IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Ekonomi Haberleri Ekonomi üzerine haberleri bulabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 26 Temmuz 2022, 17:23   #1
SendikaLı
MarjinaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart ÖTV İndirimi Olacakmı ?

Araba almak isteyen de arabasını satmak isteyen de ÖTV'yi bekliyor! Otomobil piyasasında indirim olacak mı? Uzman isimden kritik sözler

Resmi Gazete'de yayımlanarak bugün itibarıyla yürürlüğe giren, ÖTV değiştirme yetkisini cumhurbaşkanına veren kararın ardından akıllara 'ÖTV'de düzenleme olur mu' sorusu geldi. Gerek sıfır gerekse ikinci el otomobillerin, ayrıca akaryakıt fiyatlarının tavan yaptığı bir dönemde hayata geçirilen düzenlemeyle fiyatların düşüp düşmeyeceği de merak konusu oldu. Uzman isim, merak edilen soruları Mynet için yanıtladı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Araç sahibi milyonlarca vatandaşın gözü, Resmi Gazete'de bugün yayımlanan kararın ardından ÖTV düzenlemesine çevrildi. CARDATA CEO'su Hüsamettin Yalçın, ÖTV düzenlemesinin şu an için beklenmediğini vurgulayarak Ağustos ayını işaret etti. Araç satışlarında bir tıkanıklık olmadığına değinen Yalçın, çip ve ham madde krizinin ise pandeminin başlarındaki gibi olmadığını, çok hafif bir iyileşme yaşansa da sorunun devam ettiğini dile getirdi.

Resmi Gazete'de yayımlanan duyuruya göre Cumhurbaşkanı; bundan sonra motorlu araçlardaki ÖTV ve matrahlarının alt ve üst sınırını üç katına kadar artırabilecek veya sıfıra indirebilecek. Bu bilginin ışığında ÖTV'de bir değişiklik bekliyor musunuz?

Cardata CEO'su Hüsamettin Yalçın, otomotiv piyasası ve ÖTV indirimiyle ilgili beklentilerle ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

"Bu genelgeyle ÖTV'de şu an için, altını çiziyorum, şu an için herhangi bir matrah güncellemesi olmaz. Ama ağustos ayında ne olacağını bilemeyiz. Şu an için öyle bir durum söz konusu değil.

Türkiye otomobil pazarında son 6 ayda 0 kilometrede 360 bin araç satıldı. Aylık ortalaması 60 bin araca denk geliyor. Bu yılın koşullarına göre iyi bir rakam bu. Ekonomik parametrelerin gerçekten kötü olduğu bir senede ayda 60 bin tane 0 kilometre araç satışı gayet iyi bir rakam. Geçmiş yıllara göre gerileme var ama döviz, faiz ve enflasyon üçgeni dediğimiz bir olay var. Ona rağmen 0 kilometrede ortalama 60 bin satış çok iyi.

İkinci elde ise bunun yaklaşık aylık olarak 5-6 katı gibi bir pazar söz konusu. O da yaklaşık 350 bin tekil satış, yıllık 4-4.5 milyon tekil ikinci araç satışı var.

Bir şekilde satılıyor araçlar. Şu an araç tedariğinde, araç bulunabilirliğinde önemli bir sorun var. Buna rağmen showroomlarda, bayilerde ne varsa satılıyor. Araç satışlarında bir tıkanıklık yok. ÖTV'de düzenleme olacağını sanmıyorum. Şu anki ekonomik parametrelere göre kötünün iyisini yaşıyoruz. Sektör elindeki araçları satıyor.

(Alıntı)
________________

𝗟𝗼𝘃𝗲 𝘁𝗵𝗲 𝗹𝗶𝗳𝗲 𝘆𝗼𝘂 𝗹𝗶𝘃𝗲. 𝗟𝗶𝘃𝗲 𝘁𝗵𝗲 𝗹𝗶𝗳𝗲 𝘆𝗼𝘂 𝗹𝗼𝘃𝗲.

ÖTV İndirimi Olacakmı ?
 
Alt 26 Temmuz 2022, 17:37   #2
L_
~ Kekkei Genkai ~
L_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Özel tüketim vergisi

Adı bile cins shjsj

________________

Sayonaraaa..

 
Alt 26 Temmuz 2022, 17:56   #3
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

İndirimler bile rahatlatmiyor

________________

ÖTV İndirimi Olacakmı ?
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:48.