IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Dünyadan Haberler Dünya üzerindeki tüm gelişmelere bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Haziran 2021, 12:04   #1
Standart İlk kez yüz yüze görüşecekler! Erdoğan-Biden görüşmesinin saati belli oldu

NATO Liderler Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla bugün Belçika'nın başkenti Brüksel'de başlayacak. Zirvede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden, ilk kez yüz yüze bir araya gelecek. İki liderin görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

İlk kez yüz yüze görüşecekler! Erdoğan-Biden görüşmesinin saati belli oldu

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO karargahı, yoğun gündemle toplanacak 30 müttefik ülkenin devlet ve hükümet başkanlarını ağırlıyor. NATO Zirvesi'nin başlıca konuları arasında İttifakın gelecek 10 yılına yön verecek yol haritası hakkındaki kararlar, NATO'nun stratejik konsepti, Rusya, Çin'in yükselişi, iklim değişikliğinin güvenliğe etkisi, siber tehditler ve yıkıcı teknolojiler, Afganistan'daki NATO misyonunun sonlandırılması gibi birçok başlık bulunuyor.


GÜÇLÜ BİRLİK MESAJI
Stoltenberg, liderlerin NATO 2030 gündemini de bugünkü toplantıda onaylayacağını kaydederek bunun kolektif savunmanın güçlendirilmesi, mukavemetin kuvvetlendirilmesi ve NATO'nun teknolojisinin ilerletilmesini içerdiğini söyledi.

NATO tarihinde ilk kez "iklim değişikliği ve güvenlik" başlığının da bir zirvede konuşulacağını ifade eden Stoltenberg, savunma harcamalarındaki artışın sürmesi gerektiğini belirtti.

Stoltenberg, "Bugün alacağımız kararlarla güçlü bir birlik ve kararlılık mesajı vereceğimize, NATO'yu küresel rekabet ortamında daha güçlü yapacağımıza inanıyorum." dedi.


ERDOĞAN-BİDEN GÖRÜŞMESİNİN SAATİ BELLİ OLDU
Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden ilk kez yüz yüze bir araya gelecek. İki liderin görüşmesinin saat 18.00'de başlaması beklenirken toplantı sonrasında Erdoğan ile Biden'ın ortak açıklama yapması bekleniyor.


Alıntı.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:07.