IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Ekonomi Haberleri Ekonomi üzerine haberleri bulabilirsiniz.

 
Seçenekler Stil
Alt 19 Ocak 2023, 13:51   #1
Standart Damacana Su Fiyatlarında Rekor Artış

Damacana Su Fiyatlarında Rekor Artış


Damacana su fiyatlarının bir yılda yüzde 160 yükselmesi tüketicileri farklı arayışlara itti. SUDER Başkanı Karamehmetoğlu, artan fiyatlarla birlikte tüketicinin ambalajlı sudan şebeke suyuna döndüğünü söyledi.

Geçmiş yıllarda 6 ayda bir yapılan fiyat değişikliği sıklığının neredeyse her ay gerçekleşmesi ile damacana su fiyatlar 50 TL'ye dayandı.

Damacana Su Fiyatlarında Rekor Artış

Nüfusun artmasına rağmen su pazarı hacminin salgın öncesi dönemin gerisinde kalması, şebeke suyuna yönelime işaret ediyor.

Ambalajlı Su Üreticileri Derneği (SUDER) Başkanı Hüseyin Karamehmetoğlu,"Maliyet enflasyonu ile oluşan fiyat artışları, bazı tüketicileri farklı arayışlara yönlendirdi. Bu çerçevede dönüşümsüz ambalajlardan bir miktar damacanaya, bir miktar da şebeke sularına dönüş oldu” dedi.

Taramehmetoğlu, şöyle devam etti: “Aralık 2021 ile Aralık 2022 arasında motorin yüzde 140, otoyol ve köprü geçiş ücretleri yüzde 56, asgari ücret yüzde 82, elektrik faturaları yüzde 277 ve sanayide kullanılan doğalgaz faturaları ise yüzde 322 arttı. Bu artışların yanı sıra çift yönlü nakliye süreci olduğu için de damacana fiyatlarına motorin zammı ve köprü otoyol ücretlerindeki artışlar ister istemez damacana fiyatlarına yansıdı.”

En fazla damacana suyun satıldığı platformlardan biri olan Getir’de yer alan bilgilere göre, geçen yıl bu zamanlarda 18 TL seviyesinde olan 19 litrelik damacana su fiyatları her ay düzenli bir şekilde artış gösterdi. Önceki gün damacana fiyatı yüzde 160 artışla 46,9 TL seviyesine yükseldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait 'Hamidiye Su'yun damacana fiyatı da temmuz ayında 12.5 TL iken ocak ayıyla birlikte 32 liraya kadar çıktı.

Alıntı
________________

İnsan bütün sıkıntılarını tek başına atlatınca,
kimseye ihtiyaç duymuyor.


Damacana Su Fiyatlarında Rekor Artış
 
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:05.