IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
Sohbet chat


Ekonomi Haberleri Ekonomi üzerine haberleri bulabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Ağustos 2022, 15:20   #1
Guest
Saruhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Enflasyon artışında zincir marketlerin etkisi

Enflasyon artışında zincir marketlerin etkisi

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün ardından çıkan savaş, dünya piyasalarında dalgalanmalarına neden oldu.

Maliyetlerin artması nedeniyle piyasada birçok ürüne zam geldi.

Enflasyonu düşürmek için harekete geçen hükümet, birçok adım attı. Son olarak Tarım Kredi marketlerinde onlarca üründe yüksek oranda indirimler yapıldı.

Piyasanın düşmesi için atılan bu adımlar zincir marketler tarafından fazla karşılık bulmadı.

TESK: Enflasyonun yükselmesinin nedeni 3 harfli marketler
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken’den dikkat çeken bir çıkış geldi.

Palandöken, "Enflasyon oranının yükselmesinin asıl nedeni birden çok yani zincirler 3 harfli marketler. Perakende ticaretin neredeyse yüzde 68’ini bulan bir ticaret hacmi. Dolayısıyla buradaki kazancının vergi levhasının ülke merkezli olması nedeniyle devletin de önemli kayıpları var. İkincisi de bunlar 10 bin 12 bin mağazayla buradaki geleneksel yapıyı bozmayla kalmıyor, rekabet gücünün yüksekliği dolayısıyla vatandaşı yanıltma politikalarını da birlikte yapıyorlar." ifadelerini kullandı.

Bakan Nureddin Nebati'den zincir marketlere çağrı
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de NTV canlı yayınında konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Nureddin Nebati, "Diğer zincirlerin de bu kalemlere uygun adım atması beklentimiz. Tarım Kredi Kooperatif'in indirim yapmış olduğu kalemlerde ulusal zincirler adım atmalı. Bunun yansımalarını görüyoruz. Yurt dışındaki emtia fiyatları ılımlı gidişat var. Bütün bunlar olurken marketlerin bu konuda destek vermesi." ifadelerini kullandı.

Kaynakça Ensonhaber
 
Alt 23 Ağustos 2022, 15:35   #2
Özel Üye
LeoPardeSs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Allah onlarıııı

________________

 
Alt 26 Ağustos 2022, 14:35   #3
Özel Üye
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Zaten ne yapıyorsa onlar yapıyor.

 
Alt 26 Ağustos 2022, 14:36   #4
Standart

Hükümetten başka herkes enflasyondan sorumlu zaten.

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:30.