insan çeşitli sebepler nedeniyle günlük yaşamında çeşitli engeller yaşıyor. Engelli insanlar ise eski yıllara göre daha fazla iş dünyasında yer alıyor. Ancak iş dünyasında yer almak için elbette bazı ekipmanlara ihtiyaçlar duyulabiliyor. Eğer bir engelliyseniz veya engellilere yönelik bir iş fikrini hayata geçirmeyi planlıyorsanız, bu rehberde mutlaka ilginizi çekecek engelliler için en yeni icatlara ve projelere yer vereceğiz.

Bu icatlar ve yakın zamanda hayata tam olarak geçirilmesi planlanan projeler size ilham sağlayabilir. Engellilere yönelik yapılacak herhangi bir girişim için çok kolay destek bulunabiliyor.

>Braille akıllı telefon

PAYLAŞ        Engelliler İçin Yapılan En İyi İcatlar ve Projeler?

Akıllı cep telefonları artık hayatımızın bir parçası konumunda. Ancak akıllı cep telefonlarını kullanmak için gözlere ihtiyacımız var. Tam bu durumda harekete geçen OwnFone adlı şirketin geliştiricileri, Braille akıllı cep telefonunu hayata geçirdi. Telefon genel olarak Braille kabartmalı tuşlar ile üretildi ve gelen mesajları da yine Braille alfabesine çevirerek kullanıcıya sunma fırsatı da sağlıyor.

>Firefly Upsee

PAYLAŞ        Engelliler İçin Yapılan En İyi İcatlar ve Projeler?

Serebral palsili çocuklaırn ebeveynleri ile yürüyebilmesini sağlamak üzere işe koyulan Debby Elnatan’ın ortaya koyduğu bir icat olan Firefly Upsee, genel olarak bütün yürüme güçlüğü çeken çocuklarda kullanılabiliyor.

>DynaVox EyeMax

Sınırlı hareket kabiliyetine sahip insanlar için tasarlanan DynaVox EyeMax, kullanıcıların sadece göz hareketleri ile cihazı kontrol etmelerini sağlıyor. Göz kırparak veya belirli yönlere bakarak DynaVox EyeMax ile TV izlemek, okumak, bilgisayar kullanmak, hatta konuşmak gibi çeşitli aktiviteler yapılabiliyor.

>Virtual mouse

PAYLAŞ        Engelliler İçin Yapılan En İyi İcatlar ve Projeler?

Vücudunu hareket ettirme kabiliyeti olmayanlar, sanal fare sayesinde bilgisayarı kullanabilirler. Dubai’de bir mühendislik öğrencisi olan Sultan Ahmed Sultan Al Sharif, gözün hareketiyle kontrol edilen bir fare geliştirdi. Gözün hareketi ile mause hareket ediyor ve tıklamalar için gözleri kapatmak yeterli.

>iBot

PAYLAŞ        Engelliler İçin Yapılan En İyi İcatlar ve Projeler?

Tekerlekli sandalyeye bağlı olanlar genellikle düz olmayan yüzeylerde zorluk çekiyorlar, ancak Dean Kamen’in iBotu bu engeli aşmak konusunda harika çözümler üretiyor. Kendi kendini dengeleme teknolojisi ile herhangi bir arazide gezinmek için tasarlanan iBot, tırmanabilir ve aynı zamanda göz seviyesine kadar yükselebilir.

>DEKA Kol

PAYLAŞ        Engelliler İçin Yapılan En İyi İcatlar ve Projeler?

Biyonik bir kol olan DEKA, üst kol amputasyonu yaşayanlar için üretim aşamasında. DEKA Kol, kullanıcılara zihinlerini kullanarak kolunu kullanma fırsatı sağlayacak. Engelliler için henüz geliştirilme aşamasında olan bir icat. Ancak ilerlemenin hızlandığını belirtmekte yarar var.

>Akıllı Kuşak

PAYLAŞ        Engelliler İçin Yapılan En İyi İcatlar ve Projeler?

Nerede ve nasıl nöbet geçireceği belli olmayan Epilepsi hastaları, bu konuda büyük sorunlar yaşıyor. Teksas’taki Rice Üniversitesi’nde bir grup üst düzey mühendislik öğrencisi tarafından yapılan icat, epilepsi hastalarına takılıyor ve olası bir nöbet sırasında; önceden belirlenmiş kişilere konum ve alarm gönderiyor.

>Kenguru Elektrikli Araç

PAYLAŞ        Engelliler İçin Yapılan En İyi İcatlar ve Projeler?

Engellilerin araçlara girip çıkması, tek başlarına oldukları zaman büyük bir soruna dönüşüyor. Stacy Zoern tarafından icat edilen Kenguru Elektrikli Araba, bu sorunu büyük ölçüde ortadan kaldırıyor. Araca tekerlikli sandalye ile girmek mümkün.



________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 12 Nisan 2021, 21:06   #2
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Ne kadar şükretsek az gerçekten.
Çocuklar için düşünülen icat çok güzel olmuş ne kadar güzel gülmüşler. Emeğinize sağlık kuzen bey.

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:12.