IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 03 Ağustos 2020, 00:56   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Edward Drinker Cope (1840 - 1897)

Edward Drinker Cope, 1840 yılında doğdu. 1864-1867 yılları arasında karşılaştırmalı zooloji ve botanik profesörü olarak görev yaptıktan sonra meslek yaşamının 22 yılını keşif ve araştırmaya ayırdı. Özellikle soyu tükenmiş balık, sürüngen ve memelileri saptayıp tanımlamak amacı ile ABD’nin batı bölgelerini dolaştı. Atın ve diğer memelilerin dişlerindeki evrim süreçlerini inceledi. Zengin bir işadamının oğlu olduğu için oldukça rahat bir yaşam sürüyordu. Macerayı seven bir karakteri vardı.

Biraz da vurdum-duymaz olduğu söyleniyordu. 1876 yılında Custer komutasındaki birlikler Montana’daki Little Bighorn Irmağı’nda yerliler tarafından öldürülürken, o, fosil arıyordu. Yerlilere ait topraklarda dolaşmanın tehlikeli olduğu yolundaki uyarıları ciddiye almıyordu.

Kinetogenez kuramı olarak adlandırılan görüşleri ile, hayvanların doğal hareketlerinin, hareket organlarındaki değişiklik ve gelişmeleri etkilediğini savundu.

Bu düşüncesi ile Lamarc’ın kazanılmış özelliklerin kalıtımına dayanan evrim kuramını destekledi. Dinozor soyunun tükenişi ile insanın ortaya çıkışı arasına rastlayan Tersiyer (üçüncü) Dönem’de yeryüzünde ortaya çıkan omurgalıları inceledi. Çok hareketli geçen çalışma yaşantısında 1. 400 bilimsel bildiride imzası vardı. 1. 300 tane yeni fosil tanımlamıştı. 1889-1897 yılları arasında parasal güçlükler nedeni ile araştırmalarına son verdi ve Pennsylvania Üniversitesi’nde öğretim üyesi oldu.

1875 yılında kendisine miras kalan serveti gümüşe yatırmış ve her şeyini kaybetmişti. 1897 yılında öldüğünde tek kişilik bir pansiyon odasında kitap ve kemikleriyle birlikteydi. Son yıllarında ilginç bir saplantısı belirmişti. Homo sapiens türünün tip örneği, yani kendi türünde tanımlanıp adlandırılan ilk örnek olmayı istemişti. Kemiklerinin insan ırkını resmen temsil etmesini arzuluyordu. Aslında bir türün tip örneği, o türde bulunan ilk kemik grubu olur. Zaten ilk bulunan Homo sapiens kemikleri diye bir şey olamaz. Buna rağmen ölümünden sonra miras bıraktığı kemikleri hazırlanıp birleştirildi. Ama frenginin başlangıç aşamasına özgü belirtiler bulgulandı.



Alıntı
________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:42.