IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
seviyeli sohbet


Eğitim Haberleri Eğitim dünyasından tüm haberlere bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

🎙️ LAFZONA Sesli ve görüntülü konuşma • İnteraktif yayıncılık • Müzik ve sohbet bir arada Katıl →
 
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Eylül 2026, 16:05   #1
Süper Moderatör
BugsBunny - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Okul Randevu Sistemi'nde yeni dönem!

Okul Randevu Sistemi'nde yeni dönem!

Milli Eğitim Bakanlığı, velilerin öğrencilerinin durumunu değerlendirebilmesi için Okul Randevu Sistemi'ni hayata geçirdi. Veliler, MEBİM'in 444 0 632 hattından 7 gün 24 saat telefonla randevu oluşturup iptal edebiliyor; sonuç SMS veya e-posta ile bildiriliyor.


Okul Randevu Sistemi uygulaması kapsamında velilere, Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi (MEBİM) üzerinden 7 gün 24 saat telefonla randevu alabilme imkânı sunuldu.

VELİ GÖRÜŞMELERİ ARTIK TEK SİSTEM ÜZERİNDEN


Milli Eğitim Bakanlığınca velilerin, öğrencilerinin eğitim ve gelişim durumları hakkında bilgi alabilmeleri, okul yönetimi ve eğitimcilerle daha etkin iletişim kurabilmeleri amacıyla "Okul Randevu Sistemi" hayata geçirildi. Veli görüşmeleri, ülke genelinde yalnızca Okul Randevu Sistemi üzerinden planlanarak yürütülüyor.

RANDEVUSUZ ZİYARETE İZİN YOK


Velilerin randevusuz ziyaretlerine ve öğrencinin velisi veya vasisi olmayan kişilerin okula girişine izin verilmediği belirtildi.

HANGİ KONULARDA RANDEVU ALINABİLİYOR?


Uygulama kapsamında veliler; okul idarecileri, öğretmenler ve rehber öğretmenlerle öğrencilerinin durumunu değerlendirmek, gelişimsel durumları hakkında bilgi edinmek, rehberlik hizmetlerinden yararlanmak, talep ve önerilerini iletmek amacıyla görüşme randevusu oluşturabiliyor.

"MEBİM" ÜZERİNDEN 7 GÜN 24 SAAT İŞLEM YAPILABİLİYOR


Veliler için Okul Randevu Sistemi'ne MEBİM de dahil edildi. MEBİM'in 444 0 632 hattı üzerinden 7 gün 24 saat hizmet alınabileceği aktarıldı. İletişim Merkezi aracılığıyla okul yönetimi veya öğretmenle görüşmek isteyen veliler, yeni randevu oluşturabildiği gibi daha önce oluşturdukları randevuları da iptal edebiliyor.

RANDEVU SONUCU SMS VEYA E-POSTA İLE BİLDİRİLİYOR


MEBİM aracılığıyla oluşturulan randevuların ilgili okul tarafından değerlendirildiği açıklandı. Randevuyla ilgili değerlendirme sonucu hakkında ise veliye SMS veya e-posta yoluyla bilgilendirme yapıldığı ifade edildi.

Kaynak : İHA
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:33.