IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Duyurular IRCRehberi.Net yönetimi tarafından yapılan duyuruları burada okuyabilirsiniz.

49Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Mart 2022, 00:03   #1
Standart IR Yönetimi 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutlar

Merhaba sevgili IRCRehberi.Net kullanıcıları ; Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Öncelikle Tüm Kadınların Kadınlar Günü Kutlu Olsun.

IR Yönetimi 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutlar

Bugünün anlam ve önemine dayanarak IRCRehberi.Net yönetimi erkeklerine sorduk.

KADINLAR GÜNÜ SİZİN İÇİN NE İFADE EDİYOR?
BURADAN IRCRehberi.Net KADINLARINA NE SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?


oMeN : Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın bu özel gününü kutlarım.
Başımızın tacı tüm kadınlarımızın 8 mart dünya Kadınlar günü kutlu olsun

Swat : Dünya kadınlar gününü en içten dileklerim ile kutluyorum, Hiç bir olumsuzluk o nadide gülüşünüzden bir şey kaybettirmesin.

ZaLim : Bir kadını ortadan ikiye böl…
yarısı annedir,
yarısı çocuk,
yarısı sevgili
yarısı aşk…
duyanlar bunu bilmez,
görenler anlamaz bunu!
yarısı rivayettir,
yarısı gece.
Bir kadını en güzel Cemal SÜREYA anlatabilir, üstüne söz söylemek bize yakışmaz.

BLueMooN : Merhaba, öncelikle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününüzü en içten dileklerimle kutlarım.Birleşmiş Milletler nezlinde tanınan, dolayısıyla uluslararası tanınan bu günün her güne yayılarak kadınlara verilen önemin artması gerekir. Tabii kanayan yaramız kadın cinayetlerinin artık son bulması temenni ederim.

Chelt : Dünyada gördüğümüz tüm güzelliklerin içinde kadınların eseri oldukça fazladır. Dünün, bugünün ve yarının güzelliği kadınlardır. Hayatınızda ve yaşamınızda fark yaratan kadınları her gün baş tacı edin.8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutluyorum..

Discorium : Yeni bir 8 mart geldi
Tüm dünya kadınlarına armağan edilen o gün
Kadın dediğin zaman, ilk akla gelen; acı çeken, üzülen, katlanan, fedakarlık eden, durumuna göre yemeyen, içmeyen, üşümeyen, uyumayan, canını veren, canını dişine takan, her türlü tehlikeye karşı ne pahasına olursa olsun göğsünü siper eden, noksanları tamamlayan, affeden, himaye eden, merhametli insan.
Ah be KADIN....
Kadınların özgür olabildiği, kadına saygının olduğu bir yıl olması dileğimle... Kadınlar Gününüz kutlu olsun."

“Dünyada her şey kadının eseridir."

Saruhan : Kadınlar günü bence sıradan bir gün bir güne sığdırmak doğru olmaz. Emekçi,eviren, çeviren,inşa eden,destek olan her kadının her günü özel olmalı ve kutlanmali ve jestler yapılmalı M.K.Ataturk ne demiş dünya üzerinde herşey kadının eseridir.Başımızın tacı ve yarınlarımızın mimarı olan kadınların bu anlamlı gününü kutluyor, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.

INFLaMeS : Bu gün dunya kadinlar gunu oncelikle siz kadinlari bizlere nimet diye bizleri tamamlamasi icin gonderen yuce rabbime sonsuz sukurler olsun siz bayanlar bizlerin annesi esi kardesi dostusunuz hayattaki en buyuk zorluklari sabirla asan insanlar olan sizleri rabbim basimizdan eksik etmesin…

Mix : "Yer yüzünde var olan her kadın, doğası gereği her zaman göz alıcı ve ilham kaynağıdır. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun!"

dae : Kadınların özgür olabildiği, kadına saygının olduğu bir yıl olması dileğimle... Kadınlar Gününüz kutlu olsun.

AykuT
: 'Kadınlar günü,Anneler günü,doğum günleri,evlilik yıl dönümleri'' gibi bir çok gün olması ,hatta daha fazlasını da hakediyorlar.Çünkü kadınlarımızın mutlu olması,mutlu edilmesi gerekir.Kadınlar herşeyin en iyisine layıktırlar. Unutmamalıyız ki ''Cennet annelerin ayakları altındadır'' sözü kadınlarımızın ne kadar önemli olduklarına işarettir.Umarım kadına şiddetin,hor görülmenin,sadece cinsel bir obje olarak görülmenin son bulmasını dilerim. Bunun için biz erkeklerin kadınlardan çok mücade etmemiz gerektiğinin bilincinde olmalı ve ona göre hareket etmeliyiz.Bu vesile ile tüm kadınlarımızın Dünya kadınlar gününü kutlarım.
"Kadınlar sevilmek için yaratılmıştır, anlamak için değil."
- Oscar Wilde

Murat : Kadınların özgür olabildiği, kadına saygının olduğu bir yıl olması dileğimle... Kadınlar Gününüz kutlu olsun.

Jön TüRk : Tüm kadınlar birer anne adayıdır.Anneler,annelik en kutsal makamlardandır.Dolayısıyla tüm kadınlarımıza bir anne edasında yaklaşılmalı.Zarif,narin,korunmaya herzaman ihtiyacı olan kadınlarımız hayatımızın her alanında saygıyı hakediyor.Kadınlar günü de bu zarif insanlara ufak bir hediyedir.

MarjinaL : Kadınlar hayatımızın fark yaratan varlıklarıdır. Sadece kadınlar gununde değil yaşamımızın her anında başımıza taç etmemiz gerekiyor. Unutmayalım ki kadınlardan alınan ilhamlarla dünya daha güzel bir hal alır. Tüm kadınların kadınlar günü kutlu olsun. İyi ki varlar.

CanımdanCansın : 8 Mart kadınlar günü kutlu olsun.Kadın günü tek günü özel bı gündür sevdiğimiz kadınların değerini bilmemiz lazım her zaman.

FoxiNET : Kadınlar Günü toplumlarda teknoloji ve imkanlar gelişirken kadına,hayatına, uğraşına yeterince saygının henüz gelişmemesinden dolayı yıllardır senede 1 gün de olsa herkesin bilinçlendirilmesi ve kadının varlığının kıymetinin anlaşılması için vardır. Kadınlar gününüz kutlu olsun.


IRCRehberi.Net yönetimi kadınlarına sorduk.

SİZCE KADIN OLMANIN GÜZEL VE YORUCU YANLARI NELERDİR?


She : Simone de Beauvoir ne güzel demiş. Kadın olarak doğulmaz, kadın olunur.Kadın olmak bir nevi bilinçli olup, toplumda kendi ayaklarının üzerinde kendi benliğini kazanmak demektir.Her zaman güçlü olup, olaylara perspektif açıdan bakar. Dünyanın ; Doğurgan, yaratıcı, yenilenen, temizleyen, sakin ve bir o kadar da cesur bir yanı olmak ile birlikte aynı zamanda. Kadın olmak bir insanı dünyaya kazandırılan en iyi yönüdür. Kadın olmanın zor yanları ise ; Son zamanlarda maalesef ki erkeklerin tacizi ve şiddeti karşısında hayatları mahvediliyor.Aynı zamanda kadın ve erkek eşitsizliği halen 21 yüzyılda devam etmektedir. Ve Kadınlara sağlanan yeterli iş imkanı ve sorumluluk verilmemekte. Özellikle doğu bölgelerinde kadın sadece çocuk bakımı ve ev işleri dışında bir sosyal hayata sahip değil. Halbuki kadınlarımız dünya üzerinde bir çok şeyi başaran bilir. Hiç bir şey için geç değil yeterki fırsat tanınsın.

Sim : Sence kadın olmanın güzel ve yorucu yanları nelerdir? Söyleyebilir misin kadin olmanin güzel yanlari cok yaz yaz bitmez bence. elimizin degdigi her seyi her isi güzellestiriyoruz bi kere. bir de zayif yanlarimizi cekinmeden gösterebiliyoruz, bagira bagira aglasak yadirganmaz mesela erkeklerin aksine. „erkekler aglamaz“ derler ya hani böyle bir sey yok tabi ama yine de böyle düsünen cok malesef.ne kadar güzel yanlari varsa yorucu yanlari da o kadar cok. ilk aklima gelen hala, afedersiniz ama, „geri kafalilarin“ bizi sokmaya calistigi o kaliplar. kadin dedigin böyle, öyle, söyle olmali. öyle giyinemez, bunu yapamaz, sunu söyleyemez gibi cümleler. ilk aklima gelen bu oldu düsününce.ben mesela hava karardiginda gercekten disarida yalniz yürümekten korkar oldum, böyle seyler de cok yorucu oluyo.hayata güzellik katan tüm kadinlarin günü kutlu olsun.

Reyhan: Kadın olmanın en güzel yanı bence mücadele etmek. Yorucu ama çok güzel. Hani bi söz vardır ya "bir insana başaramayacağını söyle ve otur izle" diye. Kadınlarda bu çarpı 2 veya 3. Bi kadına yapamazsın dersen o onu yapar. Beni okutmak istememişlerdi mesela ben hala okuyorum. Hep yapamazsın dedikçe insanlar ben hep başarı sundum onlara. Bu forum için bile geçerli biri demişti ki sen board olamazsin ben ceo'yum. Allah gönülden istedikten sonra ve çabaladıktan sonra en iyisini veriyor. Yorucu tarafı ise bu insanların hiç bitmeyecek olması yapamazsin, gülemezsin, giyemezsin, gezemezsin,gidemezsin... Hem bu manipülasyonu sadece erkekler de yapmıyor kadınlar da aynı şekilde. Fark etmiyor yani nerede yaşadığı,cinsi,adı, şanı. Kafa aynı kafa..
Yani kısaca şunu söylemek isterim siz yapamazsınız dedikçe bizler yapacağız çünkü bizler her şeyin en iyisini, en güzelini hak eden güçlü ve emekçi kadınlarız.. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun..

ZeyNa : Kadın olmanın bi çok zor yanı var. En başta bu ülkede kadın olmak zor. Cinayetler, tecavüzler, fiziksel ve psikolojik şiddet daha sayamadığım bi sürü yönü var. Her an, her yerde karşımıza çıkabilecek şeyler bunlar. Bugün başımıza gelmese bile bizi yoran, okuduğumuz izlediğimiz sürekli haber olarak karşımıza çıkan şeyler.. Ama tüm bunlara rağmen güzel yanları var içimizde çiçekler açıyor, kalbimiz rengarenk hala.. Elimizin dokunduğu her şeyi güzelleştirebiliyoruz, Dünya'ya her sabah bin bir umutla gözlerimizi açıyoruz mesela. Kadın olmak demek umut demek bence. Umutlu olmak demek.Yarınların bugünlerden daha güzel olacağına inanmak, her şeye rağmen güçlü olmak demek. İyi ki kadınım! İyi ki güçlüyüm. Bu Dünya'ya hala umutla bakan, hala güçlü hisseden, çalışan üreten tüm kadınların kadınlar günü kutlu olsun.

Lareina : Kadın olmanın güzel olması için geçerli bir nedene ihtiyacı olmasına gerek yok bence.Kadınlar güzelliklerle donanmış bir cinsiyettir.En güzel özelliklerden biride zeka mizda ince detayları sorgulamak tır ve anne olmak gibi bir mucizevi bir anatomi ye sahip olmamızdır.Cinsiyet ayrımı yapmaksızın herkes eşittir fakat kadınlara mobing / şiddet gibi kötü travmalar malesef toplumda , dünyada hüküm sürüyor.En zor en yorucu kısmı da bu.Umarım bunlar son bulur,daha özgür ve daha güvenli bir gelecek olur.Ve biliyor musunuz mizojini kadın düşmanlığı hastalığı var.Ne kötü.Tüm kadınların günü kutlu olsun her gün..

WildCat : Kadin olmanin guzel tarafi bagimsiz yasayabiliyor oluşumuz, kimsenin yardimi olmadan , bir yerlere geldik daha da ilerliyoruz ve ilerleyeceğiz. Diğer güzel tarafı biz kadinlar vicdanliyizdir çünkü anayiz :)Yorucu tarafları isetek basina yetisememek, toplumun hala bize bakış tarzı eksik etek diye hitap sekli en basiti ve bedensel kuvvetli olamamamiz.

Ada : Kadın narindir ama narin olması hemen yenilir anlamına gelmez. Güçlüdür de aynı zamanda, kolayca pes etmez. Dünyanın; yaratıcı, doğurgan, yenilenen, temizleyen, sakin yanıdır kadın. Kadın olmak her yaşta ayrı bir yolculuk ve var etme gücüdür.Yorucu yanı ise bazı zamanlarda kendini koruyamamaktır.Dünya kadınlar gününüz kutlu olsun Sevgiler.

yeSa : Kadın olmak zordur Evliysen çocuğuna ayrı ilgi eşine ayrı ilgi göstermen gerekir. Aynı zamanda bir aileyi ayakta tutmaya çalışırsın, alttan alırsın. bir de o kadar kendinden bir şeyleri feda ettiği halde kadına saygı göstermeyip hayvanlık yapan karısını döven, aldatan kadınlık gururunu kıran erkekte vardır. Aslında Bence kadın olmanın zorluklarını burada sayfalarca ve saatlerce tartışabiliriz...***Mesela güzel yanları, ufacık şeylerle mutlu olabiliyoruzz, çikolata yediğinde mutlusun, yeni aldığın kremin güzel çıktığında , güzel bi ruj sürünce güzel bi kitabı bitirdiğinde, bebek sevdiğinde, saçlarının uçlarını kestirdiğinde, uyumadan önce yastığına parfümünü sıktığında, yolda gelirken köpek gördüğünde mutlusun. Hakkı ödenemeyecek olan kadınların 8 Mart kadınlar günü kutlu olsun…

Pupilla : Son zamanlarda kadın olmanın yorucu yanlarıyla uğraşmaktan kadın olmanın güzel yanlarını unutmuş durumdayız. Fakat kadın olmanın şu dönemde en güzel yanı özgürce, başıma bir şey gelecek mi düşüncesinde olmadan yaşayabilmek olabilir. Yorucu yanı ise, bizlere sığdırılan kalıplarla yaşamak ve çoğu kadının buna boyun eğmek zorunda kalması. Yıllardır kendimizi insanlara ispatlamakla uğraşıyoruz saçma bir şekilde. Umarım bu bir an önce biter... Her şeye rağmen ayakta hala durabilen bir kadın olduğum için gurur duyuyorum.

Phoenix : Kadın olmanin en güzel yani anne olmak , anne olmanın verdiği o kutsal duyguyu tatmak bence. Yorucu yanları da ülkemizde hepimizin bildiği üzere kadın düşmanlığı olsa gerek. Sürekli artan ve son bulmayan kadın cinayetleri , tacizler , tecavüzler , taciz edildiğinde tacizcinin değil kadının disarida geziyor diye suçlanması, şiddet gören kadınlarımızın korunmaması , is hayatinda ve evlilikte mobbinge uğraması ve bu örneklerin daha da çoğaltılabilir olması &[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

xena : " dünyayı aydınlatan , ısıtan ,ışık saçan , olduğu vakit gökyüzüne parlayan bir güneş misalidir kadın olmak !
kadın olmak güzeldir , inceliktir , naifliktir , gülüşlerinde saklıdır , bakışlarında gizlidir güzelliği ..
kadın olmak zordur elbet ama hiç yorucu yanı yoktur.
kadın her daim kırıldığı yerden güçlenen ve filizlenendir ..
kadın tutkudur, aşktır...
maalesef ki bu zaman diliminde kadın olmak ; zor iştir , emeğinin yükünü ağır gelmeyen erkekler ,kadınların ince detayına indiklerinde anlarlar güzel olduklarını ..
her omuz kaldıramaz belki ama kadınlar her iki omuzuda taşıyabilen yüreklere sahiptir...
8 Mart kadınlar gününüz kutlu olsun kadınlar.. "

Beatrice : 'Kadın olmanın en güzel yanı bana sorarsanız oje sürmek ve kırmızı ruj. Ahah şaka şaka bence en güzel yanı hislerimiz iyi ki varız.'
"Kadınların özgür olabildiği,kadın cinayetlerinin olmadığı, kadına saygının olduğu bir yıl olması dileğimle...
Kadınlar Gününüz kutlu olsun."

Son olarak mesajları toplamamda bana yardımcı olan @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'a çok teşekkür ediyorum.

Şimdi de siz değerli üyelerimize soruyoruz Kadınlar Günü hakkında düşünceleriniz nelerdir? Sizce kadın olmanın güzel ve yorucu yanları nelerdir?
 
Alt 08 Mart 2022, 00:11   #2
Emektar
GuPSe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Hepinize ayri ayri tesekkurler

 
Alt 08 Mart 2022, 00:21   #3
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Çiçeeeek gibi bir konu olmuş
Herkesin düşünceleri ne güzel böyle..
İçten içten mesajlar hep

________________

ellerinde bir güldüm ,
soldum .
 
Alt 08 Mart 2022, 01:31   #4
Standart

duygulandim ya gercekten
emegi gecen herkese tesekkur ederim
bir bayan olarak herdaim diyoruz bugun degil hergun gunumuz olsun

________________

No MoRe DramA
 
Alt 08 Mart 2022, 01:58   #5
Emektar
Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize Yüreğinize Sağlık Olsun Dünya Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun.

 
Alt 08 Mart 2022, 07:46   #6
narcissism
Lyra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Kadınlar günümüz kutlu olsun
Çok şeker bir paylaşım olmuş

________________

"yoksun diye bahçemde çiçekler açmıyor bak,
gel de görüp açılsınlar, devşirip göğsüne tak."
 
Alt 08 Mart 2022, 07:55   #7
Standart

Kadınlar gününüz kutlu olsun hanımlar

________________

Hassas bir kalbe sahipsen dünya
seni elbette incitir
.❞
 
Alt 08 Mart 2022, 08:28   #8
Hayat Çok Kısa
Sihirbaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Gününüz kutlu olsun

 
Alt 08 Mart 2022, 08:40   #9
Standart

Kadınlar ne şanslı günleri var.

E kutlu olsun madem bu iyi kalpli ve estetik canlıların günü, hepsine bol bol kalp ve sevdiğim birkaç kadına öpücük...

________________

.






















-barışa giden yolda birbirlerini vurdu aynı tanrı'nın çocukları..-
 
Alt 08 Mart 2022, 09:37   #10
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

günümüz kutlu olsun
emeginize saglik

________________

Hope. . . ✨
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:22.