IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Dünyadan Haberler Dünya üzerindeki tüm gelişmelere bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Temmuz 2020, 10:51   #1
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Çin'in altın sevdası hiç bitmeyecek gibi!

Bu yılın popüler yatırım aracı altın koronavirüsün vurduğu Çin'de büyük yatırım talebi çekti.

Ekonomideki belirsizliklerin yatırım talebini artırmasıyla altın fiyatları bu yıl 1.800 doları aşarak 9 yılın zirvesini gördü. Sarı metal özellikle Çin'in, COVID-19 salgını döneminde ekonomik endişelerden kaynaklanan güvenli liman alımlarından faydalandı. Ancak son dönemde Çin ekonomisinden gelen toparlanma sinyalleri talebin daha ne kadar süreceğine dair kaygılar doğurdu. Peki ekonominin ivme kazanması ülkede güvenli bir sığınak olarak altının çekiciliğini azaltır mı? Analistlere göre cevap 'hayır'.

Koronavirüs salgını Çin ekonomisine sert bir darbe indirdi. Fabrikaların kapısına kilit vurulması, dükkanların kepenk indirmesi ve sıkı seyahat kısıtlamaları nedeniyle yılın ilk çeyreğinde Çin'in GSYİH'si yüzde 6,8 daralarak rekor seviyede düşüş gösterdi. Bu daralma, birçok yatırımcıyı altına yönlendirdi. Sonuç olarak, altın 2020'nin ilk yarısında Çin'deki tüm varlık sınıflarından daha iyi performans gösterdi.

GÜNLÜK İŞLEM HACMİ 5 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

Çin altın ETF'lerindeki toplam varlıklar bu yılın ilk yarısında 11,6 ton artış gösterdi. Altının diğer önemli varlıklara kıyasla daha yüksek performans göstermesi, kısa vadeli yatırımcıyı da cezbetti. 2020'nin ilk yarısında Çinli altın yatırımcılarının talebi için bir gösterge olan günlük ortalama işlem hacmi, 2019'un ortalamasının yüzde 45 üzerinde 5 milyar dolara ulaştı.

TAKI, SİKKE VE KÜLÇE SATIŞI ARTABİLİR

Çin ekonomisinin canlanmasıyla altına talebin nasıl şekilleneceği merak ediliyor. Altın
genel olarak ekonomik belirsizliklerden fayda sağlıyor. Ancak diğer taraftan ekonominin canlanması gelir düzeyinde artış anlamına geliyor. İstatistikler Çin'de tüketici geliri ve harcamalarında artışa paralel şekilde altın takı, külçe ve sikke satışlarında da artış yaşandığını gösteriyor.

Altın takı talebinin yanı sıra ekonomideki toparlanmaya bağlı olarak teknoloji sektöründen gelen talep ve uzun vadeli yatırım talebiyle de gücünü koruyabilir Neticede ekonomik toparlanmanın altının performansına pozitif etki edeceği ve yatırım talebindeki gerilemeyi telafi edebileceği belirtiliyor.

GOLDMAN: ALTIN ÇİN'DE BÜYÜMEDEN NEMALANIR

Amerikan bankacılık grubu Goldman Sachs, dünyanın en büyük perakende altın pazarı Çin'de ekonominin büyümeye başlamasının altın için pozitif olduğunu düşünüyor. Mayıs 2020'de Çin'in altın, gümüş ve takı perakende satış geliri 20.3 milyar yuan (yaklaşık 2.9 milyar dolar) olarak gerçekleşti. Bu rakam geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 8 düşüşe işaret ediyor. Ekonominin canlanmasıyla satışlarda artış bekleniyor. Goldman, 2020 yılında ons altının ortalama 1.740 ve gelecek yıl ortalama 1.988 dolar olmasını bekliyor. Bankaya göre altın fiyatları 2000 doları test edecek.


DEVALÜASYON KAYGISIYLA ALTIN GÜCÜNÜ KORUYABİLİR

Şu anki ortamda altının 'hedge' yani finansal çalkantılardan korunma aracı olarak cazibesi sürecek gibi görünüyor. Bunun nedenlerine gelince:

- Perakende satışlar gibi talebi gösteren endikatörler halen kırılgan.

- COVID-19 salgınında ikinci dalga olasılığının tamamen ortadan kalktığını söylemek için erken. Böyle bir şey olması halinde, yeni toparlanan bir ekonomiye çok ciddi hasar verebilir.

- Ekonomideki riskler nedeniyle parasal ve mali teşvikler devam edecek. Teşviklerin sağladığı likidite altın fiyatlarına pozitif yansıyor.

- M2 para arzını artırmayı planlıyor. Bu da devalüasyon kaygısı yaratarak altına yatırım amaçlı talebi beklenilenden daha uzun süre canlı tutabilir.

KAYNAK : dünya
________________

Hope. . . ✨
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:27.