IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Ekonomi Haberleri Ekonomi üzerine haberleri bulabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 12 Temmuz 2020, 16:42   #1
Banlı Üye
Siyahizm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Nargile işletmecileri de normalleşmeyi bekliyor

Koronavirüs nedeniyle yaklaşık 5 aydır kapalı olan nargile kafelerin işletmecileri, normalleşme sürecinde diğer işletmeler gibi kendilerinin de açılmasını istedi. İstanbul Beşiktaş'ta bulunan nargileciler bir açıklama yaparak, "Nargile kafelerimizin bir an önce faaliyete geçebilmesini talep ediyoruz" dedi. Bu süreçte çoğu işletmecinin kiralarını bile ödeyemecek durumda olduğunu belirten esnaflardan Mehmet Mehdi Dalmaz, "İstanbul'da 2 bin 382 işletme var. Aileleri ve tedarikçileriyle birlikte 1 milyon insanı ilgilendiren bir sektör. Devlet büyüklerimizden sektöre ilişkin bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Avrupa ülkelerinde nargileciler açık fakat bizde açılmıyor" dedi.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Beşiktaş Meydan'da bir araya gelen yaklaşık 20 kişilik nargile kafe işletmecisi, normalleşme sürecinde henüz açılmamış olan işletmelerinin faaliyete geçmesi için taleplerini dile getiren bir basın açıklaması yaptı. Normalleşmeyle birlikte birçok restoran, kafe vb. mekanların açılmış olmasına rağmen nargile kafelerin faaliyetine henüz izin verilmediğini, bu neden maddi zorluklar yaşadıklarını söyleyen işletme sahipleri, "Nargile kafelerimizin bir an önce faaliyete geçebilmesini talep ediyoruz" dedi.

"DEVLETTEN DESTEK BEKLİYORUZ"

Nargile kafe işletmecilerinin dernekleşme çalışması içerisinde olduğunu ve sorunlarına çözüm bulmak için çalışmalar yaptıklarını belirten Mehmet Mehdi Dalmaz, "Koronavirüs süreci içerisinde çoğu işletmeci kiralarını bile ödeyemecek duruma geldi. Nargile ülkemizde bir sektör haline geldi. Devlet büyüklerimizden sektöre ilişkin bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Birsürü çalışanımız var, birçok kişiye istihdam sağlıyoruz. Çoğumuz kirasını ödeyemiyor, çalışanlarını maaşlarını ödemekte zorlanıyoruz. Yaklaşık 2 bin işletme var. Ortalama 10 kişi çalışıyor bir işletmede. İşletmecisiyle, tedarikçisiyle, çalışanıyla 1 milyona yakın insanı ilgilendiren bir sektör. Devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz'' diye konuştu.

Hasan Durmuş ise, "Bizler ekmeğini kazanmak için emeğiyle çalışan 1 milyona yakın insanız. Kendi emeğini sermaye yapmış, gecesini gündüzüne katarak çalışmasına rağmen zorlu yaşam şartlarında kıt kanaat geçinebilen nargile kafe işletmecileri ve çalışanlarıyız. Tüm dünyanın yaşamış olduğu pandemi sürecinde bizler de işyerlerimizi kapatmak zorunda kaldık. Pandemi süreci boyunca kepenklerini kapatmış işletmelerimizin tüketmediği elektirik, su, doğalgaz, internet faturalarını ve kiralarını ödeyebilmek için bankalardan talep ettiği krediler yeterli olmamış ve mevcutlu kredilerimizi ödeyemez durumdayız. İşletmeciler olarak halen kafelerimizi açamıyoruz. Tütün ve tütün ürünlerinin bireysel tüketimiyle ilgili hiçbir sınırlama yasaklama olmamışken, nargile kafe işletmecileri, çalışanları ve tedarikçileri olarak halen evlerimize ekmek götüremeyenleriz. Bu nedenle özellikle yaşadığımız son dönemdeki ekonomik zorlukları aşabilmek, toplumun tedbirli yeni normalleşme sürecinde bizlerde tüm gerekli önlemlerimizi alarak artık nargile kafelerimizin bir an önce faaliyete geçebilmesini talep ediyoruz." ifadesini kullandı.


Alıntı
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:03.