IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Temmuz 2020, 14:30   #1
spring will never be again..
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Benalı Amalric kimdir ?

Orta Çağ'ın ünlü teolog ve filozoflarından birisidir.


Fransız Benalı Amalric 12. yüzyılın ikinci yarısında Chartres yakınlarındaki bir köy olan Bena'da doğdu. Paris Üniversitesinde felsefe ve teoloji dersleri verdi ve büyük bir üne sahip oldu. Aristoteles felsefesini geliştiren dersleri büyük ilgi çekti. "Doğal Şeyler Anlaşması" adlı çalışmasında yer alan doktrinleri 1204 yılında Paris Üniversitesi tarafından kınandı ve Papa’ya yapılan kişisel bir itiraz üzerine cezası onaylandı. Amalric'in Paris'e dönmesi ve hatalarını tekrar gözden geçirmesi emredildi. 1209 yılında gerçekleşen ölümüne, maruz kaldığı bu aşağılamanın yarattığı üzüntünün neden olduğu iddia edildi.

Amalric, felsefi sisteminin ilkelerini güçlü bir panteistik anlayışla geliştirmişti. Ona göre yalnızca üç önerme kesinlik ilkesi ile açıklanabilirdi: Tanrı her şeydir; her Hristiyan'ın Mesih'in bedeninin bir üyesi olduğuna ve bu inancın kurtuluş için gerekli olduğuna inanması gerekir; Tanrı'ya âşık olan kişi günah işlemez. Bu üç öneri, Tanrı'nın kendisini, İbrahim’in ilk dönemine işaret eden üç katlı bir vahiyle açığa vurduğunu savunan takipçileri tarafından daha da geliştirildi.

Amalric, tüm varlıkların kendi içinde şekilleri olduğunu, ancak hareketin, sürekli ve gerekli olduğu bir ilk maddeden doğduğunu savundu. Tüm özel varlıkların bu ilk maddenin sürekli ve gerekli hareketinden oluştuğunu ileri sürdü.
________________

“sen haylaz rüzgarlar önünde şimdi, sevdanın yükünü attım omuzumdan. sen sandığım şey belki benim yüreğimdi, iyi ki dönmüşüm yolun başından.”
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:02.