IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Dünyadan Haberler Dünya üzerindeki tüm gelişmelere bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 20 Haziran 2020, 17:32   #1
Kendi Hikayesinin Kahramanı
NeoN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Trump Sahte Video İle Gündemde!

Trump’ın ırkçı paylaşımı yayından kaldırıldı!

Trump Sahte Video İle Gündemde!

3 Kasım Salı günü yapılacak 2020 ABD Başkanlık seçimleri için süreci devam ederken, Trump ile ilgili iddialar ve haberler de artıyor. Twitter CEO‘su ve Trump arasındaki gerginlikte Facebook, Trump yanlısı hareket etmişti. Fakat bu sefer durum öyle olmadı. Trump tarafından paylaşılan ırkçı sahte video Twitter ve Facebook tarafından yayından kaldırıldı!

Trump sahte video ile gündemde! Paylaşımı yayından kaldırıldı
ABD seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte, hem heyecan artarken hem de gündeme düşen iddialar birçok seçmeni şaşırtıyor. Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Trump’ın Hitler ve Nazi sembolleriyle paylaşılan Facebook reklamları silinirken, bugün de Trump’ın başka bir videosu sahte olduğu iddiasıyla hem Facebook hem de Twitter tarafından kaldırıldı.

Trump Sahte Video İle Gündemde!

Trump’ın paylaştığı videoda, beyaz bir bebeğin siyahi bir bebeği kovaladığı görünüyor. Videonun hemen alt kısmında ise sahte bir CNN haber grafiği bulunuyor. Bu videonun ve CNN grafiklerinin resmi olarak yalanlanmasının ardından, Twitter ve Facebook da videoyu yayından kaldırdı.

Videonun orijinalinde siyah çocuk ve beyaz çocuk koşarak birbirlerine sarılırken, videonun ilerleyen kısımlarında birbirlerinin peşinden koştukları sahneler manipüle edilmek için kullanılmış. Geçtiğimiz Perşembe günü Twitter videoyu ‘manipüle edilmiş medya’ etiketiyle kaldırırken, Cuma günü de Facebook sözcüsü “Videoyu Dijital Binyıl Telif Hakkı Yasası kapsamında hak sahibinden bir telif hakkı şikayeti aldık ve yayını kaldırdık.” diyerek açıklama yaptı.

Trump Sahte Video İle Gündemde!

CNN‘ye göre, telif hakkı şikayeti, viral videoların haklarını sık sık toplayan Jukin Media‘dan geldi. Firma, bebeğin ebeveynlerinden biri adına Facebook’a telif hakkı şikayeti yaptı. Jukin Media Cuma günü yaptığı açıklamada, Twitter’da da benzer bir şikayette bulunduğunu söyledi. Önümüzdeki günlerde seçim de yaklaştıkça, daha fazla bu tarz haberler duyacak gibiyiz. Sizlerle paylaşıyor olacağız.

Alıntıdır..
________________

Doğallığın verdiği huzuru, doğal olmayan yollardan arama. Çünkü sadelik, sahtelik sevmez.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:57.