IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Dünyadan Haberler Dünya üzerindeki tüm gelişmelere bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Mayıs 2022, 07:42   #1
Mix
★ GeneraL ★
Mix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Azerbaycan Bağımsızlık Günü'nü kutluyor

Bugün Azerbaycan'ın ulusal bayramı - Bağımsızlık Günü. Doğu'da ilk demokratik cumhuriyet 104 yıl önce kuruldu.

Bundan yüz dört yıl önce 28 Mayıs 1918'de Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti'nin kuruluşu büyük bir tarihi olay olarak ülkemizin hayatına girmiştir. Bağımsız, özgür, demokratik bir cumhuriyet kurmayı hedefleyen Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti, faaliyetinin sadece 23 ayında halkın milli bilincini yeniden kazanmış ve kendi kaderini tayin etme kabiliyetini göstermiştir. 28 Mayıs 1918'de kabul edilen Bağımsızlık Bildirgesi'nden de anlaşılacağı gibi, bu büyük tarih halkımızın bağımsızlık duygularını güçlendirmiştir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Azerbaycan Halk Cumhuriyeti'nin (APR) kuruluşu 28 Mayıs 1918'de Tiflis'te (Gürcistan) Mohammad Amin Resulzade başkanlığındaki Azerbaycan Milli Konseyi tarafından Kafkas Valisi binasında ilan edildi.

Azerbaycan uzun bir süre bir Rus kolonisiydi. Ama Azerbaycan halkı her zaman özgürlük ve bağımsızlık için savaşmıştır.

Yeni kurulan Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti, zor tarihi görevini onurlu bir şekilde yerine getirmiştir. Azerbaycan'ın ilk Parlamentosu ve Hükümeti, devlet aygıtı kurulmuş, ülkenin sınırları belirlenmiş, bayrak, marş ve arması oluşturulmuş, anadil devlet dili ilan edilmiş, ordu kurma alanında ciddi önlemler alınmıştır. , eğitim ve kültüre özel önem verildi. Azerbaycan'ın ilk üniversitesi kurulmuş, eğitim millileştirilmiş ve kamuoyu tarihinde son derece önemli çalışmalar yapılarak, halkın sonraki yıllarda kültürel gelişimine zemin hazırlamıştır.

Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti, varlığının ilk günlerinden itibaren, halkın gücü ve insanların eşitliği ilkelerine dayalı olarak, ülkenin tüm vatandaşlarına eşit haklar vererek ırk, milliyet, din ve sınıf eşitsizliğini ortadan kaldırmıştır.

ADR, sadece Azerbaycan'da değil, tüm Doğu'da ilk demokratik cumhuriyetti. Ancak, AXC sadece 23 ay dayanabildi. 28 Nisan 1920'de 11. Bolşevik Ordusu Azerbaycan'ı işgal etti ve Cumhuriyet çöktü.

Bağımsızlık Günü, Azerbaycan'ın bağımsızlığının yeniden kazanılmasından sonra ulusal bayram olarak kutlanmaktadır. İş Kanunu'na göre 28 Mayıs iş günü olarak ilan edildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatıyla 2018 yılı "Azerbaycan Halk Cumhuriyeti Yılı" ilan edilmiş ve Azerbaycan Halk Cumhuriyeti'nin 100. yılı törenle kutlanmıştır.


Halk Cephesi'nde çekilen üç renkli bayrağımız geçen yıldan beri Şuşa, Laçın, Kelbecer, Cebrail, Gubadlı, Ağdam, Zengilan, Fuzuli ve tüm Karabağ'da dalgalanıyor. 44 günlük Vatanseverlik Savaşı'nda Azerbaycan Ordusu'nun kahraman askerleri, Başkomutan İlham Aliyev'in önderliğinde, cesaretleriyle bunu başardılar.


Alıntı.
 
Alt 28 Mayıs 2022, 08:33   #2
Standart

Kutlu olsun.

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:20.